Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyetemi testnevelés, követelmények

Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások

A 2021/22/1 őszi félévet érintő változások:

Az Elnöki Testületi rendelkezés alapján az Egyetem a 2021/2022. tanévet jelenléti oktatás formájában kezdi meg. Ezzel együtt készülni kell arra is, hogy a tanév során a vírushelyzet esetleges kedvezőtlen alakulása esetén átállhatunk az online oktatásra.

Az ehhez kapcsolódó rendelkezések az őszi félév során:

 • Pótlási lehetőség csak a megadott alkalmakkor lehetséges!
 • Nincs átjárás az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • A pótló órákkal kapcsolatos híreket kövessék a honlapon/Facebook oldalunkon.
 • Különös gondot fordítunk az öltöző használatra és a fertőtlenítés módjára. (öltözőben egy padra egy hallgató irányítása, az óra elején és végén kézfertőtlenítés biztosítása a kihelyezett fertőtlenítővel)
 • A használt sportfelszerelések rendszeresen fertőtlenítésre kerülnek órák előtt/után.
 • Az órákon saját, nagyméretű törülköző használata szükséges!
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!
 • Az egészségügyi felmentéshez az orvosi igazolás és a sportolói felmentettre az igazolás emailen is beküldhető. Egészségügyi felmentéseket az adrienn.balogh@uni-corvinus.hu e-mailcímre, sportolói felmentéseket a csaba.vladar@uni-corvinus.hu e-mailcímre kérjük küldeni.
 • Jelentkezéskor kérjük figyelembe venni, hogy a külsős helyszínek a belépéshez védettségi igazolványt kérhetnek! (foci, tenisz, úszás, jujutsu, kajak-kenu)

Felmentések

Sportolói felmentés

 • Válogatott és NB l-es sportolók részére kiadott igazolás alapján, mely tartalmazza a sportágat,vezetőedző aláírását, pecsétet. Lásd ”Sportolói felmentés” nyomtatvány
 • Közgáz SC és DSK sportoló: edzőigazolásával a félév végén.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Testnevelési és Sportközpontban kell leadni!

A sportolói felmentettre az igazolás e-mailen is beküldhető jelen helyzetben! E-mail: csaba.vladar@uni-corvinus.hu

A Neptunon pedig a testnevelés tantárgyon belül a SP (sportolói felmentés) kurzusra kell regisztrálni. A sportolói felmentés feltétele MEFOB-on való részvétel!!!


Sportolói felmentés

Egészségügyi felmentés

Az igazoláson szerepeljen, hogy az orvos a testnevelés alóli felmentést javasolja, és az időszak, hogy mettől-meddig (adott félévre, egész tanévre stb).
A Neptunon a testnevelés tantárgyon belül (aktuális félév) az EÜ (egészségügyi felmentés)kurzusra kell regisztrálni.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Testnevelési és Sportközpontban kell leadni!

Az egészségügyi felmentéshez az orvosi igazolás e-mailen is beküldhető jelen helyzetben! E-mail: adrienn.balogh@uni-corvinus.hu  

Általános tudnivalók

Aktuális változásokról lásd „Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások” fent

Tárgykód: TES_TESTNEVA 2021/22/1

Alapszakos (BSc-s) hallgatók számára a testnevelés KRITÉRIUMTANTÁRGY, melyből két félévet kell teljesíteniük, a tanulmányok megkezdésétől számított 4 félév alatt! A Neptunon regisztrálni kell, ugyanúgy, mint a többi tantárgyra. A 2021/22-es tanév őszi félévben a TES_TESTNEVA tárgyat kell kiválasztani és ott lehet válogatni a kurzusok között.

Felsőbb éves (MSc-s) hallgatók, illetve akik már teljesítették a 2 kötelező félévet, 5.000,- Ft-os egységes térítési díjért részt vehetnek az ingyenes testnevelési órákon, amennyiben jelentkeznek kurzusra a NEPTUNON. A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2021/22/1 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

FONTOS: félév elején a 2. hiányzás után automatikusan törli az órát tartó tanár a hallgatót a listából!

A kurzusok között vannak ingyenes és költségtérítéses kurzusok:

 • Ingyenes kurzusok: crossfit, dodgeball, egészséges életmód (előadás), erősítő gimnasztika, foci, floorball, funkcionális tréning, futó edzés, jujutsu, kosárlabda, kajak-kenu, kondi, pilátes, ping-pong, röplabda, step aerobic, tabata, testtartásjavító torna, tollaslabda, TRX, túrázás, úszás
 • Költségtérítéses kurzusok:

o tenisz (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Tenisz térítési díj”) – A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2021/22/1 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Tenisz térítési díj 14.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

o jóga, társastánc, zumba, salsa (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Testnevelés térítési díj”) – A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2021/22/1 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

A testnevelés tantárgy félév elfogadásának feltételei:

 • Az órákon való aktív részvétel, PONTOS ÉRKEZÉS.
 • A félév során összesen 5 hiányzás lehetséges, kettőt nem kell igazolni, 3 órát pótolni kell!
 • 1 napon CSAK 1 testnevelés órát lehet teljesíteni, függetlenül attól, hogy pótol, vagy saját óráján vesz részt. A pótlás alkalmával, a helyszínen kérj igazolást a tanártól.

Pótlási lehetőség:

 • Pótlási lehetőség csak a megadott alkalmakkor lehetséges!
 • Nincs átjárás jelenleg az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • A pótló órákkal kapcsolatos híreket kövessék a honlapon/Facebook oldalunkon.
 • Előre is lehet pótolni (ösztöndíj ill. családi és egyéb problémák miatt).
 • AZ UTOLSÓ 2 HÉTEN NINCS PÓTLÁS!

FONTOS!

 • A torna- illetve tánctermi tornaórákon a szivacsok betakarására egészségügyi okokból törölközőt hozzon magával minden kedves hallgató.
 • A konditeremben szintén egészségügyi, higiéniás okból kötelező a gépeken a törölköző használata.
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!

Az oktatásban mindenki a saját felelősségére vehet részt és kérünk mindenkit, hogy egészségi állapotának megfelelő órát válasszon! Ha egészségügyi gond miatt nem tud részt venni az órán, kérjük, jelezze az órát tartó tanárnak!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.28. - 04:35:40