Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

HÖK válaszol

Mi lesz az országos ösztöndíjakkal az új környezetben (pl. nemzeti felsőoktatási, ÚNKP)?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

Az említett ösztöndíjak pályázati feltételeit az Nftv. és vonatkozó végrehajtási rendeletek határozzák meg. Az egyetem törekvése, hogy a leendő hallgatók finanszírozási formától függetlenül továbbra is pályázhassanak majd ezekre az ösztöndíjakra.  Az intézmény egészének vonatkozásában a megújuló Corvinus továbbra is jogosult lesz állami és közösségi (uniós) támogatásra, különös tekintettel speciális ösztöndíjprogramokra (pl. Stipendium Hungaricum program) és a tudományos kutatást támogató forrásokra.

Hogyan befolyásolja a megújulás az egyetemi polgárok életét?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

A sokszínűség és az aktivitás gyakorlatilag a Közgázzal azonosítható, az egyetemi élet szabadsága pedig továbbra is biztosítva marad a diákszervezetek és hallgatói önkormányzatiság által. A térítésmentes tanulási lehetőség mellett a tehetséggondozó programok folyamatos bővítésére is törekszünk.

Mit jelent a honlapon a HÖK válaszol funkció és mire tudom használni?

Mit jelent a honlapon a HÖK válaszol funkció és mire tudom használni? HÖK GY.I.K. szerkesztése

Válasz *

A Profiloldalra cusman-jelszó párossal bejelentkezve látható a HÖK válaszol gomb. A gombra kattintva egy felugró ablak jelenik meg, ami közvetlen lehetőséget biztosít a Hallgatói Önkormányzatnak való üzenetküldésre. A felugró ablakon belül a lenyíló menüből témát lehet választani (amivel kapcsolatos az üzenet), de meg kell adni a teljes nevet, az e-mail címet (a CUSMAN azonosító automatikusan kitöltődik) és az üzenet szövegét. A Küldés gombra kattintva az üzenetet a rendszer elküldi a HÖK részére. A felugró ablak szövegében a „Gyakran Ismételt kérdések” ikonra kattintva a HÖK GY.I.K. nézetére jut.

Milyen segítséget nyújt az egyetem speciális igényű és fogyatékossággal rendelkező hallgatók számára?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

Az egyetem épületei mind akadálymentesen megközelíthetők. A Fogyatékosügyi Bizottság döntése alapján – megfelelő szakvélemény tükrében – az egyetem jogot biztosít az egészségügyi hátrányokkal élő hallgatók tanulmányi- és vizsgakötelezettségei alóli részleges vagy teljes felmentésre, a követelmények más módon történő teljesítésére. Bővebb információt és a fogyatékosügyi koordinátorok elérhetőségeit itt találod.   

Hová tudok fordulni, ha gondjaim vannak a stresszel, magánélettel kapcsolatban?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

A Diáktanácsadó Központot bármikor bizalommal keresheted. Az alábbi linken bővebb információkat találsz, és könnyedén felveheted velük a kapcsolatot.   

Milyen esetekben nyújthatok be méltányossági kérelmet?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

Gyakorlatilag bármilyen esetben benyújthatod, kivételt képez ez alól az aláírás megadására vonatkozó kérés, a képzési- és kimeneti követelmények alóli felmentés, a fegyelmi büntetés következményeinek eltörlése, a maximálisnál több vizsgaalkalom engedélyeztetése, valamint azon esetek alóli felmentés, amelyek a hallgató önhibájának tulajdoníthatók.

Mit jelent a méltányossági kérelem?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

A méltányosság két fajtáját különböztetjük meg, a dékánit és a rektorit. Mindkettő benyújtása díjköteles, és 15 nap áll rendelkezésre az elbírálására. A dékáni és rektori méltányossági kérelem célja, hogy a Hallgatói Követelményrendszer bármely pontjától eltérő vitás eseteket megítélje, ha az a hallgató önhibáján kívül történt.

Mit kell tennem, ha szakot szeretnék váltani?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

Erre csak azonos képzési területen belül van lehetőség egy Neptunon keresztül benyújtandó formanyomtatvány segítségével, amelyben indokolni kell, miért szeretnél szakot váltani. A szakváltás csak azonos képzési szinten történhet, legfeljebb egyszer. További információkat a Hallgatói és Vizsgaszabályzatban szerezhetsz.   

Mi történik, ha egy tárgyat nem sikerül teljesítenem?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

A nemteljesített tárgyat még kétszer van lehetőséged felvenni – különleges esetben, ha megelőzőleg nem használtad ki mind a hat vizsgaalkalmat, méltányossági kérelem útján engedélyeztethetsz egy negyedik tárgyfelvételt is – abban a szemeszterben, amikor legközelebb indul. Egy adott tantárgy általában évente kerül meghirdetésre; illetve fontos megjegyezni, hogy a szabadon választható tárgyak nemteljesítése semmiféle következménnyel nem jár, nem vagy köteles újra felvenni.

Hogyan tudok átkerülni önköltséges finanszírozásról Corvinus Ösztöndíjas képzésre?

Új HÖK GY.I.K létrehozása

Válasz *

Az Egyetem tanévenként egyszer felülvizsgálja az ösztöndíjra jogosultak körét a két utolsó olyan aktív félév teljesítménye alapján, amelyben nem vettél részt Erasmus+ programmal támogatott külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton.

A felülvizsgálat során megnézik az éves tanulmányi eredményedet (legalább 3,8-as átlag kell), hány kreditet teljesítettél (minimum 46 kredit), és hogy milyen volt a tudományos és diákszervezeti tevékenységed. Képzésenként hallgatói rangsort állítanak fel, így a legjobb hallgatók nyerik el a következő két félév ösztöndíjas helyeit.

0 elem
Vágólapra másolva
X