Ugrás a fő tartalomra

Hallgatóknak

Szakmai gyakorlat lehetőségek

Az Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás MsC program hallgatóinak tanulmányaik 3. félévében 120 órás kötelező szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Kérünk minden hallgatót, hogy tartsa be az egyetem kötelező szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályait. 

Az alábbi követelményeknek kell megfelelni:  

  • A magyarországi gyakorlati hely esetén 15 nappal, külföldi gyakorlati hely esetén 30 nappal korábban várja az Egyetem a dokumentumok benyújtását. 
  • A gyakornoki hely jóváhagyásához a tanszék jóváhagyása szükséges. 

A dokumentumokkal kapcsolatban bátran forduljatok a kollégákhoz, a bce.szakmaigyakorlat@uni-corvinus.hu címen. 

A szakmai gyakorlat utolsó lehetséges befejezési időpontja ebben a félévben 2023.01.10. A szakmai gyakorlatot követően a hallgatóknak még néhány követelményt kell teljesíteniük , A szakmai gyakorlat befejezését követő 5 napon belül a hallgatóknak be kell nyújtaniuk a tanszékre az eredeti értékelőlapot (elérhető: bce.szakmaigyakorlat@uni-corvinus.hu) és annak másolatát, valamint a jelentést. A jelentésben kérjük a hallgatókat, hogy 800-1000 szóban részletezzék a gyakornoki gyakorlat során végzett feladatukat és az elvégzett munkát. 

A szakmai gyakorlatért felelős oktató

Beretzky Zsuzsanna zsuzsanna.beretzky@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Társadalom- és Politikatudományi Intézet / Egészségpolitika Tanszék
Adjunktus / Assistant Professor
C épület, 533

Egészség-gazdaságtani Diákkör (HEC)

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör (angol nevén Health Economics Circle, HEC) a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék hallgatói társszervezeteként alakult 2009 őszén. A diákkörünk célja az egészségügyi közgazdaságtan iránt érdeklődő hallgatók összefogása és a kutatóközpont munkájába való integrálása, ezáltal lehetőséget adni számukra a szakmában való komolyabb elmélyülésre. 

 
A gyakorlatban lehetőséget nyújtunk a különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák, előadások szervezésére és természetesen az ezekben való részvételre is. A kutatási területek széles körűek: betegségteher vizsgálatok, életminőség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, epidemiológia, szűrővizsgálatok, egészségügyi szolgáltatások igénybevétele, a gondozás megfelelősége, egészségügyi technológiaelemzés, preferenciavizsgálatok. 

 
Az Egészség-gazdaságtani Diákkör azért alakult meg, hogy az egészségügyi közgazdaságtan iránt aktívan érdeklődő hallgatókat összefogja és bevonja a szakmai közéletbe és kutatásokba, valamint lehetőséget adjon arra, hogy diplomájuk megszerzése után se szakadjanak ki a szakmai közegből, hanem aktív részesei maradjanak annak. 

 
Diákkörünk nem állít felvételit a belépni szándékozók elé. Várunk minden olyan, szakmai tevékenységére igényes hallgatót, aki komolyan érdeklődik az egészség-gazdaságtan iránt, és elég elkötelezettséget, elhivatottságot érez magában, hogy csatlakozzon hozzánk és részt vegyen kutatásainkban, programjainkon. 

 
Elérhetőség:  

  • C 520, 532 és 533-as szobák 
  • hec.corvinus@gmail.com 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 10:35:49