Ugrás a fő tartalomra

Adatbázisok W

Web of Science (EISZ)

A Clarivate Analytics cég hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. A Web of Science adatbázis elemző platformja, az InCites Benchmarking and Analytics, valamint a Journal Citation Report is elérhető.


wiiw – Új!

A wiiw Annual database 23 ország legfontosabb makroökonómiai és strukturális mutatóit tartalmazza éves szinten. Az idősorok többsége 1989-ben indul, néhány ország esetében 1960-ig megy vissza.

A wiiw Monthly database a 23 országra vonatkozó kulcsfontosságú gazdasági mutatókat tartalmazza. Az idősorok 1990/91-től érhetőek el.

A wiiw FDI Database nevéhez illően az FDI be- és kiáramlásáról tartalmaz idősorokat, partnerországok és tevékenységek szerint. Ezen adatok lehetővé teszik ország- és iparágspecifikus FDI-profilok létrehozását. Az idősorok 1990-től érhetőek el.


Wiley Online Library (EISZ)

Teljes szövegű folyóirat-adatbázis, mely kb. 1500 folyóiratot tartalmaz 1997-től napjainkig. A multidiszciplináris adatbázis elsősorban orvos-, természet- és társadalomtudományokban kiemelkedő, de minden tudományterület képviselve van benne.  


World Biographical Information System Online (WBIS)

A World Biographical Information System (WBIS) a világ egyik legnagyobb, átfogó életrajzi adatbázisa. Mintegy 6 millió személy életrajzát tartalmazza az i.e. 8. századtól napjainkig.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 04:58:37