Ugrás a fő tartalomra

Tarkaréti Kollégium

Az egyetemi közösségbe való beilleszkedés és az életre szóló barátságok kialakulásának egyik legfontosabb színtere a kollégium.

A Tarkaréti Kollégium fiatalos, felszabadult légköre ideális teret nyújt a kapcsolatépítéshez, önálló életetek megkezdéséhez, illetve életre szóló élmények és tapasztalatok megszerzéséhez.  A sörpong bajnokságok, közös bulik, főzések, társas estek és egyéb rendezvények eredményeként erős, és sok éven át tartó barátságok alakulhatnak ki.

A 400 fős kollégium Budapest X. kerület zöldövezetében található, 15 percre a Kőbánya-Kispest és az Örs Vezér tere metrómegállóktól . Az épület fejújítása és fejlesztése folyamatosan zajlik, az elmúlt években a kollégiumi szobák jelentős része megújult.

A kollégisták öt szinten, 3 ágyas szobákban kapnak elhelyezést. Minden szobában van internet-csatlakozási lehetőség, emeletenként található női és férfi vizesblokk , és két villanytűzhellyel és mikrohullámú sütővel ellátott konyha. Biztosítunk mosási-szárítási lehetőséget is.

A kollégiumi légkör nagyon sokban segít téged az egyetemi tanulmányaidban. A közös csoportoknak, társaságoknak köszönhetően mindig van kitől segítséget kérni. A kollégium saját könyvtárral is rendelkezik, ahol társasjátékok is kölcsönözhetők. Gépterem és tanulószoba is igénybe vehető.

Sportolási lehetőségként jól felszerelt konditerem várja az edzeni vágyókat.

Hasznos tudnivalók

Portaszolgálat

Telefonszám: +36 1 262 4511

Az épületben 0-24 órás portaszolgálat működik.

A portások leellenőrzik a kártyához tartozó fénykép alapján, hogy valóban a kártya jogos tulajdonosa használja-e a kártyát a belépéshez; röviden azonosítják a kollégistákat.

A belépőkártyát csak az arra jogosult személy használhatja, a kártya átadása fegyelmi eljárást von maga után.

A portán lehet regisztrálni az érkező vendégeket, a műszaki hibákat és a mosógép használatot is.

A portán található az elsősegélydoboz.

A portán belépőkártya ellenében lehet kölcsönözni a takarító eszközöket (partvis, lapát, felmosó, porszívó, vasaló).

Beléptetőrendszer

A kollégiumban forgóvillás,kártyás beléptetőrendszer működik. A belépőkártyát minden kollégista a beköltözéskor kapja meg.

A beköltözéskor kapott kártyát a lakó köteles a ki-belépéskor használni, a beléptető rendszert átlépni vagy alatta átbújni, és a kártyát átruházni TILOS!

Belépéskor a villákba épített leolvasó elé kell a belépőkártyát helyezned, ekkor a portások leellenőrzik a kártyához tartozó fénykép alapján, hogy valóban a kártya jogos tulajdonosa használja-e a kártyát a belépéshez; röviden azonosítják a kollégistákat. Ezután kérhetitek a portásoktól a szobakulcsokat.

A kártya elvesztése esetén, kérjük, írj levelet a tarkakolititkarsag@uni-corvinus.hu e-mail címre, hogy a lehető leghamarabb új kártyát kaphass.

Látogatófogadási rend

A Lakók minden nap 7 órától 23 óráig térítés nélkül fogadhatnak látogatókat (maximum 3 főig, a felett csak írásos engedéllyel).

A Lakó minden nap este 23 órától reggel 7 óráig maximum 1 fő látogatót fogadhatnak a szobatárs(ak) egyhangú beleegyezésével.

A látogatófogadás térítési díját a HTJSZ tartalmazza.

A kiírás/kiszámlázás a portaszolgálat által vezetett nyilvántartás (Látogató nyilvántartás) alapján történik, amit a vendégfogadó a bejelentéssel egyidejűleg köteles kitölteni és aláírni.

A látogató nyilvántartási füzetet a portán úgy kell vezetni, hogy abból a látogatót fogadó Lakóneve, szobaszáma, Neptun kódja továbbá a látogatásban érintett naptári napok dátuma és pontos ideje egyértelműen megállapítható legyen, és azt a fogadó Lakónak alá is kell írnia látogatója fogadásakor. A nyilvántartásban a látogató nevét és arcképes, személyazonosításra alkalmas igazolványszámát is szerepeltetni kell.

