Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Újra Kutatási Hét a Corvinuson június 20-24. között

2022-06-07 15:03:25

Közel negyven előadással, beszélgetéssel, workshoppal és fórummal várjuk az egyetemi polgárokat, a Corvinus oktatóit, kutatóit és hallgatóit június 20-24. között a Kutatási Héten, személyes jelenléttel és az online térben is.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Az öt napos eseménysorozat első napján Keszey Tamara kutatási rektorhelyettes nyitja meg a Corvinus oktatóinak legutóbbi jelentős nemzetközi publikációinak absztraktjaiból készült poszter-összeállítást az Egyetem Főépületének 2. emeletén. A megnyitót követő Research Brunch keretében a résztvevők közösen megvitathatják a kutatástámogatás további fejlesztésének lehetőségeit.  

A hét további eseményein a Corvinus oktatói, kutatói megismerhetik az egyes intézetek, tanszékek, kutatóközpontok és kutatók nemrég lezárult vagy éppen folyamatban lévő kutatásait, és ötletet meríthetnek egymás eredményeiből, egyeztethetnek kutatási témákról és együttműködési lehetőségekről. Meghallgathatják az Egyetemi Könyvtár, a Corvinus Horizont Európa Központ és a REKK előadásait is. 

Az érdeklődők belepillanthatnak egy izgalmas kutatás eredményeibe a Budapesten forgatott külföldi filmekről és arról, Budapest miért lett egy “perifériális” média főváros.  Megtudhatják továbbá, miként zajlik az egyetemi átalakulás tudományos megközelítésben vagy hogy a gázpiac modellezési kérdései hogyan alakulnak az orosz ellátás fókuszában. Hallhatnak előadást az önkormányzatok és az akadémiai szféra együttműködéséről, vagy megismerhetik egy nemzetközi karriert befutott magyar oktató-kutató személyes tapasztalatait. 

Június 24-én, pénteken egy kerekasztal-beszélgetésre és előadásra várják az érdeklődőket a Faculty Club-ban, ahol a tudománymetria aktuális kérdéseiről és új útjairól beszélgethetnek Soós Sándorral, a Magyar Tudományos Akadémia Tudománypolitikai és Tudományelemzési osztályának osztályvezetőjével és Hoffmann Ádámmal, a Budapesti Corvinus Egyetem Kutatástámogatási Osztályának osztályvezetőjével.  

A Kutatási Hét zárónapján, pénteken 12.00 órától sok szeretettel várják a szervezők a Corvinus kutatóit, oktatóit, az események résztvevőit és előadóit egy állófogadásra a Faculty Club-ban.  

Bővebben a programokról és a helyszínekről a Kutatási Hét aloldalán olvashatnak.  

További információ: 

Bordás-Tóth Éva btotheva@uni-corvinus.hu
E épület
Telefon: +36 70 364 8181
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 07:04:22