Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyenlő esély a tanuláshoz

Az egyetem főépületében 2020. szeptember 7-től egészségügyi szakasszisztensi szolgálat működik 8.00-16.00 között, az E.épület 79. számú szobában.

A szakasszisztenshez abban az esetben fordulhattok, ha az egyetemi itt tartózkodás alatt jelentkeznek először a tünetek és segítséget szeretnétek kérni az állapototok megítélésében, továbbá segítséget kérni abban, hogy mi ilyenkor a teendő. A folyamatosan rendelkezésre álló szakasszisztens – szükség esetén – orvost is hívhat a helyszínre, ez azonban nem váltja ki a háziorvosi szolgálatot; tehát alapvetően mindenki a maga orvosához legyen szíves fordulni, ezt a lehetőséget pedig a váratlanul jelentkező és azonnali kezelést igénylő helyzetekre tartjuk fent.

Ha koronavírus-fertőzés, vagy hatósági karantén miatt nem tudsz bejönni az egyetemre, illetve azért, mert koronavírus kontaktuskutatásban érintett vagy, a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu címen tudod jelezni hallgatóként. 

A Hallgatói Tanácsadás és Támogatás csoport egyik célja, hogy egyenlő hozzáférést biztosítson tanulmányaidhoz és támogatást nyújtson a képzésed sikeres elvégezésében.

Tudjuk, hogy az első lépést nehéz megtenni, de ha elértél idáig bátran jelentkezz fogyatékosságügyi koordinátorunkhoz, aki felvázolja azokat a lehetőségeket, amelyeket szükség szerint igénybe tudod venni tanulmányaid során, ha:

… az adott tantárgy, vagy a nyelvvizsga többszöri nekifutásra sem sikerül,

… több időre van szükséged a követelmények teljesítéséhez,

… egyes feltételeknek nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz megfelelni,

… személyi segítséget szeretnél kérni,

… technikai eszközöket vennél igénybe az előadások megértéséhez és a vizsgák abszolválásához  

* A felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató speciális igényűeknek számítanak a hallássérültek (siket, nagyothalló), a látássérültek (vak, aliglátó, gyengénlátó), a mozgáskorlátozott, a beszédfogyatékos, a pszichés fejlődési zavarral küzdő (súlyos tanulási zavar: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia,figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral küzdő), és az autista hallgatók.KAPCSOLAT
GYÚJTSD A 3 SÁRGA HOLLÓT és nyerj az új egyetemi My Corvinus Applikációval

Benned is felmerült már párszor olyan kérdés, hogy:

„Hol is van a következő órám?”,

„És azt a termet merre is találom?”,

„Milyen diákszervezeteink vannak?”,

„Mikor van nyitva a könyvtár?”

Ezeket és még számtalan más kérdést válaszol meg az új MyCorvinus App, minden egy helyen, minden könnyen elérhetően. Az alkalmazás legfőbb funkciói közé tartozik az egyetemi épületekről készült térkép, az aktuális tudnivalókat megjelentető hírfolyam, a tanév időbeosztása és az oktatók, titkárságok és a könyvtár elérhetőségei is. Emellett az applikáció lehetőséget nyújt diákszervezetekről és szakkollégiumokról informálódni, illetve magába foglal egy külön menüpontot a Hallgatói Támogatási lehetőségek elérésére.

A MyCorvinus Applikáció magyar és angol nyelven is elérhető, ezzel lehetőséget biztosítva az egyetem összes hallgatójának a könnyebb tájékozódásra és informálódásra.

Nem a sötétkék madarakat, hanem a sárga hollókat kell keresned! Összesen 3 darab sárga hollót rejtettünk el az alkalmazás aloldalain. Ide kattintva találjátok a játékszabályzatot, az adatkezelési nyilatkozatot, valamint itt küldhetitek el megfejtéseiteket is.

A játék 2021. január 10. éjfélig tart és csak a stud.uni-corvinus.hu-s e-mail címetekkel vehettek részt benne. A sorsolást 2021. január 12-én tartjuk, eredményhirdetés 2021. január 14-én lesz.

Töltsétek le az applikációt, tudakozódjatok könnyen, hatékonyan, keressétek meg a sárga hollókat és nyerjetek!

Vágólapra másolva