Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Egyetemi testnevelés, követelmények

Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások

A 2022/2023 tavaszi félévet érintő változások:

Az Egyetem aktuális koronavírusra vonatkozó szabályai vannak érvényben.

Az ehhez kapcsolódó rendelkezések az tavaszi félév során:

 • Pótlási lehetőség csak a megadott alkalmakkor lehetséges!
 • Nincs átjárás az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • A pótló órákkal kapcsolatos híreket kövessék a honlapon/ Facebook oldalunkon/egyeztessék az oktatóikkal.
 • Különös gondot fordítunk az öltöző használatra és a fertőtlenítés módjára. 
 • A használt sportfelszerelések rendszeresen fertőtlenítésre kerülnek órák előtt/után.
 • Az órákon saját, nagyméretű törülköző használata szükséges!
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!
 • Az egészségügyi felmentéshez az orvosi igazolást és a sportolói felmentettre az igazolásta Moodle felületre kell feltölteni. Egészségügyi felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket adrienn.balogh@uni-corvinus.hu e-mailcímre, sportolói felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket a csaba.vladar@uni-corvinus.hu e-mailcímre kérjük küldeni.

Felmentések

Sportolói felmentés

 • Válogatott és NB l-es sportolók részére kiadott igazolás alapján, mely tartalmazza a sportágat,vezetőedző aláírását, pecsétet. Lásd ”Sportolói felmentés” nyomtatvány
 • Közgáz SC és DSK sportoló: edzőigazolásával a félév végén. A Moodle felületre kérünk feltölteni félév elején egy sort (word formátumban), hogy melyik edzésre (sportág és edző) fog járni.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Moodle felületére kell feltölteni!

A sportolói felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket  a csaba.vladar@uni-corvinus.hu e-mailcímre kérjük küldeni.


A Neptunon pedig a testnevelés tantárgyon belül a SP (sportolói felmentés) kurzusra kell regisztrálni. A sportolói felmentés feltétele MEFOB-on való részvétel!!!

Sportolói felmentés

Egészségügyi felmentés

Az igazoláson szerepeljen, hogy az orvos a testnevelés alóli felmentést javasolja, és az időszak, hogy mettől-meddig (adott félévre, egész tanévre stb).
A Neptunon a testnevelés tantárgyon belül (aktuális félév) az EÜ (egészségügyi felmentés)kurzusra kell regisztrálni.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Moodle felületére kell feltölteni!

Egészségügyi felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket  az adrienn.balogh@uni-corvinus.hu e-mail címre kérjük küldeni.

Általános tudnivalók

Aktuális változásokról lásd „Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások” fent

Tárgykód:

TES_TESTNEVD 2022/23/2

Alapszakos (BSc-s) hallgatók számára a testnevelés KRITÉRIUMTANTÁRGY, melyből két félévet kell teljesíteniük, a tanulmányok megkezdésétől számított 4 félév alatt! A Neptunon regisztrálni kell, ugyanúgy, mint a többi tantárgyra. A 2022/23-as tanév őszi félévben a TES_TESTNEVD tárgyat kell kiválasztani és ott lehet válogatni a kurzusok között.

Msc hallgatók:

„A felsőoktatási szakképzések, az alap-és mesterképzések, valamint hitéleti képzések a 2022/23-as tanévtől alkalmazandó képzési és kimeneti követelményei” -ben történt változás kapcsán 2022/23/1-es szemesztertől kezdőden felmenő rendszerben lehetőség van a testnevelés tárgyat szabadon választható tárgyként 2 kreditért felvenni.

Tárgykód ebben az esetben: TS00001NMMB Nem választhatók kredites kurzusként a következő kurzusok: tenisz, jóga, túrázás, egészséges életmód előadás, néptánc.

Felsőbb éves (MSc-s) hallgatók, illetve akik már teljesítették a 2 kötelező félévet, 5.000,- Ft-os egységes térítési díjért részt vehetnek az ingyenes testnevelési órákon, amennyiben jelentkeznek kurzusra a NEPTUNON. A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2022/23/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

FONTOS: félév elején a 2. hiányzás után automatikusan törli az órát tartó tanár a hallgatót a listából, amennyiben személyesen vagy e-mailben nem értesítette az oktatót a távollét okáról!

A kurzusok között vannak ingyenes és költségtérítéses kurzusok:

 • Ingyenes kurzusok: retro aerobic, back in shape, crossfit, dodgeball, egészséges életmód (előadás), erősítő gimnasztika, evezés, foci, floorball, funkcionális tréning, futó edzés, futó-erősítő komplex óra, jujutsu, kosárlabda, kajak-kenu, kondi, MO.ST.JO, pilátes, ping-pong, röplabda, step aerobic, tabata, testtartásjavító torna, tollaslabda, TRX, túrázás, úszás, néptánc, társastánc, zumba, salsa, bachata
 • Költségtérítéses kurzusok:

o tenisz (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Tenisz térítési díj”) – A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2022/23/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Tenisz térítési díj 14.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

o jóga (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Testnevelés térítési díj”) – A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2022/23/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

A testnevelés tantárgy félév elfogadásának feltételei:

 • Az órákon való aktív részvétel, PONTOS ÉRKEZÉS.
 • A félév során összesen 5 hiányzás lehetséges, hármat nem kell igazolni, kettő órát pótolni kell!
 • 1 napon CSAK 1 testnevelés órát lehet teljesíteni, függetlenül attól, hogy pótol, vagy saját óráján vesz részt. A pótlás alkalmával, a helyszínen kérj igazolást a tanártól.

Pótlási lehetőség:

 • Pótlási lehetőség csak a megadott alkalmakkor lehetséges!
 • Nincs átjárás jelenleg az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • A pótló órákkal kapcsolatos híreket kövessék a honlapon/Facebook oldalunkon/egyeztessenek az oktatóikkal..
 • Előre is lehet pótolni (ösztöndíj ill. családi és egyéb problémák miatt).

FONTOS!

 • A torna- illetve tánctermi tornaórákon a szivacsok betakarására egészségügyi okokból törölközőt hozzon magával minden kedves hallgató.
 • A konditeremben szintén egészségügyi, higiéniás okból kötelező a gépeken a törölköző használata.
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!

Az oktatásban mindenki a saját felelősségére vehet részt és kérünk mindenkit, hogy egészségi állapotának megfelelő órát válasszon! Ha egészségügyi gond miatt nem tud részt venni az órán, kérjük, jelezze az órát tartó tanárnak!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.02.08. - 14:30:03