Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Vitézy Dávid a Corvinuson

Kérdések, dilemmák, megoldási javaslatok
2020.11.30 17:20
1093 Budapest Fővám tér
Online előadás
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / janosbalazs.kocsis@uni-corvinus.hu

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék,valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében a GeoLectures soronkövetkező előadásának vendége Vitézy Dávid, aki Budapest és agglomerációjaközlekedésfejlesztési kérdései, dilemmái és megoldási javaslatai címmel tartelőadást.

Az előadást a Magyar Urbanaisztikai Társaság youtube csatornája élőben közvetíti.

A csatorna a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/channel/UCUqipmNf-OFdU9Cm-FXuIxA   

Időpont: 2020. november 30. 17.20 – 18.50

Az előadás – amelyet Salamin Géza, NPRT Intézet vezetője vezet fel – aBudapest és nagyvárosok földrajza és fejlődése tantárgy része, de nyitott anagyközönség számára is.

További részletek az esemény Facebook oldalán.


Vitézy Dávid várospolitikai és közlekedési szakértő.Településfejlesztési szakirányon a Budapesti Műszaki és GazdaságtudományiEgyetemen végzett közgazdász. Budapest és a tömegközlekedés gyerekkora óta aszenvedélye. Pályafutását közlekedési civil aktivistaként kezdte a budapestitömegközlekedés javítása érdekében.

2010-ben a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatójáváválasztotta a Fővárosi Közgyűlés. A Balázs Mór Terv, Budapest új közlekedésistratégiájának előkészítése, számos nagyprojekt sikeres megvalósítása (BudaiFonódó villamoshálózat, 1-es és 3-as villamosok fejlesztése) mellett aszolgáltatások (új ügyfélközpontok és jegyautomata-hálózat), valamint a működésmegújítása, új buszok, villamosok, trolibuszok beszerzése, a Bubi és a Futárrendszerek elindítása és számos kerékpározást segítő intézkedés fűződik avezetői pályafutásához a BKK élén.

2016 óta főigazgatóként felelős a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumúj helyszínen való megépítéséért, beleértve egy új állandó kiállítás tervezésétés megvalósítását a rozsdaövezeti Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.Közlekedési szakemberként és tanácsadóként is közreműködött számos hazai ésnemzetközi projektekben.

2020 februárja óta a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, amelyszervezet új intézményi hátteret és szervezőerőt ad az állami városfejlesztésiés különösen közlekedési beruházásoknak Budapesten, valamint agglomerációjában.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vitézy Dávid_300x300

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.24. - 08:11:59