Ugrás a fő tartalomra

Heller Farkas Szakkollégium

A Heller Farkas Szakkollégium a Budapesti Corvinus Egyetemen már 1996 óta működő, alumni tagjainkkal együtt több mint 250 főt tömörítő szakmai diákszervezet. Kollégiumunk mára az ország egyik legkiemelkedőbb, hosszú távon is tartós értéket teremtő gazdaságtudományi szellemi műhelyévé nőtte ki magát. Szervezetünk, a szakkollégiumi mozgalom többi tagjához hasonlóan, három alappillére épül: a szakmaiságra, közösségre és társadalmi érzékenységre. Úgy gondoljuk, hogy a jövő értelmisége számára fontos, hogy kellő figyelmet fordítson az őt körülvevő világra, és aktívan szerepet vállaljon az alappillérekhez kapcsolódó területeken.

Elérhetőségeink

Farkaslak: 1081 Budapest Luther utca 4-6.

Egyetemi irodánk: Fővám tér 8. E épület, földszint 73-as iroda

Blog oldalunk: https://hellerblog.hu/

Tevékenységeink

Szakmaiság: Szakmaiságunk alapját a kurzusaink adják, melyek között vannak szakmaibb jellegű gazdasági, pénzügyes tudást fejlesztők. Továbbá szerveződnek látókörbővítő kurzusok is, melyek a legkülönbözőbb témákban is megszervezésre kerülhetnek. Kurzusaink egyik nagy előnye, hogy már 4 főtől is elindulnak, így megteremtve egy közvetlenebb hangnemet. Néhány példa kurzusokra az előző félévekből:

  • Monetáris politika
  • Idősorelemzés
  • Vállalkozásfejlesztés
  • Sörkultúra
  • Haladó pénzügyi termékek
  • Asztrofizika
  • Machine Learning
  • Vallástörténet
  • Pszichológia

Legizgalmasabb programjaink közé tartoznak a műhelyek, melyek kötetlen beszélgetést jelentenek egy adott témában jártas, ismert személlyel. Ennek keretén belül járt már nálunk többek között Hajdú B. István, Vona Gábor, Barabási Albert László, Beton.Hofi, Gundel Takács Gábor és Krúbi is. Természetesen mi is szeretünk alkotni: tagjaink a HellerBlogon oszthatják meg gondolataikat őket érdeklő témákban és kérdésekben.

Társadalmi felelősségvállalás: Kollégiumunk társadalmi felelősségvállalási programja a gimis oktatás, melynek keretében tagjaink az ország középsulis diákjainak tartanak interaktív, ismeretterjesztő előadást pénzügyi tudatosságról, gazdasági válságokról, valamint egyéb aktuális témában. Hasonló elv mentén szervezünk nyári tábort középsulisoknak a Balaton partján, ahova szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat. A Rajk Szakkollégiummal közösen részt veszünk a hátrányos helyzetű tehetségeket felkaroló Szabó Kálmán Tehetséggondozó Program munkájában. Természetesen a jótékonykodás sem áll messze tőlünk: több ízben szerveztünk már ételosztást és jótékonysági vacsorát.

Közösség: Közösségünk egyik alapját az adja, hogy együtt élünk a Farkaslakban, mely számtalan spontán társasozásnak, csocsóbajnokságnak, sörpongnak és bulinak adott már otthont. Az év során több tábort is szervezünk, melyek szolgálnak egyúttal az összerázódásra, kikapcsolódásra, bulizásra és pihenésre. Hagyományosan minden évben megrendezzük bálunkat is, ahol alumni tagjainkat tüntetjük ki a jellemzően 100 fős eseményen. Ezen kívül szoktunk tartani Farsangi beöltözős bulit, Halloween-kor pedig tököt faragunk. A sportolni vágyók pedig focikupán és nyári strandröplabda meccseken mérettethetik meg tudásukat.

Érdeklődőknek

A kollégium szakmaiságába mindenekelőtt a Heller Pénzügyi Képzés-sel nyerhettek betekintést, ahol alapvető gazdasági, pénzügyes tudást adnak át nektek tagjaink kisebb csoportokban. Kurzusainkat nyílt alkalmainkon látogathatjátok minden félévben, de van lehetőségetek Tőzsdeversenyünkön is kipróbálni magatokat.

Rengeteg lehetőség van fejlődésre: a kurzusok, konferenciák, műhelybeszélgetéseknek hála biztosítva van a tagság szakmai fejlődése. Továbbá lehetőség nyílik egy kitartó, összetartó csapatban együtt dolgozni olyanokkal, akik szeretnének többet kihozni magukból és ezáltal motiválják egymást.

Mindezen élményeket pedig közös lakhelyünkön, a Farkaslakban élhetjük meg együtt. A spontán szerveződő társasozások, sörpongozások és bulik felejthetetlenné teszik a Helleres éveket. A kisebb létszámunknak hála pedig mindenki ismer mindenkit és bármikor fordulhatunk egymáshoz segítségért, legyen az egy egyetemi vizsgára való készülés vagy a mákos guba elkészítése. Ezek a kapcsolatok tovább kísérnek minket a későbbiekben is: munkavállasnál jó eséllyel találkozhatunk volt Helleresekkel.

Az érdeklődőknek szóló közösségi programok zászlóshajója a Bevonó tábor, ahol egy egész hétvégét töltünk el együtt. Ilyenkor kaphattok egy szeletet abból, hogy milyen érzés Helleresnek lenni.

Felvételi időszakunkat a tavaszi félévben tartjuk, ahol első és másodévesek jelentkezését egyaránt várjuk. A folyamat részét képezi egy írásbeli és egy szóbeli rész is. Mindkét esetben leginkább az érdeklődő tájékozottságát, gondolkodását, személyiségét igyekszünk mélyebben megismerni.

Azért nagyon jó Helleresnek lenni, mert az itt felhalmozott rengeteg élmény, barátság, emlék örökre bennünk él és tovább visszük magunkkal életünk további szakaszaira. Ez az az érzés, ami felejthetetlenné teszi a Hellert és a szakkolis éveket.

Szervezeti felépítés

Heller_0.png
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 07:43:39