Ugrás a fő tartalomra

Proof of Concept Ötletpályázat – 2021/2022

A 2021/2022-es Proof of Concept Ötletpályázatra a jelentkezés lezárult. Jelenleg a pályázatok kiértékelése és a kiválasztási folyamat zajlik. További információ és tájékoztatás a poc@uni-corvinus.hu e-mail-címen kérhető.

Mentorok

Dr. Pintér Éva, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Informatikai Intézet

Éva a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált docense, a Corvinus Fintech Center Stratégiai vezetője és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fintech és pénzügyi kultúra szakosztályának alapító elnöke. Oktatási tevékenységének fókusza kiterjed a vállalati finanszírozás és banki pénzügyek, fintech, pénzügyi elemzés és tervezés, vállalatértékelés és bankbiztosítás területeire. Az oktatás mellett szakértői és tanácsadói tevékenységet a következő területeken végez: szellemi vagyon értékelés és menedzsment, vállalatfinanszírozás, startup mentorálás különböző iparágakban, mint mezőgazdaság és élelmiszeripar (pl. SPAR Hungarycool), gépipar, építőipar, gyógyszeripar.

Dr. Bagó Péter, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Informatikai Intézet

Péter a Budapesti Corvinus egyetem adjunktusa, a Corvinus Fintech Center startup igazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság Startup szakosztály alelnöke és a Fintech és pénzügyi kultúra szakosztály titkára. Az oktatási tevékenysége kiterjed a fintech, startupok és vállalatirányítási rendszerek területeire. Az oktatás mellett számos hackathon és mentorprogram szervezője.

Szakmai zsűri

Fővédnök – Pomázi Gyula, elnök, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal

Hivatalvezetőként céljának tekinti, hogy a hivatal egy erős, önálló intézmény legyen, amely a 125 éve fő tevékenységének számító szabadalmi feladatok ellátása mellett a K+F minősítések terén is minél nagyobb segítséget nyújtson a Magyarországon működő vállalkozásoknak. Irányításával napjainkban is olyan lehetőségeken dolgozik kollégáival, amelyek megoldások, de legalábbis segítség lehet a vállalkozások számára a koronavírus miatti válsághelyzetben is.

A hivatal vezetése előtt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban és a Nemzetgazdasági Minisztériumban iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkárként is tevékenykedett, ügyvezető igazgatója volt a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft.-nek, vezérigazgató-helyettese az E Group Magyarország Rt.-nek, illetve dolgozott a MOL távközlési üzleti részlegén stratégaként, a Coopsystems Szervezési és Vezetési Tanácsadó Kft.-nél pedig vezető tanácsadóként.

Sebastian Tamás, alapító és CEO, RocketShepherd.com

“Sebi” 14 évet élt az USA-ban (Boston + NYC) és 11 évet Franciaországban (Párizsban), ahol a tanulmányait és karrierjét megalapozta a pénzügyi befektetések szektorában több tőzsdei, hedge funds, private equity és befektetési bank tanácsadás szerepben, mint akkreditált Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA).

2016-ban visszaköltözött Budapestre, hogy segítse a magyarországi újrainduló startup ökoszisztémát az Innotrade Program vezetésével, amely +200 hazai startupnak segített +80 nemzetközi validáció programon részt venni. 2018 óta egy automatizált platformot fejleszt (RocketShepherd.com), amely összehasonlítja a regionális startup vállalkozásokat a globális versenytársaikkal.

Legfőbb célja a regionális innovációknak a globális ökoszisztémákkal való integrálásán túl azon törekvés, hogy stabilizálja a hazai startupok lehetőségeit azáltal, hogy segíti a nagyvállalatok, egyetemek és a piaci szereplők közötti párbeszédet.

