Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Vitézy Dávid a Corvinuson

Kérdések, dilemmák, megoldási javaslatok
2020. november 30., 17:20
1093 Budapest Fővám tér
Online előadás

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében a GeoLectures soron következő előadásának vendége Vitézy Dávid, aki Budapest és agglomerációja közlekedésfejlesztési kérdései, dilemmái és megoldási javaslatai címmel tart előadást.

Az előadást a Magyar Urbanaisztikai Társaság youtube csatornája élőben közvetíti.

A csatorna a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/channel/UCUqipmNf-OFdU9Cm-FXuIxA   

Időpont: 2020. november 30. 17.20 - 18.50

Az előadás - amelyet Salamin Géza, NPRT Intézet vezetője vezet fel - a Budapest és nagyvárosok földrajza és fejlődése tantárgy része, de nyitott a nagyközönség számára is.

További részletek az esemény Facebook oldalán.


Vitézy Dávid várospolitikai és közlekedési szakértő. Településfejlesztési szakirányon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdász. Budapest és a tömegközlekedés gyerekkora óta a szenvedélye. Pályafutását közlekedési civil aktivistaként kezdte a budapesti tömegközlekedés javítása érdekében.

2010-ben a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatójává választotta a Fővárosi Közgyűlés. A Balázs Mór Terv, Budapest új közlekedési stratégiájának előkészítése, számos nagyprojekt sikeres megvalósítása (Budai Fonódó villamoshálózat, 1-es és 3-as villamosok fejlesztése) mellett a szolgáltatások (új ügyfélközpontok és jegyautomata-hálózat), valamint a működés megújítása, új buszok, villamosok, trolibuszok beszerzése, a Bubi és a Futár rendszerek elindítása és számos kerékpározást segítő intézkedés fűződik a vezetői pályafutásához a BKK élén.

2016 óta főigazgatóként felelős a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum új helyszínen való megépítéséért, beleértve egy új állandó kiállítás tervezését és megvalósítását a rozsdaövezeti Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Közlekedési szakemberként és tanácsadóként is közreműködött számos hazai és nemzetközi projektekben.

2020 februárja óta a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, amely szervezet új intézményi hátteret és szervezőerőt ad az állami városfejlesztési és különösen közlekedési beruházásoknak Budapesten, valamint agglomerációjában.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vitézy Dávid_300x300 

Vágólapra másolva