Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Tarkaréti Kollégium

A 400 fős kollégium Budapest X. kerület zöldövezetében található, 15 percre a kék (Kőbánya-Kispest) és a piros (Örs Vezér tere) metró végállomásától. Az első éves hallgatók csak ebben az épületben kaphatnak elhelyezést, mely az egyetemi közösségbe való beilleszkedés és az életre szóló barátságok kialakulásának egyik legfontosabb színtere. Az épület fejújítása és fejlesztése folyamatosan zajlik, az elmúlt évek felújításai során a kollégiumi szobák egy jelentős része megújult. Ennek köszönhetően a teljes lány oldal új szobákkal várja a jövendőbeli lakóit. 2020-ban az épület új nyílászárókat és külső hőszigetelést is kapott.
A kollégisták öt szinten, 3 ágyas szobákban kapnak elhelyezést, melyekhez tartozik: előszoba, hideg-melegvizes mosdó, gardróbszekrény és hűtő. Minden szobában található internet-csatlakozási végpont, valamint Wifi hálózat is működik. Az emeleteken található női és férfi vizesblokk (fürdő és toalett), és két villanytűzhellyel és mikrohullámú sütővel ellátott konyha. A földszinten biztosítunk mosási-szárítási lehetőséget. Mindezek mellett rendelkezik a kollégium saját könyvtárral, ahol társasjátékok is kölcsönözhetők. Továbbá számítástechnikai terem és tanulószoba is igénybe vehető. Sportolási lehetőségként a 2017-ben átalakított és jól felszerelt konditerem várja az edzeni vágyókat. A sörpong bajnokságok, közös bulik, főzések, társas estek és egyéb rendezvények eredményeként erős, és sok éven át tartó barátságok alakulhatnak ki. Emellett a kollégiumi légkör lehetővé teszi az egyetemi tanulmányok lehető leggördülékenyebb előmenetelét. A közös csoportok, társaságok révén a kollégistáknak sokkal több lehetőségük van diáktársaik segítségét kérni egy aktuális tanulmányi vagy egyéb problémával kapcsolatban, és a térbeli közelség miatt a segítség általában rendkívül gyorsan érkezik.

Mindent összegezve a Tarkaréti Kollégium fiatalos, felszabadult légköre ideális teret nyújt az újdonsült egyetemisták kapcsolatépítéseihez, önálló életük megkezdéséhez, illetve életre szóló élmények és tapasztalatok megszerzéséhez.  

Hasznos tudnivalók

Portaszolgálat

 • Telefonszám: +36 1 262 4511
 • Az épületben 0-24 órás portaszolgálat működik.
 • A portások leellenőrzik a kártyához tartozó fénykép alapján, hogy valóban a kártya jogos tulajdonosa használja-e a kártyát a belépéshez; röviden azonosítják a kollégistákat.
 • A belépőkártyát csak az arra jogosult személy használhatja, a kártya átadása fegyelmi eljárást von maga után.
 • A portán lehet regisztrálni az érkező vendégeket, a műszaki hibákat és a mosógép használatot is.
 • A portán található az elsősegélydoboz.
 • A portán belépőkártya ellenében lehet kölcsönözni a takarító eszközöket (partvis, lapát, felmosó, porszívó,vasaló).

Beléptetőrendszer

 • A kollégiumban forgóvillás,kártyás beléptetőrendszer működik. A belépőkártyát minden kollégista a beköltözéskor kapja meg.
 • A beköltözéskor kapott kártyát a lakó köteles a ki-belépéskor használni, a beléptető rendszert átlépni vagy alatta átbújni, és a kártyát átruházni TILOS!
 • Belépéskor a villákba épített leolvasó elé kell a belépőkártyát helyezned, ekkor a portások leellenőrzik a kártyához tartozó fénykép alapján, hogy valóban a kártya jogos tulajdonosa használja-e a kártyát a belépéshez; röviden azonosítják a kollégistákat. Ezután kérhetitek a portásoktól a szobakulcsokat.
 • A kártya elvesztése esetén, kérjük, írj levelet a tarkakolititkarsag@uni-corvinus.hu e-mail címre, hogy a lehető leghamarabb új kártyát kaphass.

