Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

MTMT

A tudományos publikációs tevékenység nyilvántartásának szabályozása

Az MTMT feltöltésének új rendszere

A 3/2020 (X.6) számú A Budapesti Corvinus Egyetemen folytatott tudományos publikációs tevékenység nyilvántartásáról szóló rektori utasítás értelmében ezentúl a Könyvtár kijelölt kutatástámogató munkatársai végzik a tudományos teljesítmény szempontjából figyelembe vehető publikációk adatainak feltöltését és naprakész nyilvántartását az MTMT adatbázisban.

A rendelkezés a következő munkatársak, szerzők publikációira vonatkozik:
  • az Egyetemmel jelenleg foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló oktatók, kutatók, akik írásban nyilatkoztak arról, hogy az intézmény működési feltételei meglétének mérlegelése során Egyetemen lehet őket figyelembe venni (T1 leadása)
  • professor emeritusok/emeriták
  • doktorandusz hallgatók és doktorjelöltek
  • azon személyek, akik az Egyetemmel publikációs tevékenységre irányuló szerződést kötnek.

Kérjük a tisztelt szerzőket, hogy az adatfeltöltési igényeket az erre szolgáló, a könyvtár honlapján elérhető űrlapon küldjék el. Ugyanezen az űrlapon van lehetőségük oktatóinknak teljes (tudományos, oktatási) publikációs listájuk MTMT adatainak ellenőrzését kérni. Kérjük, hogy ezt jóval a határidő előtt jelezzék (lehetőleg 3-4 héttel), mivel ez aprólékos és időigényes, gyakran egyeztetéseket is igénylő munka. Ezen az űrlapon kérhetik az idézettségi adatok feltöltését is.

Egyéb, a publikációkkal és MTMT-vel kapcsolatos kérdésekre továbbra is a már megszokott csatornákon (e-mail, telefon) tudunk tájékoztatást, segítséget adni.

A könyvtáros feladatát a rektori utasítás az alábbiak szerint határozza meg: a tudományos, oktatási jellegű könyvek, könyvrészletek, folyóiratcikkek, kutatási jelentések feltöltése. Nem vonatkozik ez az absztraktokra, bármilyen MTMT szerinti kategóriába esnek is.

Nem feladata a könyvtárosnak a közérdekű, ismeretterjesztő, és nem besorolt jellegű művek adatainak, valamint Egyéb típusba sorolt közlemények adatainak feltöltése. Ezek rögzítéséhez a Könyvtár konzultációs lehetőségeket, tanácsadást biztosít a szerzőknek. A könyvtáros évente legalább egyszer rögzíti az MTMT-be az egyetemi publikációkra vonatkozó, az előfizetett nemzetközi bibliometriai adatbázisokban (Web of Science, Scopus) található idéző közlemények adatait. Más forrásból összegyűjtött és ellenőrzött idéző közlemények felvitele az adatfeltöltési igényt jelző űrlapon kérhető. A szerző általi adatfelvitelhez módszertani segítséget nyújtunk tréningek, konzultációk szervezésével.

A publikációnyilvántartás új munkamenetét az oktatói közösséggel együttműködve, az igények függvényében igyekszünk folyamatosan javítani a bibliográfiai szabványok és etikai követelmények betartása mellett. Ehhez minden észrevételt, javaslatot szívesen fogadunk.

Problémáival, kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz személyesen vagy az oktkut@uni-corvinus.hu címen.

Konzultációs lehetőségek, műhelymunka

Egyetemünk oktatói számára csoportos képzési alkalmakat és személyes konzultációs lehetőséget is biztosítunk. Várjuk Önöket az alábbi időpontokban:

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.23. - 05:55:27