Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Technikai szolgáltatások

Az 1. emeleten, az I. E-laborban önkiszolgáló szkenner használható. A szkennelt dokumentumok egy ideiglenes tárhelyről érhetők el 48 órán keresztül. A letöltéshez kapcsolódó elérhetőség a szkennelés végén választható (e-mail, qr-kód, manuális). A szolgáltatás ingyenes.

Számítógép-használat
A Könyvtár 1. emeletén E-labor elnevezéssel két teremben 32-32 számítógépes munkaállomás áll a beiratkozott egyetemi polgárok rendelkezésére. Az internetkapcsolattal ellátott számítógépek az egyetem Informatikai Szolgáltató Központja által biztosított szoftverkörnyezettel rendelkeznek. Külső olvasók számára webböngésző szolgáltatás használatát biztosítjuk.
A számítógépeket kizárólag a beiratkozott olvasók használhatják, külön előjegyzés nélkül, érkezési sorrendben. Az egyetem oktatói és hallgatói az ISZK-tól kapott CUSMAN azonosítójukkal és jelszavukkal léphetnek be. Külső olvasók a használathoz szükséges azonosítókat beiratkozáskor a Könyvtár munkatársaitól kapják meg. Lehetőség van mentésre, USB csatlakozásra és az egyetemi központi tárhely elérésére.

Virtual Private Network (VPN)
A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy otthoni/távoli számítógép a Corvinus Egyetem informatikai hálózatához csatlakozzon, így –többek közt – a Könyvtárból és az Egyetem területéről elérhető online források (e-folyóirat-gyűjtemények, adatbázisok) otthonról hozzáférhetők. A VPN használatára a Corvinus Egyetem oktatói, hallgatói és munkatársai jogosultak. A szolgáltatást egyetemünkön az Informatikai Szolgáltatóközpont (ISZK) működteti.
Ismertető a VPN kapcsolat beállításáról
További segítséget a helpdesk@uni-corvinus.hu címen tud kérni.
ISZK Helpdesk

Wi-Fi
A Könyvtár teljes területén elérhető szolgáltatást a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársai és hallgatói egyetemi informatikai azonosítóval tudják használni.
Használati útmutató
Beiratkozott olvasóink – akik nem a Corvinus Egyetempolgárai – a szolgáltatási pultnál igényelhetik a Wi-Fi szolgáltatást.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.12.07. - 06:23:32