Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Négy egyetem írta alá a Közép-európai Egyetemek Hálózatának megalapításáról szóló szándéknyilatkozatot a Corvinuson

2021-12-03 13:12:37

December 3-án Egyetemünk vezetői a pozsonyi és a varsói közgazdaságtudományi/üzleti iskolák, valamint a zágrábi egyetem gazdaságtudományi karának vezető képviselőivel szándéknyilatkozatot írtak alá a Közép-európai Egyetemek Hálózatának (CENU) megalapításáról.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Budapesti Corvinus Egyetem azzal a céllal kezdeményezte a közép-európai országok legjobb gazdaságtudományi egyetemei/karai, együttműködés létrehozását, hogy erősödjenek az intézmények közötti oktatási és kutatási együttműködések, ezáltal nemzetközi szinten is láthatóbbá váljanak a közép-európai régió oktatási innovációi, gazdaság- és társadalomtudományi témájú kutatásai.

A Közép-európai Egyetemek Hálózatának (CENU) megalapításáról december 3-án pénteken a pozsonyi székhelyű University of Economics in Bratislava (EUBA), az SGH Warsaw School of Economics, a Faculty of Economics & Business, University of Zagreb (EFZG), illetve a közös hálózat megalapítását kezdeményező Budapesti Corvinus Egyetem képviselői írtak alá közös szándéknyilatkozatot a Corvinus Egyetemen.

Az aláírást egy nemzetközi konferencia követte Global Challenges – Central European Responses: Digital Economy, Business and Society címen, amelyen a négy közép-európai egyetem kutatói és doktoranduszai adtak elő. A tervek szerint a jövőben minden évben más partnerintézményben és más, de a közép-európai régió valamennyi államát érintő aktuális témával folytatják a nemzetközi konferenciasorozatot.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 09:27:42