Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Diákigazolvány igénylés

Amikor jogviszonyt létesítesz az Egyetemmel, vagy elvesztetted a diákigazolványodat, új diákigazolványt igényelhetsz.

Az igénylés menete:

  • Ellenőrizd a személyes adataidat a NEPTUN rendszerben
  • Indítsd el az igénylést az okmányirodában, vagy egy Kormányablakban, vedd át a NEK-adatlapot
  • A Neptunban az Információ/Dokumentumok menüpontban töltsd fel a NEK adatlap szkennelt változatát
  • A Neptunban az Ügyintézés/Diákigazolvány igénylésfelületen új felvétel gombbal hozd létre az új diákigazolvány igénylést, amennyiben már aktív hallgatói státuszod van.
  • A diákigazolvány igénylése, legyártása díjtalan, de amennyiben az igazolványt elveszítenéd a matrica pótlása díjköteles
  • 24 órával az igénylés után lehetőséged van ideiglenes diákigazolványt kérni a HSZ-től a Hallgatói térben (E épület, első emelet)
  • Amikor elkészült, átveheted a diákigazolványt a Hallgatói térben

Az Ideiglenes diákigazolvány (főszabály szerint) 60 napig érvényes, így 60 naponta igényelhető, amíg meg nem érkezik hozzánk az eredeti diákigazolványod (kártya), amiről külön értesítést kapsz, ha elkészült. A közlekedési szolgáltatók az ideiglenes diákigazolványt mobilon felmutatva nem fogadják el, azt ki kell nyomtatni, azonban az aláírásnak és pecsétnek nem kell eredetinek lennie (jó a szkennelve elküldött változat).
Az igazolvány hátoldalán található az érvényesség végének dátuma. A főbb kedvezmények (utazási, kulturális, kereskedelmi) azonban csak akkor vehetők igénybe, ha van a kártyán érvényes matrica!

Átmeneti rendelkezések:
A 2022/23-as tanévben a diákigazolványok gyártási folyamatában sajnos probléma adódott. Az így kialakult vis maior helyzetben, a 2021/22-es tanév tavaszi félévében kiadott matricák
2022. november 30-ig érvényesek (mind a középiskolai, mind a felsőoktatási intézmény által kiállított diákigazolványok esetében). A már kiállított ideiglenes diákigazolványokat, amik 2022. október 25. és 2022. november 03. között járnának le, 2022. november 12-ig fogadják el.
A hosszabbítás kizárólag a tömegközlekedés esetében értendő!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.06.05. - 10:12:08