Ugrás a fő tartalomra

Adatbázisok S

SAGE Humanities and Social Sciences Collection (EISZ)

Teljes szövegű folyóirat-adatbázis a SAGE Kiadótól. Az egyetem a társadalomtudományi gyűjteményre fizet elő, ez több mint 1000 tudományos folyóiratot tartalmaz.  


SAGE Research Methods (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Kutatásmódszertani adatbázis. A benne lévők dokumentumok (könyvek, enciklopédia-szócikkek, folyóiratcikkek) segítséget nyújtanak kutatási projekt felépítéséhez. A dokumentumokon túl egyéb segédeszközöket is kínál: projekt-tervező, módszertani térkép, stb.  


ScienceDirect (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el.


SciVal (EISZ)

A Scopus adatbázis elemző platformja, használata regisztrációhoz kötött. Ennek legegyszerűbb módja:

  1. Induljon a Scopus adatbázisból.
  2. A jobb felső sarokban kattintson a Sign-in-re, hozzon létre egy accountot. Ez az account minden előfizetett Elsevier terméknél (ScienceDirect, Scopus, SciVal) használható lesz.
  3. Ha elkészült a regisztráció, kattintson a Scival.com-ra a Scopus nyitóképernyő felső sávjában.


Scopus (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. Az adatbázis elemző platformja, SciVal, szintén elérhető. 

Adatbázis-elérési problémák megoldása

1. Csak a Scopus Preview felület érhető el: a VPN-csatlakozás nem élő, annak ellenére, hogy a számítógép a kapcsolatot élőnek mutatja. Tesztelése és megoldása:

○ Hajtson végre egy keresést a Szuperkeresőn. Ha ezt a szöveget látja a lap tetején: Welcome, Guest. Please use VPN or visit the library – akkor nincs fenn a Corvinus hálózaton. Kapcsolódjon le és kapcsolódjon fel újra. Kiegészítésképp érdemes lehet a böngészési előzményeket a Scopusra vonatkozóan törölni.

2. Tartományos gépek (egyetemi laptopok) esetében a Cisco AnyConnect nem éri el az adatbázisainkat, a hiba elhárítása folyamatban van. Megoldás:

○ Kattintson a sign-in-re, adja meg a corvinusos e-mailjét, válassza a Sign-in with a one-time link – opciót. A megadott e-mailjére érkezik egy üzenet, az abban lévő linkre kattintva aktiválódik az elérés.


Springer e-könyvcsomagok (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Teljes szövegű e-könyvcsomagok a Springer kiadótól. Az egyetem az alábbi csomagokkal rendelkezik örökös hozzáféréssel: Economics and Finance 2017-2019, Behavioral Science and Psychology 2017, Political Science and International Studies 2017-2019.  


SpringerLink – Springer Journals (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

A Springer kiadó folyóiratcsomagja, 24 tematikus csoportra osztva. Főbb tudományterületek: üzleti élet, menedzsment, közgazdaságtan, matematika, politikatudomány, nemzetközi kapcsolatok, stb. A folyóiratok 1997-től érhetőek el.


Statista – Business Suite (EISZ)

A statisztikai portál különböző piaci szektorok (média, üzleti élet, pénzügy, politika stb.) mennyiségi adataihoz nyújt hozzáférést. A hozzákapcsolt Business Suite platform megkönnyíti a keresést és lehetővé teszi önálló igények szerinti statisztikai kimutatások elkészítését. Az eCommerce adatbázis is elérhető, az Insights/Explore eCommerce Insights menüpontból. Aktiválásához kattintson a University access – re a felső fekete sorban.


StockTrak

Virtuális oktatási eszköz, mely valós árakkal szimulálja a tőzsdei portfóliókezelést, elővételi jogot, határidős ügyleteket, kötvényeket, befektetési alapokat a legismertebb tőzsdékről.

Használati kör: Corvinus oktatók, kutatók, hallgatók használhatják helyben vagy távolról. A hallgatói regisztrációra azután kerülhet sor, ha az oktató létrehozta a kereskedési ügylet alapjait, s megosztotta a diákokkal a szükséges linket.

További információ kérhető: Thomas Reti (treti@stocktrak.com)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 17:14:43