Ugrás a fő tartalomra

Reportok, statisztikai adatok

Ingyenesen kereshető hetente frissülő adatbázis, mely a Magyarországon bejegyzett cégek alapadatait, beszámolóit tartalmazza.  


EMIS (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az adatbázis Közép- Kelet-Európával kapcsolatos céginformációkat, pénzpiaci adatokat, makrogazdasági elemzéseket, részvény- és kötvénypiaci árfolyamokat, gazdasági előrejelzéseket és statisztikákat tartalmaz magyar és angol nyelven. Emellett számos magyar és Magyarországra vonatkozó angol nyelvű nyomtatott és elektronikus forrás (pl. napi- és hetilapok) érhető el a hírek menüben.


ORBIS EUROPE Chrome böngészővel ajánlott

Globális pénzügyi adatbázis: alapadatok, pénzügyi mutatók, hírek, tulajdonosi struktúrák, kereskedelmi ügyletek stb. A hozzáférés 5 egyidejű felhasználóra korlátozódik. Az adatok exportálásához regisztráció szükséges, ennek igényléséről az alfabetikus listában talál bővebb tájékoztatást. Az adatbázist Chrome böngészővel érdemes használni.


Az EU statisztikai hivatalának adatbázisa.


A KSH adatbázisa, a statisztikai adatok 1997-től érhetőek el.


Nemzetközi kereskedelmi statisztikák 1962-től. Az adatok vizualizációját segíti a UN Comtrade Labs-funkció.


Európa, Észak-Amerika és Közép-Ázsia országairól tartalmaz gazdasági, társadalmi adatokat.


Versenyképességet feltérképező adatbázis több mint 20 éves adattartalommal. Tartalmazza az évkönyv nyomtatott és online változatát a kezdetektől napjainkig.


Az IMF folyóirataihoz, könyveihez, tanulmányaihoz, illetve statisztikai adataihoz ad hozzáférést széles témakörben, pl. makroökonómia, globalizáció, demográfia, fejlesztéspolitika, kereskedelem.


A nemzetközi szervezet online könyvtára és adatállományai.


Statista – Business Suite (EISZ)

A statisztikai portál különböző piaci szektorok (média, üzleti élet, pénzügy, politika stb.) mennyiségi adataihoz nyújt hozzáférést. A hozzákapcsolt Business Suite platform megkönnyíti a keresést és lehetővé teszi önálló igények szerinti statisztikai kimutatások elkészítését. Az eCommerce adatbázis is elérhető, az Insights/Explore eCommerce Insights menüpontból. Aktiválásához kattintson a University access – re a felső fekete sorban.


wiiw – Új!

A wiiw Annual database 23 ország legfontosabb makroökonómiai és strukturális mutatóit tartalmazza éves szinten. Az idősorok többsége 1989-ben indul, néhány ország esetében 1960-ig megy vissza.

A wiiw Monthly database a 23 országra vonatkozó kulcsfontosságú gazdasági mutatókat tartalmazza. Az idősorok 1990/91-től érhetőek el.

A wiiw FDI Database nevéhez illően az FDI be- és kiáramlásáról tartalmaz idősorokat, partnerországok és tevékenységek szerint. Ezen adatok lehetővé teszik ország- és iparágspecifikus FDI-profilok létrehozását. Az idősorok 1990-től érhetőek el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 04:33:09