Budapesti Corvinus Egyetem

Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás – mesterképzés

Közelebb visszük hozzád a nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket!

A szak célja megismertetni az alapvető mikro- és makrogazdasági, nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket, folyamatokat, valamint a globális és regionális intézményrendszerek kapcsolatát. A szak a nemzetközi közgazdasági és nemzetközi üzleti elemző, döntés előkészítő, döntéshozó munkára készít fel.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával: nemzetközi gazdálkodás

• Meghatározott kreditek teljesítésével: gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások, filozófia, politika, gazdaság, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, üzleti szakoktató, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, közszolgálati, üzleti adattudomány, valamint nemzetközi tanulmányok alapképzési szakok

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai alapképzési szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Multinacionális vállalatoknál (például IBM, KPMG, Vodafone), diplomáciai és nemzetközi szervezeteknél (Külügyminisztérium, ENSZ és EU intézményei) szakértő, elemző, döntéshozó munkakörökben. Tanulmányok folytatása PhD képzésben, majd elemző-kutató munkakörök betöltése kutatóintézeteknél, minisztériumoknál, nemzetközi intézményeknél.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon olyan hallgatókat képzünk, akik képesek a nemzetközi gazdasági és üzleti problémákat elemezni, folyamatokat átlátni és globális és lokális kihívásokra választ adni. A képzés több tanszék együttműködésére épít és súlyt helyezünk arra, hogy olyanok oktassanak a képzésen, akik aktívak mind kutatásban és ezirányú tapasztalataikat és eredményeiket átadhatják a hallgatóknak, vagy releváns üzleti tapasztalattal rendelkeznek. Hallgatóink versenyképes tudást kapnak, hamar elhelyezkednek a hazai és nemzetközi üzleti életben, illetve a közszférában egyaránt. Képzésünk erőssége, hogy a világ minden tájáról (jelenleg 45 országból) tanulnak nálunk hallgatók. Ha egy igazán versenyképes nemzetközi üzleti diplomára és multikulturális közegben való tanulásra vágysz, akkor itt a helyed!

Budapesti Corvinus Egyetem

Tétényi András
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Kutatási terepgyakorlat (három különböző helyszínen) (covid függő) 

• Szakmai kirándulás, gyárlátogatás. Például Suzuki, Mercedes, Bosch, Richter, Budapesti Értéktőzsde (covid függő) 

• Szimulációs feladatok 

• Utazó szemináriumok (Magyarországon vagy crossborder módon, HU-SK) (covid függő) 

• Számos kettős diploma program vezető nyugat-európai egyetemekkel (University of Gröningen, Tilburg University, University of Liége) 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.04. - 08:28:45