Ugrás a fő tartalomra

ERASMUS+ Részképzés

Az Európai Unió oktatást támogató programjaként megismert Socrates program 2007-től az Egész életen át tartó tanulás programja (Lifelong Learning Programme) keretében folytatódott. Négy alprogramja volt: a Comenius (közoktatás), az Erasmus (felsőoktatás), a Leonardo (szakmai képzés, kivéve a felsőoktatási szintet) és a Grundtvig (felnőttoktatás). Ezeket a támogatási programokat, illetve az ifjúsági és a sportprogramokat vonta össze az Európai Unió a 2014-től induló Erasmus+ program keretében.

Nem véletlen a névválasztás, hiszen az Erasmus programot tekintik az EU egyik legsikeresebb projektjének. Érdekesség, hogy az amerikai TIME magazin az Európai Unió 20 legjelentősebb vívmánya közé sorolta az Erasmust a Római Egyezmény 50. évfordulója alkalmából.

A Erasmus+ program felsőoktatást támogató eleme olyan tevékenységek megvalósítását segíti elő, mint a hallgatói mobilitás, az oktatói mobilitás, a felsőoktatási intézmények más munkatársainak mobilitása, a többoldalú nemzetközi projektek stb.


Videós Tájékoztató Erasmus+ programon résztvevő hallgatók részére:
(A tájékoztató megtekintése nem helyettesíti a pályázati kiírás és a kapcsolódó szabályzatok értő ismeretét.)

Aktuális pályázati kiírás

Erasmus+ ösztöndíjak és kiegészítő támogatások a 2023/24-es tanév kiutazóinak

Erasmus+ támogatások összefoglaló táblázata

A 2022/2023-as tanévben Egyesült Királyságba és Svájcba kiutazó hallgatók a 2021-es projektből utaznak és szerződnek, így 520 euró/hó az alaptámogatás összege.

Erasmus+ esélyegyenlőségi támogatás

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy esélyegyenlőségi támogatásra kizárólag azok a hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik már rendelkeznek nyertes Erasmus+ részképzési pályázattal. Bővebb információ az alább letölthető pályázati felhívásban található

Kapcsolódó dokumentumok

Erasmus+ tartós betegség támogatás

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy tartós betegség támogatásra kizárólag azok a hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik már rendelkeznek nyertes Erasmus+ részképzési pályázattal. Bővebb információ az alább letölthető pályázati felhívásban található

Kapcsolódó dokumentumok

Jelentkezés módja

  • A pályázás online módon történik a MOBility Manager rendszerben. 
  • A MOBility Manager oldalán kell regisztrálni a hivatalos egyetemi e-mail címmel (keresztnev.vezeteknev@stud.uni-corvinus.hu) és a kért adatokkal. 
  • A rendszer generál egy jelszót, amit elküld a megadott e-mail címre, azzal a jelszóval lehet belépni a rendszerbe. 
  • Belépés után a rendszerüzenet alapján lesz lehetőség leadni a pályázatot és feltölteni a szükséges dokumentumokat. 

Erasmus Charter for Higher Education

Az Erasmus+ programban azok a felsőoktatási intézmények vehetnek részt, amelyek rendelkeznek az Európai Bizottságnál megpályázható, több évre szóló ún. Erasmus Felsőoktatási Charterrel. A konkrét, egy-egy tanévre szóló pályázatát minden intézmény a saját nemzeti irodájához (Tempus Közalapítvány) nyújtja be, a partner intézményekkel megkötött kétoldalú szerződéseket, valamint az előző években elért eredményeket alapul véve. A Nemzeti Iroda által megítélt Erasmus keretet a pályázó intézmények az Erasmus Programnyilatkozatukban (Erasmus Policy Statement) megfogalmazott célok, a program előírásai, valamint az intézményi elképzelések és alapszabályok szem előtt tartásával használják fel.

Hallgatói élménybeszámolók

Thaiföld

Kapcsolódó dokumentumok

Hasznos linkek

Az Erasmus Student Network (ESN) a legnagyobb európai diákszervezet, amely segítséget nyújt a diákoknak az akadémiai és egyéb elhelyezkedésekben. 

Az Europass az Európai Bizottság kezdeményezésére jött létre abból a célból, hogy Európa-szerte támogassa az álláskeresőket és a tanulni vágyókat a számukra megfelelő tanulmányi és álláslehetőségek elérésében.

Részképzés alatt egy, maximum két szemeszter külföldi tanulmányi képzés értendő. Részképzési mobilitás keretében minimum 3 , maximum 12 hónapot tölthetsz külföldön egy képzési cikluson belül (amibe mind a külföldi tanulmányi mobilitás, mind pedig a külföldi szakmai gyakorlat ideje beleszámít). A 10-12 féléves osztatlan mesterképzések esetén 24 hónap a rendelkezésre álló mobilitási keret.

Az adott képzésed alatta 12 hónapos mobilitást nem lépheted át, ha viszont képzési szintet váltasz újra rendelkezésedre áll az 1 éves felhasználható külföldi mobilitás, amelyet akár külföldi szakmai gyakorlattal is tudsz kombinálni. A Mobility Manager-ben meg tudod nézni, hogy mely országokkal és milyen tématerületeken van partnerkapcsolata az egyetemnek.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 15:39:22