Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyenlő esély a tanuláshoz

Az egyetem főépületében 2020. szeptember 7-től egészségügyi szakasszisztensi szolgálat működik 8.00-16.00 között, az E.épület 79. számú szobában.

A szakasszisztenshez abban az esetben fordulhattok, ha az egyetemi itt tartózkodás alatt jelentkeznek először a tünetek és segítséget szeretnétek kérni az állapototok megítélésében, továbbá segítséget kérni abban, hogy mi ilyenkor a teendő. A folyamatosan rendelkezésre álló szakasszisztens – szükség esetén – orvost is hívhat a helyszínre, ez azonban nem váltja ki a háziorvosi szolgálatot; tehát alapvetően mindenki a maga orvosához legyen szíves fordulni, ezt a lehetőséget pedig a váratlanul jelentkező és azonnali kezelést igénylő helyzetekre tartjuk fent.

Ha koronavírus-fertőzés, vagy hatósági karantén miatt nem tudsz bejönni az egyetemre, illetve azért, mert koronavírus kontaktuskutatásban érintett vagy, a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu címen tudod jelezni hallgatóként. 

A Hallgatói Tanácsadás és Támogatás csoport egyik célja, hogy egyenlő hozzáférést biztosítson tanulmányaidhoz és támogatást nyújtson a képzésed sikeres elvégezésében.

Tudjuk, hogy az első lépést nehéz megtenni, de ha elértél idáig bátran jelentkezz fogyatékosságügyi koordinátorunkhoz, aki felvázolja azokat a lehetőségeket, amelyeket szükség szerint igénybe tudod venni tanulmányaid során, ha:

… az adott tantárgy, vagy a nyelvvizsga többszöri nekifutásra sem sikerül,

… több időre van szükséged a követelmények teljesítéséhez,

… egyes feltételeknek nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz megfelelni,

… személyi segítséget szeretnél kérni,

… technikai eszközöket vennél igénybe az előadások megértéséhez és a vizsgák abszolválásához  

* A felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató speciális igényűeknek számítanak a hallássérültek (siket, nagyothalló), a látássérültek (vak, aliglátó, gyengénlátó), a mozgáskorlátozott, a beszédfogyatékos, a pszichés fejlődési zavarral küzdő (súlyos tanulási zavar: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia,figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral küzdő), és az autista hallgatók.KAPCSOLAT
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.11. - 01:51:54