Látogatófogadási rend

 • A Lakók minden nap 7 órától 23 óráig térítés nélkül fogadhatnak látogatókat (maximum 3 főig, a felett csak írásos engedéllyel).
 • A Lakó minden nap este 23 órától reggel 7 óráig maximum 1 fő látogatót fogadhatnak a szobatárs(ak) egyhangú beleegyezésével.
 • A látogatófogadás térítési díját a HTJSZ tartalmazza.
 • A kiírás/kiszámlázás a portaszolgálat által vezetett nyilvántartás (Látogató nyilvántartás) alapján történik, amit a vendégfogadó a bejelentéssel egyidejűleg köteles kitölteni és aláírni.
 • A látogató nyilvántartási füzetet a portán úgy kell vezetni, hogy abból a látogatót fogadó Lakóneve, szobaszáma, neptun kódja továbbá a látogatásban érintett naptári napok dátuma és pontos ideje egyértelműen megállapítható legyen, és azt a fogadó Lakónak alá is kell írnia látogatója fogadásakor. A nyilvántartásban a látogató nevét és arcképes,személyazonosításra alkalmas igazolványszámát is szerepeltetni kell.
 • A látogatója ideiglenes, vendég belépőkártyát kaphat, és így kollégiumban történő tartózkodása biztosítottá válik.
 • A látogató viselkedéséért a látogatót fogadó Lakó teljes felelősséggel tartozik.
 • Egy Lakó egy hónapban maximum 15 alkalommal fogadhat térítés ellenében látogatót, egyszerre egy főt, illetve egy látogató hetente maximum három alkalommal maradhat térítés ellenében a Kollégiumban. Ezen szabály megszegése esetén a Lakó a tárgyhót követő hónapban nem fogadhat térítési díjjal járó látogatót.
 • A látogatófogadás rendjét súlyosan megsértő Lakó határozott időre a látogatófogadásban korlátozható, vagy határozott időre attól eltiltható, míg a látogatófogadás rendjét és a Házirendet megsértő látogató a látogatófogadásból kizárható, súlyosabb esetben a kollégiumba történő belépése is korlátozható.
 • Ha ellenőrzés alkalmával látogatófogadási engedély nélkül bent tartózkodó személyt találnak a kollégiumalkalmazottai, a látogatót fogadó Lakó számára büntető pont adható. Az engedély nélkül bent tartózkodó személy a kollégiumból kitiltható.
 • Kiskorú látogatót kollégista csak abban az esetbe fogadhat, ha a látogató a látogatót fogadó közvetlen hozzátartozója (pl.: testvér), és a látogatófogadáshoz a szülők, vagy törvényes képviselők írásban hozzájárultak. A látogatófogadáshoz kiskorú esetében a kollégium adminisztrátorának engedélye és a szobatársak írásos hozzájáruló nyilatkozata is szükséges. A meglévő igazolások és engedélyek mellett is kiskorú látogatót csak azonos nemű lakók által lakott szobában lehet elhelyezni.

Orvos

A legközelebbi orvosi rendelő a Hárslevelű utca 19. szám alatt található. Bármilyen egészségügyi problémával Dr. Huszár Gabriellát lehet keresni.

Rendelési idő:

 • Hétfő 12.00 – 15.00
 • Kedd 08.00 – 11.00
 • Szerda 15.00 – 18.00
 • Csütörtök 08.00 – 11.00
 • Péntek 08.00 – 11.00

Mentálhigiénés tanácsadás, pszichológus

A Hallgatói Támogatás mentálhigiénés szakemberei minden corvinusos hallgató számára biztosítanak egyéni tanácsadást díjtalanul az egyetemen pszichológiai, tanulás és karrier témákban.

