Ugrás a fő tartalomra

Hallgatóknak

A Corvinus Idegen Nyelvi Oktatóés Kutatóközpontjában (Corvinus IOK) tíz nyelvből (angol, arab, francia, kínai, német, olasz, orosz, portugál, spanyol, és külföldieknek magyar) biztosítjuk hallgatóink számára a magas szintű (szak) nyelvtanulás lehetőségét. Oktatóink rendkívül kedvező hallgatói minősítése biztosítékot nyújt arra, hogy nyelvóráink hatékonyan készítenek fel a nyelvvizsgára.

Nyelvtanulás térítésmentes és térítéses formában

A legtöbb szakon az idegen nyelv heti 2 x 2 sávos választható tárgyként vehető fel.

 Térítésmentes nyelvtanulási lehetőség jár a magyar nyelvű szakokon tanulók számára.

  • Az egyetem kettő félélven át biztosít részvételt térítésmentes szaknyelvi kurzuson való tanulásra, de amennyiben a szak két idegen nyelvből írja elő a szaknyelvi kompetenciák meglétét, négy kurzus térítésmentes.
  • MA, PhD képzések hallgatói térítéses formában tanulhatnak nyelvet.
  • Az International Business / Philosophy, Politics, Economics / Media and Communication / Sociology angol nyelvű BA szak elsőéves hallgatói számára a képzési idő alatt az angol nyelv tanulása 2 féléven át kötelező tárgyként szerepel.  Az International Business  szakon további egy idegen nyelv tanulása kötelező. Ezen felül a hallgatók térítéses formában tanulhatnak nyelvet.

A térítésmentes nyelvi kurzusok egységes kreditértéke: 3 kredit/félév. (kivéve angol nyelvű Sociology: 6 kredit)

A tanulás intenzitásának és hatékonyságának növelése érdekében, illetve a nyelvvizsga-szint elérésére szánt idő lerövidítésére a térítésmentes nyelvórákat további heti egy sáv térítéses nyelvórával lehet kiegészíteni bizonyos nyelvek esetében.

További nyelvtanulásra 0 kredites, térítéses kurzusok is felvehetők. A térítési díjakat a BCE „Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat” 1. sz. melléklete (Díjtételek) határozza meg, ez jelenleg sávonként 25.000.- Ft/félév.  Amint az alábbi táblázatból látható az angol és német kivételével kedvezményes térítési díjakkal igyekszünk a nyelvtanulást ösztönözni.

A nyelvvizsgakövetelmények megszűntével egyidejűleg az Egyetem „Idegen szaknyelvi kompetencia I.” elnevezésű nulla kreditértékű kritériumtárgyat vezet be, melynek teljesítése nélkül a hallgató nem szerezhet abszolutóriumot, így nem bocsátható záróvizsgára. A kritériumtárgy során nem nyelvi képzés, hanem a szaknyelvi ismeretek mérése történik a vizsgaidőszakban.  A szaknyelvi kritériumtárgy teljesítését a TVSZ szabályozza. Az Idegen szaknyelvi kompetencia I. teljesítése többféle módon is kiváltható. Erről bővebben a linkre kattintva olvashatnak. 

Kurzustípusok

Angol és német nyelv:

térítésmentes/térítésesfizetendő díj
A1-A2 szintű
B1 gazdasági szintű 
térítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv55 000 Ft
Gazdasági
középfokú
térítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv55 000 Ft
Gazdasági vagy Nemzetközi kapcsolatok felsőfokú  térítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv55 000 Ft
Általános felsőfokú térítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv55 000 Ft

Többi nyelv:

 térítésmentes/térítésesfizetendő díj
A1-A2 szintű
B1 gazdasági szintű 
kombinált formában: heti két sáv térítésmentes + egy sáv térítéses vagy mindhárom sáv térítéses25 000 Ft
66 000 Ft
Gazdasági vagy Nemzetközi kapcsolatok középfokútérítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv50 000 Ft
Gazdasági vagy Nemzetközi kapcsolatok vagy
Általános felsőfokú
térítésmentes formában heti két sáv vagy térítéses formában heti két sáv50 000 Ft

A nyelvi csoportokba jelentkezés a NEPTUN rendszeren keresztül történik. A kurzus megjegyzés rovatába kerülnek a különleges információk. Kérjük, hogy jelentkezését a Neptunban naprakészen kezelje, amennyiben valamely csoportban mégsem kívánja felhasználni a lefoglalt helyet, iratkozzon le, hogy a felszabadult hely más számára rendelkezésre álljon! Ha valamit nem sikerül megoldania, e-mailben forduljon bizalommal tanulmányi ügyintézőnkhöz.

Bujtás Emese emese.bujtas@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kompetenciaközpontok / Idegennyelvi Oktató és Kutatóközpont
Tanulmányi koordinátor / Study Coordinator
C épület, 551
Telefon: +36 1 482 7280 • Mellék: 7280

Várjuk szeretettel a nyelvi kurzusokon! Eredményes nyelvtanulást kívánnak a Corvinus IOK nyelvtanárai és munkatársai!

Élj az ingyenes féléveiddel!

Tantárgyak

Az aktuális tárgyi adatlapok megtekinthetőek az egyetemi honlapon a Képzés, majd a Tantárgyak menüpont alatt. Ha kérdése van a tantárgyi adatlapokkal kapcsolatban, kérjük keresse Bujtás Emese tanulmányi koordinátort.

Bujtás Emese emese.bujtas@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kompetenciaközpontok / Idegennyelvi Oktató és Kutatóközpont
Tanulmányi koordinátor / Study Coordinator
C épület, 551
Telefon: +36 1 482 7280 • Mellék: 7280

A nyelvi térítési díjak befizetése

2012. őszi félévtől a korábbinál kedvezőbb díjkonstrukcióval támogatjuk a térítéses nyelvtanulást. A nyelvi térítési díjakat a Neptunban kell befizetni. Az őszi félévben októberben írjuk ki a térítési díjakat, a tavaszi félévben márciusban. Erről minden térítéses nyelvet tanuló hallgatónk Neptun üzentet kap.

Jelentkezés nyelvi csoportokba

A nyelvi csoportokba jelentkezés a NEPTUN rendszeren keresztül történik. Egy-egy kurzus megjegyzés rovatába kerülnek a különleges információk: pl. egy-egy őszi kurzus a téli nyelvvizsgára készít fel, vagy a kiegészítő kurzusok pontosabb tartalma. A kurzusok hetekre lebontott tematikáit az IOK honlapján tekintheti meg. Kérjük, hogy jelentkezését a Neptunban naprakészen kezelje, amennyiben valamely csoportban mégsem kívánja felhasználni a lefoglalt helyet, iratkozzon le, hogy a felszabadult hely más számára rendelkezésre álljon! Ha valamit nem sikerül megoldania, e-mailben forduljon bizalommal tanulmányi ügyintézőnkhöz.

Bujtás Emese emese.bujtas@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kompetenciaközpontok / Idegennyelvi Oktató és Kutatóközpont
Tanulmányi koordinátor / Study Coordinator
C épület, 551
Telefon: +36 1 482 7280 • Mellék: 7280

Tájékoztató a nyelvi képzésről 2023/24

Kapcsolódó dokumentumok

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 00:38:10