Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyetemi testnevelés, követelmények

Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások

Koronavírus miatti változások, rendelkezések 2021

Felmentések

Sportolói felmentés

  • Válogatott és NB l-es sportolók részére kiadott igazolás alapján, mely tartalmazza a sportágat,vezetőedző aláírását, pecsétet. Lásd ”Sportolói felmentés” nyomtatvány
  • Közgáz SC és DSK sportoló: edzőigazolásával a félév végén.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Testnevelési és Sportközpontban kell leadni!

A sportolói felmentettre az igazolás e-mailen is beküldhető jelen helyzetben! E-mail: csaba.vladar@uni-corvinus.hu

A Neptunon pedig a testnevelés tantárgyon belül a SP (sportolói felmentés) kurzusra kell regisztrálni. A sportolói felmentés feltétele MEFOB-on való részvétel!!!


Sportolói felmentés

Egészségügyi felmentés

Az igazoláson szerepeljen, hogy az orvos a testnevelés alóli felmentést javasolja, és az időszak, hogy mettől-meddig (adott félévre, egész tanévre stb).
A Neptunon a testnevelés tantárgyon belül (aktuális félév) az EÜ (egészségügyi felmentés)kurzusra kell regisztrálni.

A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Testnevelési és Sportközpontban kell leadni!

Az egészségügyi felmentéshez az orvosi igazolás e-mailen is beküldhető jelen helyzetben! E-mail: adrienn.balogh@uni-corvinus.hu  

Általános tudnivalók

Aktuális változásokról lásd „Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások” fent

Tárgykód: TES_TESTNEVF 2020/21/2
Alapszakos (BSc-s) hallgatók számára a testnevelés KRITÉRIUMTANTÁRGY, melyből két félévet kell teljesíteniük, a tanulmányok megkezdésétől számított 4 félév alatt! Első félévben az ingyenes órák illetve tenisz és stretching közül választhatnak. Egy teljesített testnevelés félév után választhatnak már a többi költségtérítéses óra közül is. A Neptunon regisztrálni kell, ugyanúgy, mint a többi tantárgyra. A 2020/21-es tanév tavaszi félévben a TES_TESTNEVF tárgyat kell kiválasztani és ott lehet válogatni a kurzusok között.

Felsőbb éves (MSc-s) hallgatók, illetve akik már teljesítették a 2 kötelező félévet, 5.000,- Ft-os egységes térítési díjért részt vehetnek az ingyenes testnevelési órákon, amennyiben jelentkeznek kurzusra a NEPTUNON. A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2020/21/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról FONTOS: félév elején a 2. hiányzás után automatikusan törli az órát tartó tanár a hallgatót a listából!

A kurzusok között vannak ingyenes és költségtérítéses kurzusok:

  • Ingyenes kurzusok: crossfit, erősítő gimnasztika, foci, floorball, funkcionális tréning, futó edzés, jujutsu,kosárlabda, kajak-kenu, kondi, néptánc, pilátes, ping-pong, röplabda, stepaerobic, testtartásjavító torna, tollaslabda, TRX, túrázás, úszás, zenés gimnasztika
  • Költségtérítéses kurzusok: tenisz (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Tenisz térítési díj”), stretching, jóga (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Testnevelés térítési díj”), aikido, judo, társastánc, zumba,salsa, clip dance, hip-hop (díja helyszínen fizetendő, tanárral egyeztetve).

A testnevelés tantárgy félév elfogadásának feltételei:

  • Az órákon való aktív részvétel, PONTOS ÉRKEZÉS.
  • A félév során összesen 5 hiányzás lehetséges, kettőt nem kell igazolni, 3 órát pótolni kell!
  • 1 napon CSAK 1 testnevelés órát lehet teljesíteni, függetlenül attól, hogy pótol, vagy saját óráján vesz részt. A pótlás alkalmával, a helyszínen kérj igazolást a tanártól.

Pótlási lehetőség:

  • Saját tanáránál előzetes megbeszélés alapján, létszámtól függően!
  • Lehetőség szerint a hiányzást követő 2 héten belül kérjük a pótlást. A torlódások elkerülése miatt ne halasszatok mindent az utolsó hetekre.
  • Előre is lehet pótolni (ösztöndíj ill. családi és egyéb problémák miatt).
  • AZ UTOLSÓ 2 HÉTEN NINCS PÓTLÁS!
FONTOS!
  • A torna- illetve tánctermi tornaórákon a szivacsok betakarására egészségügyi okokból törölközőt hozzon magával minden kedves hallgató.
  • A konditeremben szintén egészségügyi, higiéniás okból kötelező a gépeken a törölköző használata.

Az oktatásban mindenki a saját felelősségére vehet részt és kérünk mindenkit, hogy egészségi állapotának megfelelő órát válasszon! Ha egészségügyi gond miatt nem tud részt venni az órán, kérjük, jelezze az órát tartó tanárnak!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.29. - 16:29:04