Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Tarkaréti Kollégium

1106 Budapest, Tarkarét u. 6.

Ha először jössz a koliba otthonról, s nem ismered Budapestet, akkor bizony nem egyszerű a fővárosban megtalálni bármit is. Ha tömegközlekedéssel jössz, s a vonatot választod, akkor viszonylag egyszerű dolgod van. A Déli- vagy a Keleti pályaudvartól a 2-es (piros) metróval menj el az Örs vezér tere-i végállomásig, s onnan a 168E-as busszal juthatsz a Kollégiumig. Ha kijöttél a metróból, fordulj jobbra! Kb. 50 méter gyaloglás után megpillantod a buszállomást. A középső sor túlsó végén találod a keresett megállót. A busszal kb. 15 percet kell utaznod. Hosszú ideig fogsz egyenesen haladni a Jászberényi úton. Ha szemben meglátsz egy felüljárót, amely mellett jobbról elhalad a busz, kezdj el készülődni. Nem sokkal később elfordul a busz 90 fokkal jobbra, ekkor már jelezhetsz. Egy rövid egyenes, de annál kátyúsabb szakasz után egy balos jön, s szállhatsz is le.Ha a vonatod a Nyugatiba ér be, akkor 3-as (kék) metróval menj a Deák térig, s itt szállj át a 2-es metróra. Ugyanezt megteheted a 4-6-os villamossal is, s ekkor a Blaha Lujza téren mehetsz le a metróba. Innentől haladj az előbbi útbaigazítás szerint.
A buszod a Népligetbe vagy a Stadionokhoz jöhet be. Mindkettő viszonylag közel van. A Stadionktól csak két megálló metróval az Örs. Népligetből pedig a legegyszerűbb, ha a 3-as metróval elmész a Kőbánya-Kispesti végállomásig, s innen 68-as busszal mész tovább. A busz a felüljáró túlsó oldaláról indul, biztonságosan alul kerülve tudod megközelíteni. Kb. 15 percet kell utazni a busszal. Miután elhagytad a temetőt (feltűnő a sok virágárus), 5 percig fogsz haladni egyenesen a Kozma utcában. A lámpáknál jobbra fordul a busz, s rögtön egy megálló következik. Az ezután következő megállóban kell leszállnod, Kossuth nyomda a neve. Innen gyalogolj egyenesen a felüljáróig, s a Metalloglobus felirat után következő utcánál jobbra fordulva nemsokára megpillantod a kolit.

– két fő irány közül választhatsz, ha az egyetemre szeretnél menni. A népszerűbb útvonal az Örs vezér tere felé tart. Ide legegyszerűbben a 168E-as busszal juthatsz el. Ez a járat közvetlenül a kollégium előtt halad el. Ha sok idő van még a következő buszig, akkor kisétálhatsz a Kossuth nyomdához, ahonnan a viszonylag gyakran járó 161-es busszal eljuthatsz az Örsig. Ezt az utat akár a 67-es busszal is megteheted. Ez főleg akkor hasznos, ha nagy dugó van a Jászberényi úton, vagy az Élessaroknál. A 67-es busz megállóját a felüljárón, s a síneken túl találod, Túzok utca a neve.
Ha beértél az Örs vezér térre (mindhárom busznak ez a végállomása), akkor a 2-es (piros) metróval menj az Astoriáig, innen pedig 47-49-es villamossal jutsz el az Egyetemig. Ha sportos vagy, 10 perc alatt gyalog is megteheted az utat az Astoriától
A másik lehetőség, ha Kőbánya-Kispest felé veszed az irányt. Ebben az esetben mindenképpen ki kell menned a Kossuth nyomdai megállóhoz. Persze ezt megteheted 168-as busszal is. Itt tudsz felszállni a 68-asra, ami egészen Kőbánya-Kispestig a MÁV és a metró közös csomópontjáig repít. Itt haladj a tömeggel, s 1-2 percen belül már a 3-as (kék) metró peronján találod magad. Innen a Kálvin térig kell utaznod, s a maradék út az Egyetemig 3 perc alatt megtehető.
A visszaút természetesen az alábbi útvonalak fordítottja. A koli környékén lévő buszmegállók megtalálásában segít az alábbi térkép.
Buszmegállók a kollégium környékén:
Tarkaréti buszmegállók

+36 1 262 4511

tarkakolititkarsag@uni-corvinus.hu

A több mint 400 fő befogadására alkalmas kollégium Budapest X. kerületében található, 15 percre a kék (Kőbánya-Kispest) és a piros (Örs Vezér tere) metró végállomásától. Az első éves hallgatók itt kaphatnak elhelyezést. Az épület a X. kerület keleti részén, Kőbánya-Kertváros tövében fekszik. Ez egyben meg is határozza majdnem minden előnyét és hátrányát az elhelyezkedésnek. Nyugodt, csendes, s zöld környék veszi körül a területet.

A hallgatók 3 ágyas szobákba laknak, melyhez tartozik: előszoba, hideg-melegvizes mosdó,gardróbszekrény. Az elmúlt évek felújításai során a kollégiumi szobák mintegy fele teljesen megújult.

Minden szobában található internet-csatlakozási végpont, valamint Wifi hálózat is működik.Az emeleteken található női és férfi vizesblokk (fürdő és toalett),villanytűzhellyel és mikrohullámú sütővel ellátott konyha.

Egyébszolgáltatások:

· Könyvtár

· Számítástechnikai terem (internet)

· Büfé

· Konditerem (2017-ben kialakított és jól felszerelt)

· Mosási–szárítási lehetőség

· Tanulószoba

· Kosárlabda és focipálya.

Az épület biztonságát a kiépített tűzjelző rendszer valamint a kártyás beléptető- és kamera rendszer biztosítja.     

Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.11. - 22:44:19