Ugrás a fő tartalomra

Gellért Campus Kollégium

Tömegközlekedéssel jól megközelíthetően, a Móricz Zsigmond körtér vonzáskörzetében, a Ménesi és Mányoki út találkozásánál található a Corvinus Egyetem, 2024 februárjában átadott Gellért Campusa. Az Egyetem számára létrejött egy hazánkban kiemelkedő, innovatív, fenntarthatóságot szem előtt tartó, inspiráló terekből álló, jövőorientált új Campus. Egy olyan hely, amely minőségi személyes pillanatoknak ad otthont, amelyben magától értetődő az élményszerű közös munka, és várhatóan az innováció bölcsője lesz. A Gellért Campus sajátossága, hogy az oktatási-, sportolási- és számos közösségi terület mellett, az épület K szárnyának 3.-6. emeletéig terjedően, helyt kapott egy közel 180 fő elhelyezésére alkalmas kollégiumi rész is.

A kollégiumban 2 és 3 fős, saját vizesblokkal ellátott, klimatizált szobák állnak a hallgatók rendelkezésre, az épület elhelyezkedéséből adódóan gyönyörű panorámával, mind a budai- és a pesti városrészre. A szinteken teljesen felszerelt, modern gépészettel és bútorzattal, közös használatú étkezővel ellátott konyha és közösségi tér, valamint mosókonyha található (ipari mosó- és szárítógépekkel). Az épületben van továbbá kollaborációs- és adattér, olvasóterem. A J szárny földszintjén egy Fresh Corner büfé, továbbá a K szárny 7. emeletén egy nyitott terasszal rendelkező, Rooftop Café nevű közösségi tér kapott helyet.

A Campus területén 2024 elején csak részben, 2024 őszétől teljeskörűen fog működni sportközpont és mozgásstúdió (többfunkciós sportpályával, mászófallal, kardió- és erőnléti gépekkel felszerelve), illetve egy kültéri sportpálya is helyet kapott az épületet körül határoló 1100 m2-es parkban. A Mányoki úti főbejáratnál zárt kerékpártároló is elérhető.

Hasznos tudnivalók

Portaszolgálat

 • Az épületben 0-24 órás portaszolgálat működik.
 • A portaszolgálatnál szükséges regisztrálni a kollégiumi szintekre érkező látogatókat.
 • A portán található elsősegély doboz. Ott lehet sebtapaszt vagy kötszert kérni.
 • Amennyiben kizárod magad a szobából, úgy a portától tudsz segítséget kérni.
 • Elvesztett-, hibásan működő belépőkártya esetén is ideiglenes kártyát a portás ad, majd ezt köteles vagy jelezni a gellertkoli@uni-corvinus.hu email címen.
 • A portán lehet kölcsönözni továbbá a takarító/elektronikai eszközöket (porszívó, vasaló, ruhaszárító), a kölcsön eszközöket a portán található nyilvántartásba fel kell vezetni. Minden szinten található mosókonyha mosógéppel és szárítógéppel továbbá vasalódeszka, partvis, lapát, felmosó szett.

Beléptetőrendszer

 • A kollégiumban elektronikus kártyával és/vagy NFC-vel működő beléptető- és szobai nyitást vezérlő rendszer lett kiépítve. A kollégiumi szintek csak ezen kártyával közelíthetőek meg.
 • A belépőkártyát minden kollégista a beköltözéskor kapja meg. Azt mindekor köteles magánál hordani, a ki-belépéskor használni, a beléptető rendszert átlépni, azon átmászni, és a kártyát másra átruházni TILOS! o A kártya elvesztése esetén emailt kell írni a gellertkoli@uni-corvinus.hu e-mail címre, hogy új kártyát állíthassunk ki (térítési díj ellenében).
 • Az NFC alapú/applikációs beléptetés kialakítása még folyamatban van, erről bővebb tájékoztatás később várható.

Látogatófogadási rend (kollégiumi szintek)

