Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Újra a Financial Times toplistáján

2022-09-13 11:06:15

A rangos listán ráadásul egyetlen hazai intézményként szerepel a Corvinus mesterképzése.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Továbbra is a világ száz legjobb üzleti képzése között listázza a Financial Times a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakát, sőt, a karriertámogatásban idén már az előkelő 9. helyen, ár-érték arány szempontjából pedig a 22. helyen végzett. A közép-kelet-európai régióból csupán öt intézmény – köztük Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem képzése – jutott be a válogatásba.

A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times idén is összeállította nemzetközi rangsorát a legjobb menedzsmentképzésekről, amelyen a Budapesti Corvinus Egyetemen elvégezhető Vezetés és szervezés mesterszak 2005-től kezdve, a lista első elkészítése óta szinte megszakítás nélkül szerepel. A svájci St. Gallen-i Egyetem által vezetett listán a Corvinus képzése a neves brit üzleti lap Masters in Management globális rangsorán idén az összesített 98. helyet foglalta el. A magyar menedzsmentképzés a karrierszolgáltatások rangsorában az előkelő 9. helyet szerezte meg – 38 helyet javítva egyetlen év alatt –, e tekintetben még az összesített rangsorban álló második és harmadik helyen álló francia HEC Paris, valamint a holland Rotterdami Erasmus Egyetem (RSM) képzését is megelőzi.

A Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakja idén is meg tudta tartani az ár-érték arány szerinti tavalyi 22. toplistás helyét. A corvinusos menedzsmenthallgatók pályakezdete is ígéretes, a globális százas lista középmezőnyébe tartoznak mind a rövid távú, három hónapon belüli elhelyezkedés arányát tekintve – ami átlagosan a végzősök 93 százalékának sikerül –, mind a diplomaszerzés utáni három évben mutatott előmenetel szerinti rangsorolásban, amelyben a 61. helyet érték el. A Corvinus képzése mindkét értékelési szempont mentén javított tavalyhoz képest.

Büszkeséggel tölt el, hogy hallgatóinknak nemcsak színvonalas, értékes képzést nyújtunk, de kimagasló karriertámogatást is adunk, amelyek segítségével az itt végzettek hosszú távra meg tudják alapozni sikeres karrierjüket. A Financial Times-rangsor-beli helyünk újabb bizonyíték arra, hogy a Corvinus nemzetközileg versenyképes, vonzó egyetem” – mondta el Takáts Előd, az egyetem rektora.

A közép-kelet-európai régióból Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem jutott be a listára, a környező országokból még egy cseh, egy osztrák, egy szlovén és egy lengyel képzés került be a legjobbak közé. A Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakja tavaly tartalmában, felépítésében és módszertanában megújult a munkáltatói és hallgatói visszajelzések alapján. Az egyetem angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterképzése egyben automatikus felvételt jelent a CEMS MIM-re (The Global Alliance in Management Education), amely a nemzetközi rangsorokban az egyik legjobb üzleti képzésnek számít.

Az egyetem versenyképességét legutóbb az a rangos nemzetközi elismerés jelezte, hogy idén nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem megszerezte az egyik legnevesebb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt, amellyel a világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6 százaléka rendelkezik.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 08:51:57