Budapesti Corvinus Egyetem

Haladó ellátásilánc-menedzsment - mesterképzés

Az ellátási láncok mozgatják a világot. Legyél te is a része ennek!

Érdekel, hogy hogyan lehet megszervezni egy vakcinaszállítmány útját a világ másik végéről Magyarországra úgy, hogy a hűtőlánc ne szakadjon meg? Vagy az, hogy hogyan szervezd át céged ellátási láncát, ha kínai partnered nem tud alapanyagot exportálni, mert a megrendelt árukkal teli konténer a Szuezi-csatornában ragadt? Akkor nálunk a helyed!   

Az elmúlt évek történései – a koronavírusjárványtól kezdve a világban zajló háborúk hatásain át az éppen jelenleg zajló vörös-tengeri krízisig – mindenki számára rávilágítottak az ellátási láncok fontosságára globalizált világunkban, mely alapvető szükségletté teszi ezen ellátási láncok megfelelő menedzselését nemcsak az üzleti szféra, hanem a különböző termékek és szolgáltatások fogyasztóinak számára is. 

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterképzésen megismerkedhetsz az ellátásilánc-menedzsment stratégiai, taktikai és tervezési döntéseivel, a beszerzéstől a gyártáson át a disztribúcióig. A termelési folyamatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szolgáltatásnyújtási folyamatok különlegességeire is. Szó lesz továbbá az ellátási láncokat érintő jogi, pénzügyi és kontrolling kérdésekről.  

A szak célja olyan ellátásilánc-menedzserek képzése, akik az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer, a vállalatokat átfogó ellátási láncok és hálózatok irányítására. A nálunk végzett szakemberek a szükséges elméleti tudás, valamint a modern gyakorlati megoldások ismeretében képesek a vállalaton belüli és a vállalatok közötti logisztikai folyamatok tervezésére, elemzésére és fejlesztésére, azok hatékony vezetésére.   

A szak elvégzése után képes leszel komplex üzleti környezetekben hatékonyan dolgozni, használható tudással felvértezve, mely biztosítja az ellátási láncokban zajló tevékenységek mély megértését, és lehetővé teszi a tényeken és adatokon alapuló kreatív megoldások létrehozását egyéni és csapatmunkában is. Ezen készségek elsajátításában több évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatóink mellett kiterjedt vállalati partnerhálónkból érkező szakemberek is közreműködnek (egy nem teljes áttekintésért a partnereinkről lásd az összefoglaló diasort lentebb).  

Hogyan néz ki a mesterszak felépítése? 

A 2 félév alatt összesen 12 tárgyat kínálunk Nektek. Az első félévben találhatóak: 

1. Purchasing and Supply Management 

2. Operations Strategy & Research 

3. Law of Logistics 

4. Logistics and Distribution Management 

5. Smart Manufacturing and Operations 

6. Szabadon választható tantárgy 

A második féléves tárgyak a következők: 

7. Supply Chain Planning 

8. Supply Chain Controlling and Finance 

9. Supply Network Design for the 22nd Century 

10. Supply Chain Strategy 

11. Thesis Seminar Basics 

12. Thesis Seminar Advanced 

A legfontosabb információkat (többek között a fenti tárgyak részletesebb leírásával) az alábbi diasorban is összefoglaltuk Nektek. 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! A program koordinátora Matyusz Zsolt (zsolt.matyusz@uni-corvinus.hu), aki szívesen válaszol minden kérdésre!  

 

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink féléves tanrendben zajlanak. 

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken. *

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok.

Corvinus Épület

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

A következő szakok esetében nem kell extra krediteket teljesítened: Gazdaságinformatikus, Gazdálkodási és menedzsment, Nemzetközi gazdálkodás, Üzleti adattudomány alapképzések.   