 • Kollégiumi látogató fogadáskor a K épületben található portaszolgálatnál kell a látogatót regisztrálni.
 • A Lakók minden nap 7 órától 23 óráig térítés nélkül fogadhatnak látogatókat (maximum 3 főig, a felett csak írásos engedéllyel).
 • A Lakó minden nap este 23 órától reggel 7 óráig maximum 1 fő látogatót fogadhatnak a szobatárs(ak) egyhangú beleegyezésével.
 • A látogatófogadás térítési díját a HTJSZ tartalmazza (1500 Ft/fő/alkalom). A díj a fogadó felet terheli. Plusz ágynemű kérése a látogatónak külön díjas, melyet a gellertkoli@uni-corvinus.hu címen lehet kérni.
 • Corvinusos hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók ez irányú díjfizetési tételei a Neptunban kerülnek kiírásra. Hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező lakók részére a díj kiszámlázásra kerül.
 • A kiírás/kiszámlázás a portaszolgálat által vezetett nyilvántartás (Látogató nyilvántartás) alapján történik, amit a látogatófogadó a bejelentéssel egyidejűleg köteles kitölteni és aláírni.
 • A látogató nyilvántartási füzetet a portán úgy kell vezetni, hogy abból a látogatót fogadó Lakóneve (Neptun kódja), szobaszáma, továbbá a látogatásban érintett naptári napok dátuma és pontos ideje egyértelműen megállapítható legyen, és azt a fogadó Lakónak alá is kell írnia látogatója fogadásakor. A nyilvántartásban a látogató nevét kell szerepeltetni, a beazonosítás okán egy arcképes igazolványt kell a regisztrációnál felmutatnia, ezen adatai rögzítésre nem kerülnek.
 • A látogató-bejelentés adminisztrációja után a fogadó Lakó látogatófogadási engedélyt kap, melynek alapján a látogatója ideiglenes, vendég belépőkártyát kaphat, és így kollégiumban történő tartózkodása biztosítottá válik.
 • A látogató viselkedéséért a látogatót fogadó Lakó teljes felelősséggel tartozik.
 • Egy Lakó egy hónapban maximum 15 alkalommal fogadhat térítés ellenében látogatót, maximum egyszerre egy főt, illetve egy látogató hetente maximum három alkalommal maradhat térítés ellenében a Kollégiumban. Ezen szabály megszegése esetén a Lakó a tárgyhót követő hónapban nem fogadhat térítési díjjal járó látogatót.
 • A látogatófogadás rendjét súlyosan megsértő Lakó határozott időre a látogatófogadásban korlátozható, vagy határozott időre attól eltiltható, míg a látogatófogadás rendjét és a Házirendet megsértő látogató a látogatófogadásból kizárható, súlyosabb esetben a kollégiumba történő belépése is korlátozható.
 • Ha ellenőrzés alkalmával látogatófogadási engedély nélkül bent tartózkodó személyt találnak a kollégium alkalmazottai, a látogatót fogadó Lakó számára büntető pont adható. Az engedély nélkül bent tartózkodó személy a kollégiumból kitiltható.
 • Kiskorú látogatót kollégista csak abban az esetbe fogadhat, ha a látogató a látogatót fogadó közvetlen hozzátartozója (pl.: testvér), és a látogatófogadáshoz a szülők, vagy törvényes képviselők írásban hozzájárultak. A látogatófogadáshoz kiskorú esetében a kollégium vezetőjének előzetes engedélye és a szobatársak írásos hozzájáruló nyilatkozata is szükséges. A meglévő igazolások és engedélyek mellett is kiskorú látogatót csak azonos nemű lakók által lakott szobában lehet elhelyezni.

Parkolás

 • Az épülethez tartozik egy zárt parkoló, mely a 4. sz. kapun keresztül közelíthető meg.
 • Hallgatók/kollégisták részére állandó parkolási lehetőség nincs, a parkolóhelyek korlátozott száma miatt. Ki- és beköltözések alkalmával lehet rövidtávon a parkolót igénybe venni a csomagok kipakolása céljából.

Orvos

Körzetileg illetékes (TAJ kártyával rendelkezők számára):

HáziorvosTelefonRendelő címe
dr. Dolgos László (9. körzet) 061/279-2144 dolgos.laszlo@alapellatas11.hu1117 Budapest, Fehérvári út 12.
HáziorvosTelefonRendelő címe
dr. Földeáki Katalin 061/2792128 1117 Budapest, Fehérvári út 12.

Mentálhigiénés tanácsadás, pszichológus

A Hallgatói Támogatás mentálhigiénés szakemberei minden corvinusos hallgató számára biztosítanak egyéni tanácsadást díjtalanul az egyetemen pszichológiai, tanulás és karrier témákban.

Információ a tanácsadásokról: A tanácsadások nem alkalmasak az egyészségügyi vagy azonnali ellátást igénylő helyzetek kezelésére.

Ha azonnali segítségre van szükség a magad számára vagy valakinek a környezetedben:

Öngyilkossági szándék vagy egészségügyi vészhelyzet esetén – Hívd a 112-t!

