Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Tartósan beteg gyerekeknek és hajléktalanoknak is gyűjtenek corvinusos diákszervezetek

2021-12-06 09:10:15

Karácsony közeledtével több corvinusos hallgatói szervezet kezdeményezett jótékonysági gyűjtést és kampányt. A HÖK, a COMET és az FMN diákszervezetek közötti versennyel segíti a KórházSulit, az AEGEE-Budapest pedig hajléktalanoknak gyűjt ruhákat a téli hidegre.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Szerző: Taxner Tünde, Kovács Máté  

Az eredeti cikk a Közgazdász Online hallgatói blogon olvasható.

Kreatív kommunikációs anyagokkal és gyűjtéssel küld baráti ölelést 50 hallgatói szervezet a KórházSulisoknak.

A kezdeményező szervezetek. Grafika: Báthori Adrienn

Ötven diákszervezet háromezer hallgatója vesz részt abban az adománygyűjtésben, amivel a tartósan beteg gyerekeket segítő KórházSulit támogatják a hallgatók. A gyűjtés mellett kreatív kampányt is indítanak a szervezők. A résztvevő diákszervezetek saját kommunikációs anyagot készíthetnek a kampányhoz, a kreatívok pedig egymással is versenyeznek.

A verseny során a diákszervezetek az alapítvánnyal kapcsolatos kulcsszavakat kapnak, ezeket fogják kreatív módon feldolgozni és megjeleníteni. Nincs határ szabva: lehet a szóból vers, festmény, plakát, élőszobor, Tik-Tok-videó vagy akár dal. A cél az, hogy a lehető legtöbb adományt lehessen vele gyűjteni. A jóváhagyott kreatív anyagokat megosztják a diákszervezetek közösségimédia-felületein. A győztest az összegyűjtött adományok, az elkészített kreatívokra érkezett lájkok és a megosztások alapján hirdetik ki.

Az adománygyűjtést a HÖK, a COMET és az FMN kezdeményezte.

Azért fontos számunkra ez a projekt, mert egyetemi hallgatóként szeretnénk változást elérni, és segíteni azokon a gyerekeken, akiknek nem adatnak meg a normális iskolai körülmények

– mondja az egyik FMN-es szervező, Bányai Rebeka. A gyűjtéssel a szervezők a beteg gyermekek magányérzetét csökkentenék egy virtuális öleléssel, ami a karácsony közeledtével különösen fontos lehet számukra.

Budapesti hajléktalanoknak gyűjt az AEGEE-Budapest

Kép: AEGEE-Budapest

Sok hajléktalannal találkozunk a városban az egyetem felé menet, de sokszor annyira el vagyunk merülve a saját felatainkban, hogy nem nézünk körbe igazán, és nem gondolunk bele az ő helyzetükbe – véli Perl András Máté, az AEGEE-Budapest diákszervezet tagja.

Az AEGEE-Budapest diákszervezet ezért karácsonyi jótékonysági gyűjtést szervez az egyetemen. Hajléktalanoknak szeretnének segíteni ruhákkal, hogy könnyebben vészeljék át a hideg, téli hónapokat. A Menhely Alapítványnak gyűjtenek, ami egy kifejezetten hajléktalanokkal foglalkozó, belvárosi civil szervezet. “Az egyik tagunk régebben dolgozott velük, innen tudjuk, hogy az adományok jó helyre kerülnek” – mondják a szervezők.

Kép: AEGEE-Budapest

A gyűjtést a Corvinus E épületében, a Zsibongó folyosó déli részén, a 3. és a 4. előadó között rendezik meg. Több karácsonyi csomagolópapírral borított doboz van kint különböző adományoknak.

Ezeket gyűjtik:

– férfi és női utcai cipő (szezonális)
– férfi és női farmernadrág (40/L-es mérettől felfelé)
– sapka, sál, kesztyű
– felnőtt kabát (dzseki)
– új, felnőtt alsónemű, zokni
– hátizsák, oldaltáska, öv
– borotvahab, eldobható borotva
– női intimbetét
– egytálétel, konzerv

Az adományokat november 29. hétfőtől minden hétköznapon, egészen december 17. péntekig várják a Corvinuson. 

“Az évnek ebben a szakaszában van a hajléktalanoknak a legnagyobb szükségük a segítségre, és mikor, ha nem karácsonykor segítsünk másoknak. Úgy gondoljuk, hogy ez a gyűjtés fontos az egyetem számára, mert többségében olyanok járnak ide, akik megtehetik, hogy a saját pénzükből másokat segítsenek” – mondja Perl András Máté.

A szervezők arra is bátorítanak mindenkit, hogy ne csak karácsony előtt, hanem bármikor, amikor megtehetik, támogassák az alapítványt, mert a hajléktalanoknak minden adomány számít. A Menhely Alapítvány az Erzsébet körúti otthonában bármikor szívesen látja az adományokat, de érdemes előzetesen egyeztetni velük.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 07:08:20