Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A Danube Cup nemzetközi díjat nyert

2021-12-06 08:13:37

A Danube Cup, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által közösen alapított, mára a Duna menti régió 4 országából 7 vezető műszaki és menedzsment-oktatást nyújtó egyetemet felölelő startup verseny és network, elnyerte a Regensburgi Műszaki Egyetem (OTH Regensburg) Innovatív network díját.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A díj a Danube Cup szervezői számára a projekt nemzetközi elismerése mellett azt is jelzi, hogy a partneregyetemek fontosnak találják, hogy folytatódjon a nemzetközi együttműködés. 

A díj fényét az adományozó régió is emeli: Regensburg és környéke 18,4 milliárd eurós GDP-jével (2019) nem pusztán Bajorország, hanem Németország legjelentősebb gazdasági területei közé tartozik. Az OTH Regensburg 1971-ben alakult. Az intézmény jelenleg 11 000 hallgatót képez főként műszaki, egészség- és gazdaságtudományi területeken. Az elmúlt években számos sikeres spin off kezdte meg működését az OTH Regensburg támogatásával, például a ReCase GmbH, a Scarabot Technologies, az arrivesafe.app vagy a NEW Engineering GmbH. 

A Danube Cup-ról 

A Danube Cup egy nemzetközi, Duna-menti egyetemi hallgatóknak szóló startup verseny. A projekt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kezdeményezésével valósul meg. Jelenleg 4 ország 7 egyeteme tagja a nemzetközi networknek. A verseny célja, hogy segítse a Duna-menti régió legígéretesebb egyetemi startup projektjeinek nemzetközi növekedését. 

Kapcsolat: 

E-mail: info@danubecup.eu 

Weboldal: https://www.danubecup.net/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 05:38:47