A látogatója ideiglenes, vendég belépőkártyát kaphat, és így kollégiumban történő tartózkodása biztosítottá válik.

A látogató viselkedéséért a látogatót fogadó Lakó teljes felelősséggel tartozik.

Egy Lakó egy hónapban maximum 15 alkalommal fogadhat térítés ellenében látogatót, egyszerre egy főt, illetve egy látogató hetente maximum három alkalommal maradhat térítés ellenében a Kollégiumban. Ezen szabály megszegése esetén a Lakó a tárgyhót követő hónapban nem fogadhat térítési díjjal járó látogatót.

A látogatófogadás rendjét súlyosan megsértő Lakó határozott időre a látogatófogadásban korlátozható, vagy határozott időre attól eltiltható, míg a látogatófogadás rendjét és a Házirendet megsértő látogató a látogatófogadásból kizárható, súlyosabb esetben a kollégiumba történő belépése is korlátozható.

Ha ellenőrzés alkalmával látogatófogadási engedély nélkül bent tartózkodó személyt találnak a kollégiumalkalmazottai, a látogatót fogadó Lakó számára büntető pont adható. Az engedély nélkül bent tartózkodó személy a kollégiumból kitiltható.

Kiskorú látogatót kollégista csak abban az esetbe fogadhat, ha a látogató a látogatót fogadó közvetlen hozzátartozója (pl.: testvér), és a látogatófogadáshoz a szülők, vagy törvényes képviselők írásban hozzájárultak. A látogatófogadáshoz kiskorú esetében a kollégium adminisztrátorának engedélye és a szobatársak írásos hozzájáruló nyilatkozata is szükséges. A meglévő igazolások és engedélyek mellett is kiskorú látogatót csak azonos nemű lakók által lakott szobában lehet elhelyezni.

Orvos

A legközelebbi orvosi rendelő a Hárslevelű utca 19. szám alatt található. Bármilyen egészségügyi problémával Dr. Huszár Gabriellát lehet keresni.

Rendelési idő:

 • Hétfő 12.00 – 15.00
 • Kedd 08.00 – 11.00
 • Szerda 15.00 – 18.00
 • Csütörtök 08.00 – 11.00
 • Péntek 08.00 – 11.00

Mentálhigiénés tanácsadás, pszichológus

A Hallgatói Támogatás mentálhigiénés szakemberei minden corvinusos hallgató számára biztosítanak egyéni tanácsadást díjtalanul az egyetemen pszichológiai, tanulás és karrier témákban.

A tanácsadások nem alkalmasak az egyészségügyi vagy azonnali ellátást igénylő helyzetek kezelésére.

Ha azonnali segítségre van szükség a magad számára vagy valakinek a környezetedben:

Könyvtár

A kollégium könyvtára a második emeleti társalgó helyén található, ahol több mint 3500 könyv közül válogathattok, és ebből 300 darab az elmúlt 2 évben került beszerzésre. A könyvtár használata minden kollégista számára díjmentes.

Nyitva tartás:

 • Hétfő 21:00 – 22:00
 • Kedd 21:00 – 22:00
 • Szerda 21:00 – 22:00
 • Vasárnap 21:00 – 22:00

Vásárlás

A városból kifelé, Rákoskeresztúr (aka. Rákosborzasztó) határában található egy Tesco áruház (“Pesti úti Tesco”). Ide busszal érdemes kijönni. A 161-es és a 162-es busz is megáll a közelében, az 509. utca nevű megállónál kell leszállni.Tesco-t találsz még a Pillangó utcai metró megállónál is. Ha kijössz a metróból, menj át a Kerepesi úton, s a mellette lévő kisebb parkon. Innen már látni fogod a célt.
Találsz Interspart az Árkádban, és Matchot a Sugárban, mindkettőt az Örs vezér téren. Ha a házias ízeket szereted, akkor szeretni fogod a Cédrus vásárcsarnokot közvetlen az Örs vezér téri buszállomás mellett.

Gépterem

A számítógéptermet az első emeleten találhatod meg a lifttel szemben, a bejárata bal kéz felé esik. Itt a Ti tanulmányaitokat, és adott esetben szórakozásotokat elősegítő számítógépek üzemelnek.

