Ugrás a fő tartalomra

Mesteroktató II

Králik Balázs

Pénzügy Intézet/Befektetések Tanszék 

Králik Balázs fizika alapszakos és matematika mesterszakos diplomáját a Stanford University tanulójaként, fizikusi Phd és Computer Science MSc fokozatát a University of California, Berkeley-n szerezte. Stanfordban Steven Chu, Berkeleyben Steven G Louie alatt tanult, Computational Condensed Matter Theory témában publikált. 

Karrierjét a 90-es évek végén a Silicon Valley startup közösségben töltötte, ahol banki szoftver és kvantitatív számítások mellett ellátásilánc-optimalizációval foglalkozó fiatal cégek korai alkalmazottja volt. Több szabadalom társszerzője. 

A kétezres évek elején a Susquehanna International Group statistical arbitrage csoportjában dolgozott, később független tanácsadóként portfolio manager volt, majd az Optiver-nél high frequency futures market making-gel foglalkozott. Legutóbb a Winklevoss ikrek egyik startup-jában crypto market making rendszert épített. 

A Corvinus Egyetem tanári karában 2021 őszétől dolgozik. 2022 őszétől tanszékvezető. 

Kutatási érdeklődése a piaci mikrostruktúra, kereskedési stratégiák, kockázatkezelés, illetve a pénzügyi matematika egyes területeit érinti. 

Gittins Tim

Vállalkozási és Innovációs Intézet/Vállalkozásfejlesztés és -menedzsment Tanszék  

Tim Gittins 1990-ben szerzett alapdiplomát agrárközgazdaságtanból a Readingi Egyetemen (Egyesült Királyság). 1996 óta él és dolgozik Magyarországon, és a kkv-k nemzetközivé válásából és vállalkozói tevékenységéből szerzett PhD-fokozatot a linzi Johannes Kepler Egyetemen, amelyet elnyertek 2018-ban. 2019 óta dolgozik a Corvinuson. Birmingham és Liverpool (Egyesült Királyság) egyetemein is tanított. Oktatói munkája az induló vállalkozásokkal és a vállalkozói tevékenységgel foglalkozik alap- és mesterképzésben. Kutatómunkája az informális tanulásról és a visszatérő migránsok vállalkozói szelleméről szóló cikkek publikálásával kezdődött PhD-projektje részeként. Azóta cikkek társszerzője a budapesti vállalkozói ökoszisztémáról és a COVID-19 világjárvány üzleti vonatkozású hatásairól a kis- és középvállalkozásokra különböző szektorokban Magyarországon. Koncepcionális cikket is publikált a magyarországi roma közösségek informális lakossági hulladékgyűjtési tevékenységének környezetpolitikai célokkal történő integrálásának lehetőségeiről, jelenleg terepkutatást folytat ezen a területen. Az elmúlt 4 évben különböző konferenciákon előadásokat is tartott ezekről a témákról, mind személyes, mind online formában, és aktívan részt vesz a tanszék tananyagfejlesztésében. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.27. - 06:27:37