Öngyilkossági gondolatok esetén – Kérj segítséget:

LESZ – Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

Telefon: 116-123 Öngyilkosságmegelőzés.hu

Internet elérés

Vezetékes internet:

 • Minden szobában található fali vezetékes végpont, amelyre UTP ethernet kábellel lehet csatlakozni.
 • A vezetékes internet használatához jelenleg nincsen szükség regisztrációra.

Wi-Fi:

 • A kollégium Wi-Fi hálózata kiegészítő szolgáltatásként üzemel. CUSMAN, illetve EDUROAM jelszóval és azonosítóval használható.
 • A megbízható és gyorsabb interneteléréshez a vezetékes csatlakozás ajánlott.

TILOS:

 • A számítógép hálózathoz illetéktelenül csatlakozni, azon törvénysértő tevékenységet folytatni.
 • A hálózatot vagy a hálózati eszközöket bármilyen módon megtámadni.
 • A hálózati kapcsolatot bármilyen módon (routeren és számítógépen keresztül is) megosztani.
 • Saját Wi-Fi hálózatot üzemeltetni.
 • A hálózaton fájlcserélő programokat használni (dc, torrent, stb.). Ez a szolgáltatás egy hónapos felfüggesztésével jár, továbbá a kollégium vezetősége mellett azonnal bejelentésre kerülnek a BCE Informatikai Szolgáltató Központ munkatársai felé. Az Egyetem részéről a felhasználó további jogi lépésekre számíthat, ezek következményeit is a szabályt megsértő felhasználó viseli.
 • Fentiek megsértése esetén a szolgáltatást meghatározott időre felfüggesztjük. A letiltás nem halasztható, azonnal életbe lép.

Hibabejelentés

Hibabejelentést az épületben kihelyezett QR kódokkal beolvasható applikációs űrlapon keresztül lehet tenni. A hibajegy beérkezését követően az üzemeltetés rövid határidőn belül reagálni fog.

Tanulószoba (olvasóterem), gépterem

A K szárny második emeletén található olvasóterem, mely tanulószobaként rendelkezésre áll a kollégisták számára.

A K szárny első emeletén helyet kapó adattérben van lehetőség egyetemi számítógépet használni.

Szolgáltatások

Extra takarítás igénylése

Szobánként (azaz a szoba minden lakója köteles a díjat fizetni) lehet évközbeni extra szoba takarítási igényt bejelenteni a gellertkoli@uni-corvinus.hu-n keresztül. Díját a HTJSZ 6. melléklete tartalmazza.

Mosási lehetőség

Minden kollégiumi szinten található ipari mosó- és szárítógéppel felszerelt mosókonyha.

Használta ingyenes, a mosószert mindenki magának kell, hogy biztosítsa. Ezek rendeltetésszerű használata és tisztán tartása a lakók közös feladata és érdeke.

Sportolási lehetőségek

2024 elején csak részben, 2024 őszétől teljeskörűen fog működni sportközpont és mozgásstúdió (többfunkciós sportpályával, mászófallal, kardió- és erőnléti gépekkel felszerelve), illetve egy kültéri sportpálya is helyt kapott az épületet körül határoló, 1100 m2-es parkjában.

Használati feltételekről bővebb tájékoztatást a sportközpont üzemeltetője fog adni.

Kerékpár tároló

A Mányoki úti főbejáratnál zárt kerékpártároló is elérhető.

Térítési díjak

Kollégiumi térítési díjakat a Hallgatói Követelményrendszer 4. kötet / Hallgatói térítési és juttatási szabályzat 6. sz. melléklete tartalmazza.

HTJSZ

Seniorok

A senior segítők megbízásuk alapján:

Ellátják a kollégium vezetője által rájuk bízott feladatokat,

Együttműködnek és támogatják a kollégium vezetőjének és az épület üzemeltetőjének munkáját,

Felügyelik és betartatják a kollégiumi Házirend és egyéb szabályzatok rendelkezéseit, valamint az együttélés normáit,

Segítik a kollégisták beilleszkedését, problémáik megoldását,

Előre meghatározott beosztás alapján ügyeletet látnak el. Elérhetőség: gellertkoli@uni-corvinus.hu

Seniorok 2023/24 tavaszi félév

 • Sáringer Kata,
 • Keményfi Gergely,
 • Fekete Gergely,
 • Molnár Gábor Pál

KAPCSOLAT

Központi email cím: gellertkoli@uni-corvinus.hu

Cím: 1118 Budapest, Mányoki út 9.

Személyes ügyfélfogadás csak előre egyeztetetten a gellertkoli@uni-corvinus.hu email címen keresztül.

További információk a Gellért Campusról ezen az oldalon vagy a gellertkoli@uni-corvinus.hu e-mail címen.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.14. - 19:34:33