Ugrás a fő tartalomra

Ösztöndíjak

Igyekszünk egy helyen összegyűjteni a doktoranduszok számára azon ösztöndíj lehetőségeket, melyekre pályázni lehet a doktori tanulmányok alatt. A DÖK hatáskörébe tartoznak a közéleti- és szociális ösztöndíjak kiírása, melyről részletes információkat találtok ezen az oldalon. A további ösztöndíjakról a linkekre kattintva tudtok bővebb információt olvasni.

Közéleti Ösztöndíj

A Közéleti Ösztöndíj I. a doktori képzésben részt vevő hallgatók kiemelkedő egyetemi közéleti tevékenység végzését vagy jelentős kulturális eredmény elérését támogató, ösztönző pénzbeli juttatás, mely havonta (szorgalmi időszakban) pályázható. Ilyen tevékenységek például, de nem kizárólagosan, az Egyetem hallgatóinak szóló egyetemi rendezvény (konferencia, előadás, fogadás, tábor, egyéb hallgatói rendezvény) szervezésében, lebonyolításában való részvétel, Egyetemi szervezeti egység által vezetett vagy felügyelt projektben végzett munka (pl. szakfejlesztés, „belső világ” projekt). Az Egyetem hírnevét növelő tevékenységek körébe azon tevékenységek tartoznak, amelyek végzése során az Egyetem neve megjelenésre, esetleg publikálásra kerül. Például eredményes sportverseny, egyetemi szervezeti egység által vezetett vagy felügyelt projektben munka stb.

A pályázatot és mellékleteit a Neptun – „Ügyintézés/Kérvények/Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „Közéleti Ösztöndíj I. Doktori hallgatók részére …” nevű kérvényen keresztül lehet benyújtani. Az aktuális, részletes pályázati felhívás és a kötelező igazolásminta az Egyetem oldalán található.

A 2023/2024 II. féléves (tervezett) pályázati időszakok:
2024.02.05. 10:00 – 2024.02.09. 12:00
2024.03.04. 10:00 – 2024.03.08. 12:00
2024.04.02. 10:00 – 2024.04.05. 12:00
2024.06.03. 10:00 – 2024.06.07. 12:00

Szociális Ösztöndíjak

 • Rendkívüli Szociális Ösztöndíj

  A Rendkívüli szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzetében bekövetkező rendkívüli esemény alapján biztosított egyszeri, pénzbeli juttatás, amely nyilvános pályázat útján érhető el. A pályázatot az Corvinus Doktori Iskolák dékánja a DÖK egyetértésével írja ki. Az ösztöndíj a teljes idejű (nappali munkarendű) PhD tanulmányokat folytató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató számára is elérhető, viszont egy körülményre egyszer adható le a pályázat a tanév folyamán.

  Az ösztöndíjra az év bármely időszakában írásban pályázhat a hallgató, ha saját vagy családja szociális helyzetében rendkívüli esemény következett be. Rendkívüli eseménynek tekinthető például hosszan tartó, súlyos betegség, haláleset, egyéb a szociális helyzetben bekövetkező jelentős változás, melynek az ösztöndíj értelmében három kategóriája van (enyhe, közepes, súlyos) amelyekről bővebben az aktuális év pályázati kiírásában lehet tájékozódni ide kattintva.

  Amennyiben a pályázati folyamatnál segítségre van szükséged, a dszb@uni-covinus.hu e-mail címen tudsz konzultációs lehetőséget kérni a Doktorandusz Szociális Bizottságtól.

 • Rendszeres Szociális Ösztöndíj

  A Rendszeres Szociális Ösztöndíj célja a nappali tagozatos doktoranduszok anyagi támogatása a szociális helyzetük alapján. Ez az ösztöndíj egy félévre szól, tehát az őszi és a tavaszi szemeszter elején is megpályázható. Ahogyan az elnevezésében is szerepel ez egy rendszeres ösztöndíj, vagyis a doktorandusz hallgató által elnyert összeg havonta kerül kiutalásra 5 hónapon keresztül.

  A hallgatók szociális helyzetük alapján pontszámot kapnak, amit többek között az életkörülmények, családi állapot; gyógyszerköltségek; egy főre jutó havi nettó jövedelem stb. határoz meg. A szociális pályázatban megadott adatokat hivatalos dokumentumokkal kell igazolni.

  Amennyiben a pályázati folyamatnál segítségre van szükséged, a dszb@uni-covinus.hu e-mail címen tudsz konzultációs lehetőséget kérni a Doktorandusz Szociális Bizottságtól.

  A pályázatot és mellékleteit a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer (a továbbiakban: Neptun) „Ügyintézés/Kérvények/Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „Rendszeres Szociális Ösztöndíjpályázat PhD hallgatók részére …” nevű kérvényen kell benyújtani. Az aktuális, részletes pályázati felhívás az Egyetem oldalán, ide kattintva érthető el.
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 04:51:44