Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Felvételi

FELVÉTELI VIZSGA-FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK
A jelentkezés kritériumait, valamint a felvételi eljárás általános szabályait (ideértve a beadandó dokumentumok listáját) az EDSZ 14. paragrafusa tartalmazza, ami itt érhető el: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/egyetemunkrol/corvinus-doktori-iskolak/a-corvinus-doktori-iskolakrol/szabalyzatok/


A felvételi döntés a beadott jelentkezési anyagok előzetes véleményezésén és a szóbeli vizsga eredményén alapul.A beadott anyagok elbírálásának szempontjai: a tudományág körébe eső tantárgyak vizsgajegyei, a diplomamunka témája és minősítése, a tudományos (pl. TDK) tevékenység, a kutatási elképzelés kidolgozottsága.A kutatási tervvel szembeni elvárások:Tartalom:

– Cím

– Kérdésfelvetés és a várható eredmények.

– A téma relevanciája, a kacsolódó szakirodalom áttekintése

– A tervezett kutatás felvázolása:

          kutatási probléma, megközelítés és módszertan
          ütemterv és megvalósíthatóság
– Irodalomjegyzék.Terjedelem: 10-15 oldal (irodalomjegyzékkel)A szóbeli meghallgatás a jelentkező intellektuális kapacitását és tudományos munkára való alkalmasságát ellenőrzi. Ezen kívül, amennyiben a jelentkező nem rendelkezik angol nyelvvizsgával, a szóbeli meghallgatás során a bizottság a jelentkező angol nyelvtudását is ellenőrzi.A 2021-es felvételi időszakban a szóbeli meghallgatás microsoft teams platformon történik.A felvételi pontszámok összetétele:

  • Előzetes szakmai eredmények, korábbi kutatások, egyéni teljesítmények, végzettség: max. 40 pont
  • Írásos kutatási terv és motivációs levél: max. 20 pont
  • Szóbeli: max. 40 pont.A Felvételi Bizottság áttekinti a listákat, és kialakítja a felvételi javaslatát az EDT számára, abban minden program számára biztosítva a megfelelő létszámú utánpótlást.A Közgazdaságtudományi Doktori Programba évente 5-10 fő felvételét tervezzük.

A Gazdaságinformatikai Doktori Programba évente 8-15 fő felvételét tervezzük.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.12.08. - 22:29:56