Ugrás a fő tartalomra

MTMT

A tudományos publikációs tevékenység nyilvántartásának szabályozása

Az MTMT feltöltésének rendszere

Az egyetemi szerzők tudományos publikációinak adatait a Könyvtár kutatástámogató munkatársai töltik fel az MTMT adatbázisba [3/2020 (X. 6.) számú rektori utasítás]

Kérjük a tisztelt szerzőket, hogy az adatfeltöltési igényeket a fenti űrlapon küldjék el. Ugyanezen az űrlapon van lehetőségük oktatóinknak teljes (tudományos, oktatási) publikációs listájuk MTMT adatainak ellenőrzését kérni. Kérjük, hogy ezt jóval a határidő előtt jelezzék (lehetőleg 3-4 héttel), mivel ez aprólékos, időigényes, gyakran egyeztetéseket is igénylő munka. Ezen az űrlapon kérhetik az idézettségi adatok feltöltését is.

A könyvtárosok feladata a tudományos, oktatási jellegű könyvek, könyvrészletek, folyóiratcikkek, kutatási jelentések feltöltése.

Nem tudjuk vállalni a közérdekű, ismeretterjesztő művek adatainak feltöltését. Ezek rögzítéséhez a Könyvtár konzultációs lehetőségeket, tanácsadást biztosít a szerzőknek. A könyvtáros évente legalább egyszer rögzíti az MTMT-be az egyetemi publikációkra vonatkozó, az előfizetett nemzetközi bibliometriai adatbázisokban (Web of Science, Scopus) található idéző közlemények adatait. Más forrásból összegyűjtött és ellenőrzött idéző közlemények felvitele az adatfeltöltési igényt jelző űrlapon kérhető. A szerző általi adatfelvitelhez módszertani segítséget nyújtunk tréningek, konzultációk szervezésével.

A publikációkkal és MTMT-vel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz személyesen vagy az oktkut@uni-corvinus.hu címen.

Az adatok feltöltését végző könyvtárosok nevét intézetek, szervezeti egységek szerint az MTMT kapcsolattartás menüpontban találják.

Konzultációs lehetőségek, műhelymunka

Egyetemünk oktatói számára csoportos képzési alkalmakat és személyes konzultációs lehetőséget is biztosítunk. Várjuk Önöket az alábbi időpontokban:
MTMT műhely: 
Személyes konzultáció – Jelentkezés

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.12. - 18:52:00