Ugrás a fő tartalomra

Bibliográfiai

InCites (EISZ)

A Web of Science adatbázis elemző platformja.


SciVal (EISZ)

A Scopus adatbázis elemző platformja, használata regisztrációhoz kötött. Ennek legegyszerűbb módja:

  1. Induljon a Scopus adatbázisból.
  2. A jobb felső sarokban kattintson a Sign-in-re, hozzon létre egy accountot. Ez az account minden előfizetett Elsevier terméknél (ScienceDirect, Scopus, SciVal) használható lesz.
  3. Ha elkészült a regisztráció, kattintson a Scival.com-ra a Scopus nyitóképernyő felső sávjában.


Az Európai Matematikai Társaság gondozásában működő zbMATH a világ legátfogóbb és leghosszabb ideje működő matematikai bibliográfiai adatbázisa, mely elsősorban az európai matematikai szakirodalom feldolgozására szakosodott. Közel 4 millió bibliográfiai tételt tartalmaz mintegy 3000 folyóiratból.


Scopus (EISZ) Szuperkereső alatt elérhető jelzés

Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.

Adatbázis-elérési problémák megoldása

1. Csak a Scopus Preview felület érhető el: a VPN-csatlakozás nem élő, annak ellenére, hogy a számítógép a kapcsolatot élőnek mutatja. Tesztelése és megoldása:

○ Hajtson végre egy keresést a Szuperkeresőn. Ha ezt a szöveget látja a lap tetején: Welcome, Guest. Please use VPN or visit the library – akkor nincs fenn a Corvinus hálózaton. Kapcsolódjon le és kapcsolódjon fel újra. Kiegészítésképp érdemes lehet a böngészési előzményeket a Scopusra vonatkozóan törölni.

2. Tartományos gépek (egyetemi laptopok) esetében a Cisco AnyConnect nem éri el az adatbázisainkat, a hiba elhárítása folyamatban van. Megoldás:

○ Kattintson a sign-in-re, adja meg a corvinusos e-mailjét, válassza a Sign-in with a one-time link – opciót. A megadott e-mailjére érkezik egy üzenet, az abban lévő linkre kattintva aktiválódik az elérés.


A Clarivate Analytics cég hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.


Túlnyomórészt Magyarországon megjelenő tudományos és szakmai folyóiratok kereshető tartalomjegyzék-szolgáltatása. Külső linkekkel a cikkek mintegy 30%-ához nyújt teljes szövegű hozzáférést.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 05:21:54