Ugrás a fő tartalomra

Hivatkozáskezelő-adatbázisok

InCites (EISZ)

A Web of Science adatbázis elemző platformja.


SciVal (EISZ)

A Scopus adatbázis elemző platformja, használata regisztrációhoz kötött. Ennek legegyszerűbb módja:

  1. Induljon a Scopus adatbázisból.
  2. A jobb felső sarokban kattintson a Sign-in-re, hozzon létre egy accountot. Ez az account minden előfizetett Elsevier terméknél (ScienceDirect, Scopus, SciVal) használható lesz.
  3. Ha elkészült a regisztráció, kattintson a Scival.com-ra a Scopus nyitóképernyő felső sávjában.


Minden tudományterületet feldolgoz, elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalmi információkeresésre alkalmas.

Adatbázis-elérési problémák megoldása

1. Csak a Scopus Preview felület érhető el: a VPN-csatlakozás nem élő, annak ellenére, hogy a számítógép a kapcsolatot élőnek mutatja. Tesztelése és megoldása:

○ Hajtson végre egy keresést a Szuperkeresőn. Ha ezt a szöveget látja a lap tetején: Welcome, Guest. Please use VPN or visit the library – akkor nincs fenn a Corvinus hálózaton. Kapcsolódjon le és kapcsolódjon fel újra. Kiegészítésképp érdemes lehet a böngészési előzményeket a Scopusra vonatkozóan törölni.

2. Tartományos gépek (egyetemi laptopok) esetében a Cisco AnyConnect nem éri el az adatbázisainkat, a hiba elhárítása folyamatban van. Megoldás:

○ Kattintson a sign-in-re, adja meg a corvinusos e-mailjét, válassza a Sign-in with a one-time link – opciót. A megadott e-mailjére érkezik egy üzenet, az abban lévő linkre kattintva aktiválódik az elérés.


Minden tudományterületet feldolgoz, elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalmi információkeresésre alkalmas.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 23:56:17