Ugrás a fő tartalomra

Adatbázisok B

Bloomberg

Pénzügyi piaci, kereskedési, valamint fundamentális adatokat kínál, kiegészítésképp céginformációs elemzéseket, beszámolókat, híreket. Vizualizációs eszközök segítik az adatok megjelenítését. A kétmonitoros munkaállomásokon 15 perces késleltetéssel lehet nyomon követni a világ valamennyi nagy tőzsdéjén zajló kereskedést, a legkülönbözőbb gazdasági híreket. Tartalmaz historikus adatokat is.
16 terminálon érhető el az adatbázis, ebből 12 a Könyvtár FinLab olvasótermében, 4 pedig a Sóházban található.  A Bloomberg használatához regisztráció szükséges, ezt a Bloomberg-terminálokon lévő programban lehet megtenni. A regisztráció menete ebben a pdf-ben olvasható.

Néhány apró trükk: 

  • Telefonszám: ha M.o. nincs a listában, Other-t választani, körzetszám helyére: 36.
  • Az e-mailben lévő @ beírása az Alt64-kombinációval lehetséges.

Egyéni feladatok teljesítésére is lehet Bloomberg-terminált foglalni a Moodle felületén, a belépés után a jobb oldali sávban található alkalmazáson keresztül:

A heti rendszerességű órák mellett vannak egyedi egyéb foglalások is alkalmanként, amelyeket a fenti Moodle szintén tartalmaz.


Gazdasági, üzleti folyóiratokat, SWOT-elemzéseket, esettanulmányokat, stb. kínáló teljes szövegű szakirodalmi adatbázis. Lefedett területek: közgazdaságtan, pénzügy, számvitel, menedzsment. A folyóiratok elérése mellett céginformációkat is kínál, illetve üzleti hírek is elérhetőek az Associated Press-től. Az EBSCO-s adatbázisokkal együtt vagy önállóan is kereshető.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.26. - 06:49:57