A tanácsadások nem alkalmasak az egyészségügyi vagy azonnali ellátást igénylő helyzetek kezelésére.

Ha azonnali segítségre van szükség a magad számára vagy valakinek a környezetedben:

 • Öngyilkossági szándék vagy egészségügyi vészhelyzet esetén  –  Hívd a 112-t!
 • Öngyilkossági gondolatok esetén – Kérj segítséget:   

Telefon: 116-123 

Könyvtár

A kollégium könyvtára a második emeleti társalgó helyén található, ahol több mint 3500 könyv közül válogathattok, és ebből 300 darab az elmúlt 2 évben került beszerzésre. A könyvtár használata minden kollégista számára díjmentes.Könyvtári szabályzat

Nyitva tartás:

 • Hétfő 21:00 – 22:00
 • Kedd 21:00 – 22:00
 • Szerda 21:00 – 22:00
 • Vasárnap 21:00 – 22:00

Vásárlás

A városból kifelé, Rákoskeresztúr (aka. Rákosborzasztó) határában található egy Tesco áruház (“Pesti úti Tesco”). Ide busszal érdemes kijönni. A 161-es és a 162-es busz is megáll a közelében, az 509. utca nevű megállónál kell leszállni.Tesco-t találsz még a Pillangó utcai metró megállónál is. Ha kijössz a metróból, menj át a Kerepesi úton, s a mellette lévő kisebb parkon. Innen már látni fogod a célt.
Találsz Interspart az Árkádban, s Matchot a Sugárban, mindkettőt az Örs vezér téren. Ha a házias ízeket szereted, akkor szeretni fogod a Cédrus vásárcsarnokot közvetlen az Örs vezér téri buszállomás mellett.

Gépterem

Gépteremnek a számítógéptermet hívjuk, az első emeleten találhatod meg a lifttel szemben, a bejárata bal kéz felé esik. Itt a Ti tanulmányaitokat, és adott esetben szórakozásotokat elősegítő számítógépek üzemelnek, melyekért nem kevés pénzt és energiát áldozott fel a kollégium, ezért mindenkinek érdeke, hogy vigyázzon rá.

Nyitva tartás:
A gépterem folyamatosan nyitva van. Ha a gépterem be van zárva (ami eléggé ritka), akkor annak bizonyára technikai oka van. Ilyenkor keress az ajtó környékén tájékoztató papírt a várható nyitásról.

Belépés a Gépterembe:
A gépterembe bejutni csak a belépőkártyáddal tudsz, mégpedig úgy, hogy hozzáérinted az ajtó jobb oldalán található beléptetőhöz (kifelé az eljárás ugyanaz). Vigyázat: a kártyával bemenni, illetve kijönni egyszerre csak egyszer lehet, tehát kétszer egymás után nem tudod lehúzni, mert a rendszer úgy érzékeli, hogy már benn vagy – tehát nem enged be még egyszer. Aki a gépteremben tartózkodik, annak kötelessége a belépőjét magánál tartani, tehát egy belépővel nem közlekedhettek ketten, annál is inkább, mert ha az egyikőtök kimegy, a másik nem tud kijutni. A gépteremért (anyagilag is!) azok felelnek, akik a rendszer szerint adott időpontban ott tartózkodnak. A különböző hardver elemeket (egér, billentyűzet, hangszóró, stb.) ne cserélgessétek a gépek között, mert nem véletlenül vannak az adott géphez csatlakoztatva.

Információk:
A gépteremben kamerás megfigyelőrendszer működik. Ezzel védjük a géptermet, a felvételeket pedig csak akkor keressük vissza, ha valami probléma megoldásához szükség van rájuk.

Szabályok:
A géptermi gépek az alábbi prioritási sorrendben használhatók:

 • Munka (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, programozás, Neptun, stb.)
 • Internet használata
 • Játék, egyéb


Amennyiben nem játszani, hanem dolgozni szeretnél, akkor kérjél meg valakit, aki éppen játszik, vagy Internetezik, hogy adja át Neked a gépet. Ha erre nem hajlandó, akkor keresd nyugodtan a Rendszergazdát, aki bunkósbottal nyomatékosítja majd kérésedet.

