Ugrás a fő tartalomra

Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégium – FAKT

A szakkollégiumok országszerte a legambiciózusabb egyetemi hallgatók közül választják tagjaikat, akik többre vágynak, mint a hagyományos felsőoktatási intézmények által kínált lehetőségek. A szakkollégiumok által közösen vallott értékek a szakmai ismeretek bővítése, az összetartó közösségépítés, valamint a társadalmi problémák iránti érzékenység.

A FAKT-ban mindhárom, alappillérünknek tekintett tevékenységkörben értékes fejlődési lehetőségeket és motiváló közeget találsz, legyen szó a kiscsoportos kurzusrendszerről és neves szakmai előadók alkalmairól, vagy a Faktos család közösségi eseményeiről és szervezeti kultúrájáról, netán a folyamatosan megújuló és bővülő CSR tevékenységekről.

Ne csak álmodj a kiemelkedő egyetemi lehetőségekről, tegyél is érte! Csatlakozz a FAKT Szakkollégiumhoz!
További információkat a weboldalunkon találsz, illetve kövesd Facebook és Instagram oldalunkat a további tartalmakért!  

Elérhetőségeink

Iroda helye: Fővám tér 8. E épület, földszint 10.

Honlap: http://fakt.org.hu/

Email: fakt@uni-corvinus.hu

Tevékenységeink

Nálunk már egyetemi éveid alatt is lehetőséged van vezetői tapasztalatokat szerezni!

A FAKT autonomitásának és vállalatszerű struktúrájának köszönhetően ötleteidet felelősségteljes vezetői szerepekben is megvalósíthatod! A Vállalati kapcsolatainkkal és Business Projektjeinkkel értékes tapasztalatokat szerezhetsz. Betekintést nyerhetsz egy nagyvállalat működésébe, hiszen olyan partnerekkel dolgozhatunk együtt, mint az EY, a Vodafone vagy a Deloitte!

Hiányzik valami az alapoktatáson felül? Jobban elmélyednél valamilyen témában?

A kicsoportos kurzusrendszerünben kiteljesedhetsz! Minden szemeszterben választhatsz neves egyetemi oktatók vagy szakmában jártas előadók vezetésével folyó kurzuspalettánkból, ahol kiscsoportos foglalkozásokon merülhetsz el mélyebben egy általad a szakodon megkedvelt témában, vagy valami izgalmas, egészen más érdeklődési területen. Ez a tudást később akár a munkaerőpiacon is kamatoztathatod.

Együtt minden jobb!

Nem feledkezhetünk meg a közösségről sem, hiszen mindezeket az élményeket, míg eljutunk a munka és az önálló élet világáig, nem egyedül, hanem egy befogadó és kellően sokszínű társaságban élhetjük át. A FAKT-ban olyan összetartó barátságokra tehetünk szert, amelyeket az egyetemi éveink után is igyekszünk megőrizni. A 60 fős tagságból mindig találsz valakit, akivel el tudsz menni ebédelni, át tudod nézni a beadandód, beszélgethettek, vagy felkészülhettek egy nehéz vizsgára. FAKT-osként minden héten változatos programokkal, közös sportolással vagy táborozással kapcsolódhatsz ki, de egy hajnalba nyúló táncolásra, bulizásra is mindig kapható valaki!
Ha tagjává válsz a FAKT-nak, máris nyertél egy olyan segítő közeget, akik támogatnak terveid megvalósításában, hiszen mottónk: “FAKT – Első lépés a siker felé!”

Mi nem csak beszélünk a társadalmi felelősségvállalásról, teszünk is érte!

Az ”Egyetemisták a pénzügyi kultúráért” projektünk keretein belül hozzájárulhatsz a középiskolások pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítéséhez, ezáltal Te is részesévé válhatsz annak a programnak, mely során több ezer diákhoz értünk el az elmúlt években. Anyaotthon látogatásaink során lehetőségünk van olyan családok és gyerekek egy-egy délutánját szebbé tenni, akiknek kevesebb adatott, mint nekünk. A közös játék és kreatív alkotás a gyerekeknek nagy élmény, így a szülőket és nevelőket is tehermentesítjük a foglalkozások idejére! Nálunk már nem találsz eldobható műanyag evőeszközt sem. Zöld Projektünkkel igyekszünk az egyetemi mindennapokat környezettudatosabbá varázsolni. 

Jelentkezési információk

Találkozz velünk a Gólyatábori standoknál, az őszi félévben kétszer megrendezésre kerülő Gólyaestjeinken, Nyílt Előadásaink során!
A FAKT-ba első – és másodéves, G és K karos hallgatók jelentkezését várjuk.
Vegyél részt novemberben az Elsős Versenyünkön, ahol az értékes nyeremények mellett sok tapasztalatban lehet részed, mi pedig megismerhetünk Téged!
Februárban minden fontos információt megtudhatsz a szervezetünkről az Infóestünkön, ahol a Vezetőség tagjai mutatják be a FAKT-ot.
Felvételink egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll. Az Infóestünk után 5 nap áll rendelkezésre a kreativitásra és gondolkodásmódra fókuszáló felvételi sorunk kitöltésére, amelyben tapasztalataink alapján már önmagában szórakoztató kicsit elmélyülni. Mindenkit, aki írásbelit felvételinket leadja, szeretettel várunk a szóbeli fordulón, ahol a Felvételi Bizottságunk szeretne Téged jobban megismerni egy kötetlenebb beszélgetés keretein belül!
Reméljük, hamarosan találkozunk!  

Szervezeti felépítés

3.szervezeti-felépítés.jpg
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.23. - 10:51:17