Ugrás a fő tartalomra

Szervezetünk

A Budapesti Corvinus Egyetem Doktorandusz Önkormányzata 2019-ben alakult. Elsősorban a doktori képzésben résztvevő hallgatók érdekképviseletének igénye hívta életre.

A DÖK alapvető céljai

A hallgatók véleményét és igényeit felmérésekkel igyekszünk összegyűjteni, illetve a képviselőkhöz egyénileg is lehet fordulni, ha az egyetemi élet sodrása úgy hozza. Igyekszünk minél több véleményt becsatornázni az egyetemi döntéshozatal folyamataiba, tehát a hallgatók sikeres egyetemi életútját, boldogulását hivatott segíteni az érdekképviseleti szervezetünk. Így az esetleges problémákat proaktív módon igyekszünk kezelni, legyenek azok egyéni vagy csoportos jellegűek. Ezt is szolgálja a megfelelő tájékoztatás és információáramlás elősegítése a döntéshozók, oktatók és doktorandusz hallgatók között.

Küldöttgyűlés

A Küldöttgyűlés a Doktori Iskolánként megválasztott képviselőkből és az elnökből áll a DÖK Alapszabályban foglaltak szerint.

Amennyiben a Doktori Iskolához, vagy adott programhoz tartozó egyéni kérdésetek merülne fel, bizalommal kereshetitek a képviselő tagokat is e-mailben.

Gazdálkodástani Doktori Iskola

Beke Diána Dóra Vezetéstudományi Intézet
Doktorandusz / Doctoral student
E épület, 375

Közgazdasági és Gazdaságinformatikai Doktori Iskola

Tóth Gábor gabor.toth3@uni-corvinus.hu Közgazdaságtan Intézet
Gyakornok / Teaching Assistant
Eépület, 254
Telefon: +36 1 482 5364 • Mellék: 5364

Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi Doktori Iskola
Tenczer Ádám
adam.tenczer@stud.uni-corvinus.hu

Szociológia és Kommunikációtudomány Doktori Iskola
Bagi Alexandra
alexandra.bagi3@stud.uni-corvinus.hu

Elnökség

Az Elnökség a DÖK munkaszervezete. Az Elnökség tagjai az elnök és az alelnökök. Az alelnököket az elnök nevezi ki és menti fel. Az elnök összehangolja a DÖK szakmai munkáját, ennek során vezeti és irányítja az Elnökséget.

Elnök: Szabó Krisztofer – dokelnok@uni-corvinus.hu

Szabó Krisztofer krisztofer.szabo@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Vállalkozás és Innováció Intézet / Vállalkozásfejlesztés és -menedzsment Tanszék
Tanársegéd / Assistant Lecturer
E épület, 246.1

Felügyelő Bizottság

Az FB 3 tagból áll, mely felügyeli a DÖK működését és gazdálkodását. Az FB bármely tagja jogosult betekinteni a DÖK bármely hivatalos iratába, illetve tájékoztatást kérni és kérdést intézni a DÖK elnökéhez. A Felügyelő Bizottság hivatalos elérhetősége: dokfb@uni-corvinus.hu

 • K. Szabó Áron – Felügyelőbizottság elnöke
 • Rónaföldi-Széll Gábor – Felügyelőbizottság tagja
 • Zanócz Anett – Felügyelőbizottság tagja

Bizottságaink

A bizottságoknak 4 tagja van, 1 fő egyetemi delegált és 3 fő DÖK tag. A bizottságok működése teljesen független a DÖK-től jogi értelemben, továbbá mindenki, aki a bizottságokban feladatot lát el, teljes felelősséggel tartozik a munkája iránt a bizottsági ügyrendekben foglaltak szerint.

 • Doktorandusz Közéleti Bíráló Bizottság (DKBB)

  2023 őszétől a doktorandusznak is van lehetőségük pályázni közéleti ösztöndíjra. A pályázattal kapcsolatos részletes információkat ide kattintva találjátok.

  A DKBB ezen ösztöndíjak elbírálásával foglalkozik, melynek tagjai:
  • Bagi Alexandra (elnök)
  • Horváthné Krista Zsuzsa (egyetemi delegált tag)
  • Tenczer Ádám (DÖK tag)
  • Tóth Gábor (DÖK tag)

A bizottság ügyrendje ide kattintva érhető el, kérdéssekkel a bizottság elnökét tudjátok keresni az alexandra.bagi3@stud.uni-corvinus.hu e-mail címen.

 • Doktorandusz Szociális Bizottság (DSZB)

  2024 tavaszától a doktoranduszoknak is van lehetőségük pályázni rendszeres- és rendkívüli szociális ösztöndíjra. A pályázattal kapcsolatos részletes információkat ide kattintva találjátok.

  A DSZB ezen ösztöndíjak elbírálásával foglalkozik, melynek tagjai:
  • Tenczer Ádám (elnök)
  • Horváthné Krista Zsuzsa (egyetemi delegált tag)
  • Bagi Alexandra (DÖK tag)
  • Beke Diána (DÖK tag)

A bizottság ügyrendje ide kattintva érhető el, kérdéssekkel a bizottság elnökét tudjátok keresni az dszb@uni-corvinus.hu e-mail címen.

DÖK Alapszabály

Az Alapszabály a Küldöttgyűlés és az egyetemi Szenátus által elfogadott dokumentum, amely meghatározza a DÖK működési kereteit, mely ide kattintva érhető el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 23:46:40