A gépeket a Júzer felhasználóval használhatjátok. Először is győződj meg róla, hogy be van-e kapcsolva (ekkor általában ég legalább egy LED a billentyűzeten, esetleg van kép is a monitoron, valamint levegőt fúj ki hátul, meg ilyenek. Ha nem tudod eldönteni, akkor megmozgathatod az egeret is, hátha feléled). Ha semmi sem változik, akkor a gép elején levő power gombbal kell bekapcsolni. Kis idő elteltével a gép úgymond “felbútol” (nem bútor!), és optimális esetben egy felhasználólistát látsz a képernyőn.

Felhívom a figyelmeteket, hogy a gépek 30 perc üresjárat (azaz ha hosszabb ideig nem érzékel semmilyen tevékenységet) után automatikusan kikapcsolnak. Ezt vegyétek számításba a gépek használata során. Ennek elkerülésére ha pl. filmet néztek, érdemes időnként megmozgatni az egeret. A leállási folyamat 29 perc után kezdődik, az ezt követő 1 percben már csak az esetleg nyitott munkátok mentésére van lehetőségetek – a folyamat megszakítására már nincs.

Ha már nem használod tovább a gépet, akkor a következőket tedd meg:

 • Zárj be minden futó programot.
 • Ha valaki oda akar ülni a géphez utánad, akkor egyszerűen csak jelentkezz ki, amit a Start Menü Kijelentkezés paranccsal tehetsz meg.
 • Ha nem vár senki a gépre, akkor a Start Menü – Kikapcsolás sort is lehet választani, amitől a gépek rövidesen ki is kapcsolnak maguktól.TILOS:

 • Dohányozni;
 • Enni-inni (Ez azt is jelenti, hogy ételt és italt a gépterembe bevinni is TILOS!!!);
 • A számítógépekre bármilyen szoftvert telepíteni (ha valamit szeretnél, keresd fel a rendszergazdát!);

Kérünk továbbá mindenkit, hogy ne hagyjon szemetet maga után! A tanulmányaitokhoz/munkátokhoz használt papírokat is beleértve!

Internetelérés

Wifi

 • A kollégium wifi hálózatát igyekeztünk úgy megtervezni, hogy minden szobában elérhető legyen – ez a legtöbb szobában teljesül is.
 • A hálózat titkosítással és számos szűréssel van ellátva, ezért a hálózathoz csatlakozni a rendszergazdánál történő regisztráció nélkül TILOS.
 • Aki a kollégiumba költözik, igényelhet wifi hozzáférést a rendszergazdától, ha a számítógépében van a csatlakozásra alkalmas wifi kártya.


TILOS:

 • A számítógép hálózathoz illetéktelenül csatlakozni, azon törvénysértő tevékenységet folytatni
 • A hálózatot vagy a hálózati eszközöket bármilyen módon megtámadni
 • A hálózati kapcsolatot bármilyen módon (routeren és számítógépen keresztül is) megosztani
 • Saját wifi hálózatot üzemeltetni
 • A hálózaton fájlcserélő programokat használni (dc, torrent, stb.). Ez a szolgáltatás egy hónapos felfüggesztésével jár, továbbá a kollégium vezetősége mellett azonnal bejelentésre kerülnek a BCE Informatikai Szolgáltató Központ munkatársai felé. Az Egyetem részéről a felhasználó további jogi lépésekre számíthat, ezek következményeit is a szabályt megsértő felhasználó viseli.
 • Az internetről hetente 5Gb-nál többet feltölteni, vagy 50Gb-nál többet letölteni (a belső hálózat forgalma nem korlátozott)


Fentiek megsértése esetén a szolgáltatást meghatározott időre felfüggesztjük, ami nem jár a szolgáltatásért befizetett díj visszatérítésével. A letiltás nem halasztható, azonnal életbe lép.