 

A következő szakok esetében lehet, hogy kell extra krediteket teljesítened: Alkalmazott közgazdaságtan, Emberi erőforrások, Kereskedelem és marketing, Nemzetközi tanulmányok, Pénzügy és számvitel, Politikatudományok, Szociológia. A hallgatónak minimum 3 kredit értékben rendelkeznie kell tárgyakkal az alábbi vagy kapcsolódó témakörökből: tevékenységmenedzsment, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, logisztika, disztribúció, beszerzés, termelésmenedzsment, szolgáltatásmenedzsment, ellátásilánc-menedzsment. Elfogadjuk a Cases in International Business Strategy tárgyat (3 kredit), valamint az International Case Competition Seminar tárgyat (5 kredit) is. 

 

A szak nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt a további, különböző előképzettségű hallgatóknak. A mesterképzésbe való belépéshez szükséges minimális kreditek száma 20 kredit, a korábbi tanulmányok vagy azzal egyenértékű nem formális, informális tanulás során megszerzett tudásnak vagy munkatapasztalatnak – a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján az alábbi területekről: 

 

– módszertani alapismeretek (pl. matematika, statisztika, informatika), közgazdasági ismeretek (pl. mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, környezet-gazdaságtan, gazdaságelmélet, gazdaságstatisztika, közgazdaságtanelmélettörténet, gazdaságmodellezés, gazdaságpolitika ágazati és funkcionális gazdaságtan, közösségi gazdaságtan), és társadalomtudományi ismeretek (pl. európai uniós, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia); 

 

– üzleti és kötelező szakmai alapismeretek (pl. vállalatgazdaságtan, gazdasági jog, marketing, vezetés és szervezés, döntéselmélet és módszertan, üzleti etika, stratégiai tervezés, pénzügy, számvitel, kontrolling); 

 

– logisztika és ellátásilánc-menedzsment alapismeretek (pl. tevékenységmenedzsment, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, logisztika, disztribúció, beszerzés, termelésmenedzsment, szolgáltatásmenedzsment, ellátásilánc-menedzsment) minimum 3 kredit. 

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakon végző hallgatók nemzetközi nagyvállalatoknál, külföldi vagy hazai kkv-knál helyezkedhetnek el. A betöltött pozíciók nagyon változatosak, és a legkülönbözőbb személyiségek is megtalálhatják számításukat ezen a területen.

Azok, akik introvertáltabbak és erősebb az analitikai vénájuk, dolgozhatnak a kereslet- vagy kínálattervezési, illetve az ellátási lánc átfogó tervezési területén. A szervezést kedvelőknek logisztikai szolgáltatók, vagy gyártó cégek tudnak lehetőséget biztosítani az ügyfélkapcsolatok terén. Az extrovertáltabb személyiségek lehetnek vevők, tárgyalhatnak a beszállítókkal, vagy lehetnek értékesítők, ügyfélmenedzserek.

Szakfelelősi köszöntő

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakra szeretettel várunk minden alapszakos diplomával rendelkező jelentkezőt, akinek már van alaptudása az ellátásilánc-menedzsment területén, szeretné ezt tovább mélyíteni, és vonzza ez a nemzetközi, sokrétű és pörgős szakma. Az utóbbi néhány év megmutatta, hogy mennyire fontos az ellátási láncok szakszerű irányítása egy ország működésének fenntartása, a lakosság ellátása és a folyamatos áruellátás biztonsága érdekében. Tanulj velünk, megmutatjuk, hogyan kell ezeket a folyamatokat elemezni, megérteni, megtervezni és megszervezni!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Nagy Judit
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A képzés gyakorlatorientált, az ellátásilánc-menedzsment, beszerzés, logisztika, termelés- és szolgáltatásmenedzsment területekre épül.

• Mindegyik területen találkozhatsz a szakma elismert képviselőivel, akadémiai és vállalati oldalról egyaránt.

• A tárgyak során kiemelt hangsúlyt helyezünk a mindenkori legújabb trendek bemutatására és gyakorlati kontextusba helyezésére.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.03.29. - 08:49:31