Nyitva tartás:

A gépterem folyamatosan nyitva van. Ha a gépterem be van zárva (ami eléggé ritka), akkor annak bizonyára technikai oka van. Ilyenkor keress az ajtó környékén tájékoztató papírt a várható nyitásról.

Belépés a Gépterembe:

A gépterembe bejutni csak a belépőkártyáddal tudsz, mégpedig úgy, hogy hozzáérinted az ajtó jobb oldalán található beléptetőhöz (kifelé az eljárás ugyanaz). Vigyázat: a kártyával bemenni, illetve kijönni egyszerre csak egyszer lehet, tehát kétszer egymás után nem tudod lehúzni, mert a rendszer úgy érzékeli, hogy már benn vagy – tehát nem enged be még egyszer. Aki a gépteremben tartózkodik, annak kötelessége a belépőjét magánál tartani, tehát egy belépővel nem közlekedhettek ketten, annál is inkább, mert ha az egyikőtök kimegy, a másik nem tud kijutni. A gépteremért (anyagilag is!) azok felelnek, akik a rendszer szerint adott időpontban ott tartózkodnak. A különböző hardver elemeket (egér, billentyűzet, hangszóró, stb.) ne cserélgessétek a gépek között, mert nem véletlenül vannak az adott géphez csatlakoztatva.

Információk:

A gépteremben kamerás megfigyelőrendszer működik. Ezzel védjük a géptermet, a felvételeket pedig csak akkor keressük vissza, ha valami probléma megoldásához szükség van rájuk.

Szabályok:

A géptermi gépek az alábbi prioritási sorrendben használhatók:

 • Munka (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, programozás, Neptun, stb.)
 • Internet használata
 • Játék, egyéb

A gépeket a Júzer felhasználóval használhatjátok. Először is győződj meg róla, hogy be van-e kapcsolva. Ha nincs, akkor a gép elején levő power gombbal kell bekapcsolni.

Felhívom a figyelmeteket, hogy a gépek 30 perc üresjárat után automatikusan kikapcsolnak. Ezt vegyétek számításba a gépek használata során. Ennek elkerülésére ha pl. filmet néztek, érdemes időnként megmozgatni az egeret.

Ha már nem használod tovább a gépet, akkor a következőket tedd meg:

 • Zárj be minden futó programot.
 • Ha valaki oda akar ülni a géphez utánad, akkor egyszerűen csak jelentkezz ki, amit a Start Menü Kijelentkezés paranccsal tehetsz meg.
 • Ha nem vár senki a gépre, akkor a Start Menü – Kikapcsolás sort is lehet választani, amitől a gépek rövidesen ki is kapcsolnak maguktól.

TILOS:

 • Dohányozni;
 • Enni-inni (Ez azt is jelenti, hogy ételt és italt a gépterembe bevinni is TILOS!!!);
 • A számítógépekre bármilyen szoftvert telepíteni (ha valamit szeretnél, keresd fel a rendszergazdát!);
 • Kérünk továbbá mindenkit, hogy ne hagyjon szemetet maga után! A tanulmányaitokhoz/munkátokhoz használt papírokat is beleértve!

Internetelérés

Wifi

 • A kollégium wifi hálózatát igyekeztünk úgy megtervezni, hogy minden szobában elérhető legyen – ez a legtöbb szobában teljesül is.
 • A hálózat titkosítással és számos szűréssel van ellátva, ezért a hálózathoz csatlakozni a rendszergazdánál történő regisztráció nélkül TILOS.
 • Aki a kollégiumba költözik, igényelhet wifi hozzáférést a rendszergazdától, ha a számítógépében van a csatlakozásra alkalmas wifi kártya.


TILOS:

 • A számítógép hálózathoz illetéktelenül csatlakozni, azon törvénysértő tevékenységet folytatni
 • A hálózatot vagy a hálózati eszközöket bármilyen módon megtámadni
 • A hálózati kapcsolatot bármilyen módon (routeren és számítógépen keresztül is) megosztani
 • Saját wifi hálózatot üzemeltetni
 • A hálózaton fájlcserélő programokat használni (dc, torrent, stb.). Ez a szolgáltatás egy hónapos felfüggesztésével jár, továbbá a kollégium vezetősége mellett azonnal bejelentésre kerülnek a BCE Informatikai Szolgáltató Központ munkatársai felé. Az Egyetem részéről a felhasználó további jogi lépésekre számíthat, ezek következményeit is a szabályt megsértő felhasználó viseli.
 • Az internetről hetente 5Gb-nál többet feltölteni, vagy 50Gb-nál többet letölteni (a belső hálózat forgalma nem korlátozott)

Fentiek megsértése esetén a szolgáltatást meghatározott időre felfüggesztjük, ami nem jár a szolgáltatásért befizetett díj visszatérítésével. A letiltás nem halasztható, azonnal életbe lép.

