Ugrás a fő tartalomra

Egyetemi testnevelés, követelmények

Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások

A 2023/2024 tavaszi félévet érintő változások:

Az Egyetem aktuális koronavírusra vonatkozó szabályai vannak érvényben.

Az ehhez kapcsolódó rendelkezések az tavaszi félév során:

 • Nincs átjárás az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • Különös gondot fordítunk az öltöző használatra és a fertőtlenítés módjára. 
 • Az órákon saját, nagyméretű törülköző használata szükséges!
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!
 • Az egészségügyi felmentéshez az orvosi igazolást és a sportolói felmentettre az igazolásta Moodle felületre kell feltölteni. Egészségügyi felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket adrienn.balogh@uni-corvinus.hu e-mailcímre, sportolói felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket a csaba.vladar@uni-corvinus.hu e-mailcímre kérjük küldeni.

Felmentések

Sportolói felmentés

 • Válogatott és NB l-es sportolók részére kiadott igazolás alapján, mely tartalmazza a sportágat,vezetőedző aláírását, pecsétet. Lásd ”Sportolói felmentés” nyomtatvány
 • Közgáz SC és DSK sportoló: edzőigazolásával a félév végén. A Moodle felületre kérünk feltölteni félév elején egy sort (word formátumban), hogy melyik edzésre (sportág és edző) fog járni.

A felmentést minden félévben (I.félévben október 15-ig, illetve II. félévben március 15-ig) a Moodle felületére kell feltölteni!

A sportolói felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket  a csaba.vladar@uni-corvinus.hu e-mailcímre kérjük küldeni.


A Neptunon pedig a testnevelés tantárgyon belül a SP (sportolói felmentés) kurzusra kell regisztrálni. A sportolói felmentés feltétele MEFOB-on való részvétel!!!

Sportolói felmentés

Egészségügyi felmentés

Az igazoláson szerepeljen, hogy az orvos a testnevelés alóli felmentést javasolja, és az időszak, hogy mettől-meddig (adott félévre, egész tanévre stb).
A Neptunon a testnevelés tantárgyon belül (aktuális félév) az EÜ (egészségügyi felmentés)kurzusra kell regisztrálni.

A felmentést minden félévben (I.félévben október 15-ig, illetve II. félévben március 15-ig) a Moodle felületére kell feltölteni!

Egészségügyi felmentésekkel kapcsolatos kérdéseket  az adrienn.balogh@uni-corvinus.hu e-mail címre kérjük küldeni.

Általános tudnivalók

Aktuális változásokról lásd „Koronavírus miatti kiegészítő rendelkezések, változások” fent

Tárgykód:

TES_TESTNEVF 2023/24/2

Alapszakos (BSc-s) hallgatók számára a testnevelés KRITÉRIUMTANTÁRGY, melyből két félévet kell teljesíteniük, a tanulmányok megkezdésétől számított 4 félév alatt! A Neptunon regisztrálni kell, ugyanúgy, mint a többi tantárgyra. A 2023/24-es tanév tavaszi félévben a TES_TESTNEVF tárgyat kell kiválasztani és ott lehet válogatni a kurzusok között.

Msc hallgatók:

„A felsőoktatási szakképzések, az alap-és mesterképzések, valamint hitéleti képzések a 2022/23-as tanévtől alkalmazandó képzési és kimeneti követelményei” -ben történt változás kapcsán 2022/23/1-es szemesztertől kezdődően felmenő rendszerben lehetőség van a testnevelés tárgyat szabadon választható tárgyként 2 kreditért felvenni.

Tárgykód ebben az esetben: TS00001NMMB Nem választhatók kredites kurzusként a következő kurzusok: tenisz, túrázás, néptánc.

Felsőbb éves (MSc-s) hallgatók, illetve akik már teljesítették a 2 kötelező félévet, 5.000,- Ft-os egységes térítési díjért részt vehetnek az ingyenes testnevelési órákon, amennyiben jelentkeznek kurzusra a NEPTUNON. A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2023/24/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

FONTOS: félév elején a 2. hiányzás után automatikusan törli az órát tartó tanár a hallgatót a listából, amennyiben személyesen vagy e-mailben nem értesítette az oktatót a távollét okáról!

A kurzusok között vannak ingyenes és költségtérítéses kurzusok:

 • Ingyenes kurzusok: cardio work out, crossfit, evezés, foci, floorball, futó edzés, jóga, jujutsu, kosárlabda, kajak-kenu, kondi, pilátes, ping-pong, röplabda, sakk, step aerobic és erősítés, tabata, testtartásjavító torna, tollaslabda, trambulin, TRX, túrázás, úszás, néptánc, társastánc, zumba, salsa, bachata
 • Költségtérítéses kurzusok:

o tenisz (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő “Tenisz térítési díj”) – A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2023/24/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Tenisz térítési díj 14.000,-Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról

A testnevelés tantárgy félév elfogadásának feltételei:

 • Az órákon való aktív részvétel, PONTOS ÉRKEZÉS.
 • A félév során összesen 5 hiányzás lehetséges, hármat nem kell igazolni, kettő órát pótolni kell!
 • 1 napon CSAK 1 testnevelés órát lehet teljesíteni, függetlenül attól, hogy pótol, vagy saját óráján vesz részt. A pótlás alkalmával, a helyszínen kérj igazolást a tanártól.

Pótlási lehetőség:

 • Nincs átjárás jelenleg az órák között a létszám korlátozás miatt.
 • Előre is lehet pótolni (ösztöndíj ill. családi és egyéb problémák miatt).

FONTOS!

 • A torna- illetve tánctermi tornaórákon a szivacsok betakarására egészségügyi okokból törölközőt hozzon magával minden kedves hallgató.
 • A konditeremben szintén egészségügyi, higiéniás okból kötelező a gépeken a törölköző használata.
 • Váltóruha, váltócipő, saját törülköző használata kötelező! Ezek hiányában hallgató nem vehet részt az órán, a hiányzó órát pótolnia kell!

Az oktatásban mindenki a saját felelősségére vehet részt és kérünk mindenkit, hogy egészségi állapotának megfelelő órát válasszon! Ha egészségügyi gond miatt nem tud részt venni az órán, kérjük, jelezze az órát tartó tanárnak!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.24. - 13:57:50