Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Felvételt hirdet a Korszakos Könyvek Képzési program

2021-12-06 14:46:48

Érdekel a filozófia és a társadalomelmélet? Szívesen beszélgetnél tutoriális körülmények között a politika, a jog, a vallás, a kultúra és a gazdaság alapkérdéseiről? Szeretnél klasszikus műveket és gondolkodókat mélyebben megismerni? Szeretnél szabad, kreatív formában esszét írni? Úgy érzed, hogy a szaktudományos ismeretek mellett érdemes a műveltségedet is fejleszteni?

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor neked szól a 2021/2022 tavaszán kezdődő, hat szabadon álló tárgyból felépülő Korszakos könyvek képzési program. 

Az eseményre az Egyetem bármely alap- vagy osztatlan képzésében részt vevő, nappali tagozatos hallgató jelentkezhet az első aktív őszi félévében, akinek az egyetemi felvételi pontszáma legalább 400 pont volt. A jelentkezéshez mindössze egy esszét kell elkészíteni. 

5-6 oldalon mutass be egy olyan könyvet, művet, amelyről úgy véled, hogy gondolkodásod alakulása, szellemi érésed szempontjából döntő jelentőségű volt. Ez lehet szépirodalmi (pl. regény), vagy valamilyen társadalomtudományi-bölcseleti mű. 

Támpontok:  

  • segített mélyebben megérteni valami fontosat a világból;  
  • úgy érezted, hogy általa jobban el tudod helyezni magad a társadalomban, közösségben, hozzájárult önmagad megismeréséhez;  
  • vagy éppen nagyon is provokatív volt számodra, de ezzel együtt szellemi ébresztőként szolgált.  

A programra felvettek félévenként két tantárgyat hallgathatnak, amelyet a választható tantárgyak keretének terhére vehetnek fel. A képzés kiscsoportos szemináriumi formában zajlik, ezért a felvehető diákok száma korlátozott (25 fő/csoport). 

Felvételi dolgozat leadási határideje: 2021. december 19.  

A beérkező pályamunkákat az alábbi e-mail címre küldjétek: korszakoskonyvek@uni-corvinus.hu 

A képzési program az alábbi linken érhető el.

A programról bővebben az alábbi linken olvashattok. 

Olvassátok a programban részt vett hallgatók élménybeszámolóit itt. 

További információ: korszakoskonyvek@uni-corvinus.hu 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 09:53:24