Hibabejelentés

Beköltözéskor fellelt, illetve év közben keletkezett műszaki jellegű hibákat a tarkakoli@uni-corvinus.hu címen kérjük jelezni a kollégium vezetése felé vagy a portán található karbantartó füzetben lehet jelezni.

Szolgáltatások

Takarító eszközök

 • partvis és lapát
 • felmosó vödör és mop
 • vasaló
 • porszívó

Mosási lehetőség

A kollégiumban a földszinten mosókonyha található, 4 mosógéppel és egy szárítóval.A gépekhez a portán tudtok érmét kérni. Kérünk mindenkit, hogy használja a portára kihelyezett mosófüzetet, hogy könnyen tervezhető legyen a mosás.

Tanulószoba

A kollégium földszintjén az aula szomszédságában található tanulószoba, mely folyamatosan a lakók rendelkezésére áll. A tanuló kulcsát a portáról lehet felvenni kollégiumi kártya ellenében.

A tanulószobákban őrizetlenül hagyott tárgyakért a Kollégium nem vállal felelősséget. 

Konditerem

Az alagsorban egy jól felszerelt konditerem található. A konditermet regisztráció ellenében, szemeszterenként 7500Ft-ért használhatják a kollégium lakói. A konditerem használatához el kell fogadni az erre vonatkozó konditermi szabályzatot.

Kerékpár tároló

A kollégiumi portánál kérhető el a kerékpár tároló kulcsa.

Gépterem

A kollégium 1. emeletén található a gépterem, belépés a kollégiumi kártyával lehetséges. A terem használatához el kell fogadni az erre vonatkozó géptermi szabályzatot. Korlátlanul használható.

Kosárlabda

A kosárpálya a kollégium előtti aszfaltozott területen található. Az aszfalt minősége nem a legjobb, de a palánkok teljesen rendben vannak, így jó társasággal vagy akár egyedül is jó kikapcsolódás a koliban a kosarazás. Ha nincs labdád, kérhetsz a portán.

Focipálya – udvar

A kollégium mögötti füves területen van a focipálya. Az utóbbi időben nem sokat használják, inkább a kosárpálya melletti aszfaltos területen játszanak kiskapura a kollégisták (a kiskapukat tároló „ketrec” kulcsát a portán lehet elkérni). Ha nincs, labdát kérhetsz a portán.

Ping-pong

A bejárattal szemben található a ping-pong asztal. Ütőket és labdát a belépőkártyád ellenében a portán kaphatsz.

Csocsó

A csocsó asztal az aulában található. Labdát kártya ellenében a portán kaphatsz hozzá.

Térítési díjak

Kollégiumi térítési díjakat a Hallgatói Követelményrendszer 4. kötet / Hallgatói térítési és juttatási szabályzat 6. sz. melléklete tartalmazza.

Seniorok

 • Kalu Botond (általános)
 • Szilágyi Gábor (könyvtár)
 • Kaszó Szabina (általános)
 • Gábor Mészáros (szobabeosztás)

Senior segítők:

 • Ellátják a kollégium vezetője által rájuk bízott feladatokat,
 • Együttműködnek és támogatják a kollégium vezető és a műszaki koordinátor munkáját,
 • Felügyelik és betartatják a kollégiumi Házirend és egyéb szabályzatok rendelkezéseit, valamint az együttélés normáit,
 • Segítik a kollégisták beilleszkedését, problémáik megoldását,
 • Előre meghatározott beosztás alapján ügyeletet látnak el, az épületben biztosított 0-24 órás ügyelet részeként, 

Kapcsolat

Elérhetőség

Központi email cím: tarkakoli@uni-corvinus.hu
Cím: 1106 Budapest, Tarkarét u. 6

Ügyfélfogadás

Az ügyfélfogadás átmenetileg online formában üzemel. Kérjük, amennyiben kérdése van, e-mailben jelezze a titkárság felé a tarkakoli@uni-corvinus.hu email címen.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 18:04:04