Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Heller Farkas Szakkollégium

A Heller Farkas Szakkollégium a Budapesti Corvinus Egyetemen már 25 éve működő, s immár szenior tagjainkkal együtt több mint 250 főt tömörítő szakmai diákszervezet. Kollégiumunk mára az ország egyik legkiemelkedőbb, hosszú távon is tartós értéket teremtő gazdaságtudományi szellemi műhellyé nőtte ki magát. Szervezetünk, a szakkollégiumi mozgalom többi tagjához hasonlóan, három alappillére épül, amelyek a szakmaiság, közösség és társadalmi érzékenység. Úgy gondoljuk, hogy a jövő értelmisége számára fontos, hogy kellő figyelmet fordítson az őt körülvevő világra, és aktívan szerepet vállaljon az alappillérekhez kapcsolódó területeken.

Elérhetőségeink

Iroda helye: Fővám tér 8. E épület, földszint 6.2-es iroda

Honlap: http://heller.uni-corvinus.hu/

Email: heller@heller.uni-corvinus.hu

Tevékenységeink

Szakmaiság:
A szakmaiságunk főként kurzus rendszerünkre épül. Az A kurzus rendszeres készülést igényel, házi feladatokkal, év végi számonkéréssel. A B kurzus ezzel szemben inkább szemléletbővítő. Minden félévben 4-5 csupán a szűk tagság részvételével megrendezett műhelybeszélgetésre kerül sor, melyek témája egyedül attól függ, hogy a tagok mi iránt érdeklődnek, és kit hívnak meg egy pár órás kötetlen beszélgetésre. Évente 2 konferenciát is szervezünk mind rekrutációs céllal, mind az aktív tagság számára, célja a látókörbővítés.

Programok:
Minden hónapban szervezünk több közösségi eseményt, például kirándulást, bulit, sörpongot vagy lézerharcot. Az online félévünk alatt 4 csoportba osztva a tagságot különböző online vetélkedőket szerveztünk.

Táborok:
Az év során többször is megszervezésre kerül az összerázó tábor, ami – mint azt a neve is mutatja –, arra hivatott, hogy közelebb hozza egymáshoz a szakkollégium tagjait. Az ősz eleji tábor a hosszú nyár utáni újra csiszolásra szolgál legfőképp, a tavaszi táborban ismerjük meg az újonnan felvett évfolyamot. A nyári táborunk célja, hogy a vizsgaidőszak végén tagjainknak lehetősége legyen kiereszteni a gőzt, és közösen megünnepelni az elért eredményeket. Ezenkívül még van egy bevonó táborunk, amely rekrutációs célt is szolgál. Telente fakultatív sítábort is szervezünk.

Jelentkezési információk

Kiket várunk?
Lelkes, motivált gólyákat, akik szeretnének egy proaktív, összetartó közösséghez tartozni, akik többet akarnak tudni a világról és akiket érdekel a pénzügy és a közgazdaságtan. Jelentkezés március második felében történik, amelyről a honlapunkon és facebook oldalunkon tájékozodhatnak.

Miért jó helleresnek lenni?
•Többlettudás. Az egyetemen megszerzett tudást kiscsoportos, interaktív kurzusokon egészítjük ki. Ezek témája kizárólag a mi érdeklődésünktől függ. A tagságnak és a szélesebb nyilvánosságnak évi kettő konferenciát szervezünk. Segítjük a tanulmányi versenyekbe való bekapcsolódást.
•Összetartó közösség: Tagságunkat különféle érdeklődésű emberek alkotják; nemcsak barátok vagyunk, inspiráljuk is egymást. Az összekovácsolódást segíti, hogy egyedüli corvinusos szakkollégiumként saját ingatlanunk („Farkaslak”) van. Táborok, spontán programok (beerpong, csocsózás, társasjátékozás…) – köztünk sosem unatkozhatsz!
•Kapcsolatok: A barátságok nem érnek véget a szakkoli falain belül. Senior tagjaink mentorprogramon keresztül támogatják az új tagokat. Rajtuk keresztül kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezünk; a helleres tagság kiváló ajánlólevél a legmenőbb cégekhez.
•Széles látókör: Helleresnek lenni egyenlő a sokoldalúsággal. Vállalati kapcsolatok, táborszervezés, marketing – nálunk mindenbe belekóstolhatsz. Műhelybeszélgetéseinken a legkülönfélébb szakterületek (újságírás, biztosítás, zene…) képviselőivel találkozhatsz.
•Társadalmi érzékenység: Velünk tehetsz egy szebb jövőért! Részt veszünk a hátrányos helyzetű tehetségeket felkaroló Szabó Kálmán Tehetségprogram munkájában. A középiskolások számára pénzügyi tudatosságról tartunk előadásokat, valamint nyári tábort szervezünk nekik.

Szervezeti felépítés

Heller_0.png
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.05. - 05:40:23