Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Jogi források / Jogszabályok

Tartalmazza a magyar és európai uniós joganyagokat, a legfontosabb bírósági döntéseket, jogi szakszótárat, jogi szakfolyóiratokat, magyar és EU-s jogi bibliográfiát, iratmintákat, stb. Az alap-adatbázison túl IP-alapon, de korlátozott egyidejű hozzáféréssel érhetőek el az alábbi szakfolyóiratok:

Adó kódex, Adó szaklap, ÁFA Kalauz, Polgári Jog, EU Jog, Fizetésképtelenségi jog, Fogyasztóvédelmi jog, Ingatlanjog

Elérhető még a Közbeszerzési Jog c. folyóirat illetve a HMJ-adatbázis (egyes jogszabályok angolul és németül), amennyiben ezek iránt érdeklődik, kérjük jelezze a szolg@uni-corvinus.hu címen.


A Magyar Közlöny Lap- és könyvkiadó online felülete, ahol a jelenleg is kiadott közlönyök többsége teljes szöveggel letölthető. Egyes közlönyöknél csak a tartalomjegyzék érhető el. Régebbi közlönyök egyes lapszámai is hozzáférhetőek.  


Max Planck Encyclopedias of International Law 

Nemzetközi jogról és nemzetközi jogi gyakorlatokról, döntéshozatali folyamatokról szóló szócikkeket tartalmazó adatbázis.


Magyar jogszabályok kereshető gyűjteménye. A szolgáltatás az adott naptári napon hatályos valamennyi magyar jogszabály hatályos szövegét tartalmazza. Ezen kívül lehetőség van a hatályon kívül helyezett, valamint a még nem hatályos jogszabályok lekérdezésére is. Másodlagos forrás, a Magyar Közlöny utánközlése. A hatályos jogszabályokon túl tartalmaz önkormányzati rendeleteket, az indoklások tárát, nemzetközi szerződéseket, s lefordított jogszabályokat.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.08. - 18:27:35