Jónás László, üzletfejlesztési vezető, Design Terminal

László társadalomtudós, politológus és közgazdász. Karrierjét a K&H Bank, majd a CIB Bank lakossági területén indította el, ahol egy időben több csapatot és osztályt felügyelt. Az Arete befektetési alap társalapítója, korábban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vendégoktatója. Az általa alapított tanácsadó cég a magyar kreatívipar legfontosabb szereplőinek nyújtott üzletfejlesztési támogatást. 2016 óta a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője, mialatt a szervezet 12 országban indított el vállalkozásfejlesztési programokat, valamint Magyarország vezető nagyvállalataival és közintézményeivel dolgozott együtt. A Startup Hungary alapítvány kuratóriumi tagja.

Kiss Gábor Ferenc, tulajdonos-ügyvezető, Enrawell Consulting Kft.

Gábor 14 éve foglalkozik fejlesztési projektek tervezésével, forrásszerzésével és menedzselésével, ez idő alatt számos sikeresen megvalósuló projektben vett részt innovatív startup vállalkozásoktól kkv-k és egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységéig. Cégük, az Enrawell Consulting Kft. nemcsak projektszinten nyújt szolgáltatást, hanem ágazati, döntéshozói szintű tanácsadással is foglalkozik. Ezáltal egyidőben láthatnak rá a piaci viszonyokra és a szakpolitika prioritásaira, stratégiai elvárásaira is. Emellett a Budapesti Corvinus Egyetem óraadójaként, kutatójaként és doktorjelöltjeként is tevékenykedik és különösen óraadói státuszában elkötelezettje a tehetséges egyetemi hallgatók felkarolásának, támogatásának.

Somogyi Tibor, alapító, DokiApp

Tibor közgazdász, digitális sorozatvállalkozó, akinek olyan projektek fűződnek a nevéhez, mint az easyMaths online oktatási portál, ahol évente több mint 100.000 hallgató készül a vizsgáira, illetve a startuptanacsadas.hu, ahol kezdő és felfutó vállalkozásoknak segítenek a sikeres piacra lépésben vagy skálázódásban. A Forbes 2017-ben a 30 sikeres fiatal 30-as listájára választotta. A környezetében és saját bőrén tapasztaltak alapján keltette életre a DokiApp egészségügyi applikációt, amely az elsődleges orvosi véleményig vezető utat rövidíti le drasztikusan azzal, hogy a páciens egy telefonos applikáción keresztül 30 percen belül konzultálhat szakorvossal vagy pszichológussal videótelefonáláson keresztül. Mindig szenvedélyévé válik az adott iparág, amelyben tevékenykedik, így a DokiApp révén a legújabb telemedicina megoldásokat kutatja.

Kis-Fleischmann Attila, inkubációs-programvezető, ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

Attila az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. startup inkubációs programjának vezetője. 1994-től 23 évig dolgozott a Nyomdában, mint üzletfejlesztési és marketingigazgató. Ez idő alatt részt vett a Nyomda export piaci terjeszkedésében, a tőzsdei bevezetésben és számos akvizíciós célpont elemzésében, valamint a befektetői kommunikáció előkészítésében. Ezután saját vállalkozásában 3 telephelyen, 44 munkatárssal dolgozott, majd sikeres exitek után saját startupot indított. Az elmúlt időszakban szerzett projektmanagementi, informatikai és pénzügyi tapasztalatait, valamint azt, hogyan lehet a nulláról felépíteni egy vállalkozást – ötvözni tudja a több évtized alatt megismert nagyvállalati elvárásokkal, amelyek segítségére lehetnek az inkubációs program hatékony végrehajtásában és nem utolsósorban az is előnye, hogy régóta ismeri a Nyomda piacait, termékeit és technológiáit is. Tanulmányait a Könnyűipari Műszaki Főiskolán nyomdaipari szakján végezte, majd posztgraduális képzésen diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem marketing szakján.

A Proof of Concept pályázat a 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO-2019-00022 számú projekt keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati program finanszírozásában valósul meg.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 06:22:36