Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Adatbázisok S

SAGE Humanities and Social Sciences Collection (EISZ)

Teljes szövegű folyóirat-adatbázis a SAGE Kiadótól. Az egyetem a társadalomtudományi gyűjteményre fizet elő, ez több mint 1000 tudományos folyóiratot tartalmaz.  


SAGE Research Methods (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Kutatásmódszertani adatbázis. A benne lévők dokumentumok (könyvek, enciklopédia-szócikkek, folyóiratcikkek) segítséget nyújtanak kutatási projekt felépítéséhez. A dokumentumokon túl egyéb segédeszközöket is kínál: projekt-tervező, módszertani térkép, stb.  


ScienceDirect (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el.


Scopus (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.


Springer e-könyvcsomagok (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Teljes szövegű e-könyvcsomagok a Springer kiadótól. Az egyetem az alábbi csomagokkal rendelkezik örökös hozzáféréssel: Economics and Finance 2017-2019, Behavioral Science and Psychology 2017, Political Science and International Studies 2017-2019.  


SpringerLink – Springer Journals (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

A Springer kiadó folyóiratcsomagja, 24 tematikus csoportra osztva. Főbb tudományterületek: üzleti élet, menedzsment, közgazdaságtan, matematika, politikatudomány, nemzetközi kapcsolatok, stb. A folyóiratok 1997-től érhetőek el.


StockTrak

Virtuális oktatási eszköz, mely valós árakkal szimulálja a tőzsdei portfóliókezelést, elővételi jogot, határidős ügyleteket, kötvényeket, befektetési alapokat a legismertebb tőzsdékről.

Használati kör: Corvinus oktatók, kutatók, hallgatók használhatják helyben vagy távolról. A hallgatói regisztrációra azután kerülhet sor, ha az oktató létrehozta a kereskedési ügylet alapjait, s megosztotta a diákokkal a szükséges linket.

További információ kérhető: Thomas Reti (treti@stocktrak.com)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.08. - 13:18:43