Ugrás a fő tartalomra

Gazdálkodástani Doktori Iskola

A Gazdálkodástudományi Doktori Iskola a menedzsment tanulmányokhoz kapcsolódó tudományágakból kínál képzést a következő területeken: fenntarthatósági menedzsment, marketing, operáció és döntés, pénzügyi menedzsment és számvitel, vezetéstudomány. Hangsúlyozzuk a különböző megközelítések integrálásához és az élvonalbeli kutatások kidolgozásához szükséges készségek elsajátítását. Programunk együttműködő, támogató és intellektuálisan ösztönző kutatási környezetet biztosít az üzleti életben alkalmazható tudományos ismeretek felfedezéséhez és terjesztéséhez.

Célunk olyan aktív nemzeti és nemzetközi, magas színvonalú kutatási környezetet megteremtése, amely keretet biztosít valamennyi hallgatónak a kutatói fejlődéséhez. Ez segíti hallgatóinkat abban, hogy új ismereteket teremtsenek a saját kutatási területükön, és hogy a PhD fokozat megszerzése után sikeresek legyenek akár a tudományos kutatói karrierben, akár a tudományos életen kívüli szakmai karrierben, olyan magánvállalatoknál vagy közintézményeknél, ahol igényes kutatási készségeikre nagy szükség van.

A Gazdálkodástudományi Doktori Iskola alapító tagjai: Balaton Károly, Chikán Attila, Dobák Miklós, Gálik Mihály, Kerekes Sándor, Lőrincné Istvánffy Hajna, Marosi Miklós.

A Doktori Iskolát 2000-ben alapították, korábbi vezetői: Kindler József (2000–2004), Chikán Attila (2004–2006), Balaton Károly (2006–2011), Fertő Imre (2011–2014), Mészáros Tamás (2014), Michalkó Gábor (2014–2023). Jelenleg Fertő Imre a Doktori Iskola vezetője.

Végzett hallgatóink:

Az elmúlt 5 évben 76 hallgató végzett a Doktori Iskolában. A hallgatók 53 százaléka akadémiai pályán helyezkedett el, ezen belül 34 százalékuk a Budapesti Corvinus Egyetemen. A hazai közszférában 9 százalékuk, a hazai magánszférában 29 százalékuk, 9 százalékuk a külföldi magánszektorban dolgozik.

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 23:46:53