Hibabejelentés

Beköltözéskor fellelt, illetve év közben keletkezett műszaki jellegű hibákat a tarkakoli@uni-corvinus.hu címen kérjük jelezni a kollégium vezetése felé vagy a portán található karbantartó füzetben lehet jelezni.

Szolgáltatások

Takarító eszközök

 • partvis és lapát
 • felmosó vödör és mop
 • vasaló
 • porszívó

Mosási lehetőség

A kollégiumban a földszinten mosókonyha található, 4 mosógéppel és egy szárítóval.A gépekhez a portán tudtok érmét kérni. Kérünk mindenkit, hogy használja a portára kihelyezett mosófüzetet, hogy könnyen tervezhető legyen a mosás.

Tanulószoba

A kollégium földszintjén az aula szomszédságában található tanulószoba, mely folyamatosan a lakók rendelkezésére áll. A tanuló kulcsát a portáról lehet felvenni kollégiumi kártya ellenében

A tanulószobákban őrizetlenül hagyott tárgyakért a Kollégiumnem vállal felelősséget. 

Konditerem

Az alagsorban egy jól felszerelt konditerem található. A konditermet regisztráció ellenében, szemeszterenként 7500Ft-ért használhatják a kollégium lakói. A konditerem használatához el kell fogadni az erre vonatkozó konditermi szabályzatot.

Kerékpár tároló

A kollégiumi portánál kérhető el a kerékpár tároló kulcsa.

Gépterem

A kollégium 1. emeletén található a gépterem, belépés a kollégiumi kártyával lehetséges. A terem használatához el kell fogadni az erre vonatkozó géptermi szabályzatot. Korlátlanul használható.

Kosárlabda

A kosárpálya a kollégium előtti aszfaltozott területen található. Az aszfalt minősége nem a legjobb, de a palánkok teljesen rendben vannak, így jó társasággal vagy akár egyedül is jó kikapcsolódás a koliban a kosarazás. Ha nincs labdád, kérhetsz a portán.

Focipálya – udvar

A kollégium mögötti füves területen van a focipálya. Az utóbbi időben nem sokat használják, inkább a kosárpálya melletti aszfaltos területen játszanak kiskapura a kollégisták (a kiskapukat tároló „ketrec” kulcsát a portán lehet elkérni). Ha nincs, labdát kérhetsz a portán.

Ping-pong

A bejárattal szemben található a ping-pong asztal. Ütőket és labdát a belépőkártyád ellenében a portán kaphatsz. 

Csocsó

A csocsó asztal az aulában található. Labdát kártya ellenében a portán kaphatsz hozzá.

Térítési díjak

Kollégiumi térítési díjakat a Hallgatói Követelményrendszer 4. kötet / Hallgatói térítési és juttatási szabályzat 6. sz. melléklete tartalmazza.

Seniorok

 • Kalu Botond (általános)
 • Szilágyi Gábor (könyvtár)
 • Kaszó Szabina (általános)
 • Gábor Mészáros (szobabeosztás)


Senior segítők:

 • Ellátják a kollégium vezetője által rájuk bízott feladatokat,
 • Együttműködnek és támogatják a kollégium vezető és a műszaki koordinátor munkáját,
 • Felügyelik és betartatják a kollégiumi Házirend és egyéb szabályzatok rendelkezéseit, valamint az együttélés normáit,
 • Segítik a kollégisták beilleszkedését, problémáik megoldását,
 • Előre meghatározott beosztás alapján ügyeletet látnak el, az épületben biztosított 0-24 órás ügyelet részeként, 

Elérhetőség

Központi email címek: tarkakoli@uni-corvinus.hu
Cím: 1106 Budapest, Tarkarét u. 6


Ügyfélfogadás

Az ügyfélfogadás átmenetileg online formában üzemel. Kérjük, amennyiben kérdése van, e-mailben jelezze a titkárság felé a tarkakoli@uni-corvinus.hu email címen..

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.21. - 15:17:49