Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
Budapesti Corvinus Egyetem
New Project (16)

A JÖVŐ CAMPUSA

Készül a jövő Campusa

A Corvinuson 2020-tól folyik az Egyetem új Campusának tervezése. Az épület a Ménesi úton található, és terveink szerint 2023 őszén telik meg élettel, így rendkívül intenzív időszak elé nézünk, hiszen kevesebb mint két évünk van az átadásig. A fejlesztés nemcsak az Egyetem tereinek mennyiségi növekedését eredményezi, hiszen funkcióbővüléssel is jár majd.

A fejlesztés célja, hogy az Egyetem számára létrejöjjön egy hazánkban kiemelkedő, technológiaintenzív, inspiráló terekből álló, jövőorientált új Campus. Egy olyan hely, amely minőségi személyes pillanatoknak ad otthont, amelyben magától értetődő az élményszerű közös munka, és az innováció bölcsője lehet.

Az épület az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdona, ahogyan a projekt koordinációjáért is ők felelnek, a Campust pedig hosszú távon az Egyetem fogja használni. A lehetőségeket tehát az Alapítvány biztosítja, a fejlesztés tartalmának vízióját pedig az Egyetemmel közösen alakítjuk ki.

A csúszka jobbra-balra mozgatásával látható a jelenlegi és a jövőbeli megjelenés

menesi_new06

A projekt számokban

0
Kollégiumi férőhely
0
fő számára olvasóterem
0
fős adattér
0
négyzetméter park
0
Kollégiumi férőhely
0
fő számára olvasóterem
0
fős adattér
0
négyzetméter park
0
négyzetméter oktatási tér
0
négyzetméter közösségi tér
0
négyzetméter sportolásra
0
négyzetméter kutatás, fejlesztés terei

EGYEDI KONCEPCIÓ

0
négyzetméter oktatási tér
0
négyzetméter közösségi tér
0
négyzetméter sportolásra
0
négyzetméter kutatás, fejlesztés terei
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Melyek a fő célok?

A hagyományos, tantermi keretek között zajló oktatási funkciók mellett kreatív kooperációra alkalmas oktatási terek is helyet kapnak itt, valamint dedikált helye lesz a kutatásoknak, vállalati partnerekkel közös innovatív projektek megvalósításának. A Campuson számos közösségi tér is létrejön, valamint sportolási lehetőségek is nyílnak majd. Emellett a fejlesztés révén bővülnek a kollégiumi funkciók is.

Az új Campuson a csendes elmélyülésre lehetőséget adó olvasótermek, valamint egyéni és csoportos tanulási terek is elérhetőek lesznek. Mindemellett, a Campus fontos új funkciója lesz az adattér, amely az adattudomány iránt érdeklődő hallgatók és oktató-kutatók számára készülő adatelemzési és adatvizualizációs kreatív hub lesz.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az épület nemcsak tartalmában, hanem kivitelezésében is egyedülálló lesz a hazai felsőoktatásban, hiszen a tervek szerint a nemcsak oktatási keretek között ritkának számító LEED Gold fenntarthatósági minősítés kritériumai szerint épül.

A csúszka jobbra-balra mozgatásával látható a jelenlegi és a jövőbeli megjelenés

New Project - 2023-04-11T143411.332New Project - 2023-04-11T143439.012
New Project - 2023-04-11T143805.90203

Hírek

Galéria

A projekt indulásakor:

A Ménesi Campus látványtervei:

Járja be velünk!

Kérdések és válaszok

Az épület a Ménesi út 5. szám alatt található. A felújítás várhatóan 2023 első felében készül el. Az új Campus számos új funkciót is jelent egyben. A közösségi terek és a kollégiumi szolgáltatások bővülése mellett lehetőség nyílik a vállalti kapcsolatok erősítésére, nemzetközi kutatásokban való részvételre, valamint több kiscsoportos projektmunkára alkalmas térrel is rendelkezni fog az épület. A kooperatív oktatási terekben mintegy 680 hallgató tud majd egyszerre dolgozni, emellett egy kb. 300 fős előadóterem is rendelkezésre áll majd. Az új Campus az egyetem összes hallgatója számára nyitott lesz.

A fejlesztés két részből áll: A tartalmi tervezés az Egyetem Ménesi Campusfejlesztés Belső Világ Projektjének feladata. A Projekt tagjait az Elnöki Testület jelölte ki. A munkában azok vesznek részt, akik későbbiekben birtokba veszik a Campust: hallgatók, oktatók-kutatók és az Egyetem egyes stratégiai és üzemeltetési feladataiért felelős kollégák. A Projekt munkáját külső szakértői csapat is segíti. Az építészeti fejlesztés során pedig a gyakorlatban is megvalósul, amit a Belső Világ Projekt megálmodott. Ennek teljes jogú tagjai között szerepelnek hallgatók is, így a tervezés során az ő véleményük is beépül a szempontok közé.

A hagyományos, tantermi keretek között zajló oktatási funkciók mellett kreatív kooperációra alkalmas oktatási terekkel is rendelkezni fog az épület, valamint dedikált helye lesz a kutatásoknak, vállalati partnerekkel közös innovatív projektek megvalósításának. A Campuson számos közösségi tér is létrejön, valamint sportolási lehetőségek is nyílnak majd.

A pesti épületektől kb. 15-20 perc alatt érhető el tömegközlekedéssel az épület, 25 perc alatt gyalog és 10 perc alatt kerékpárral. Az órarendek tervezésénél figyelembe vesszük a két épület közötti közlekedéshez szükséges időt, sőt az a törekvés, hogy a Campus “egynapos” jellegű legyen.

A környék számos étkezési lehetőséget tartogat, így az épületben büfé és ételmelegítési lehetőség kap helyet. Emellett több kávépont és rendelkezésre áll majd.

Az új Campuson hagyományos könyvtár nem, de a csendes elmélyülésre lehetőséget adó olvasótermek, valamint egyéni és csoportos tanulási terek is elérhetőek lesznek. Mindemellett, a Campus fontos új funkciója lesz az “Adattér”, amely az adattudomány iránt érdeklődő hallgatók és oktató-kutatók számára készülő adatelemzési és adatvizualizációs kreatív hub lesz.

Igen, a Campus kialakításánál a fenntarthatóság az egyik legfontosabb szempont volt, ezért az épületet körülvevő park szerepe nagyon fontos volt a tervezés során.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.06.02. - 19:15:34