Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Neumann János-díjátadó 2020

Rajk László Szakkollégium
2020. október 12., 18:00
1093 Budapest Fővám tér
Online esemény
A Rajk László Szakkollégium tagsága Mariana Mazzucatot választotta meg 2020 Neumann-díjasának. A díjátadással egybekötött nyílt előadására október 12-én, 18:00-tól kerül sor, online. Az előadás angol nyelven zajlik majd, címe: „Rethinking the State: from public goods to public value”.

Az előzetesen regisztrálóknak lehetősége lesz kérdéseket is feltenni az előadás végén.

Mariana Mazzucato jelenleg a University College London (UCL) professzora és a UCL Institute for Innovation & Public Purpose alapítója és igazgatója. A doktoriját a New School for Social Research-en szerezte. A munkásságában elsősorban a növekedés és az innováció kapcsolatával, a fenntarthatósággal és a külpolitikával foglalkozik. A kutatáson túl politikai tanácsadóként is tevékenykedik, az elmúlt években több kormányfőnek és nemzetközi szervezetnek adott tanácsot világszerte. A nagy sikerű könyveiben, az Entrepreneurial State-ben (2013) és a Value of Everything-ben (2019) új és a megszokottól eltérő módon közelíti meg az állam szerepvállalását, illetve az értékteremtést a gazdaságban. Munkásságának jelentős hatása van az innováció- és iparpolitikára és fenntartható fejlődés finanszírozására.

A Neumann János-díjról
A Neumann János-díjat negyedszázada minden évben egy olyan tudósnak adományozza a Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiuma, aki kiemelkedően járult hozzá az egzakt társadalomtudományok fejlődéséhez, és ezáltal komoly hatást gyakorolt a kollégisták szakmai fejlődésére és gondolkodására. A Neumann-díj abban is különleges, hogy odaítéléséről diákok döntenek. A mindenkori Rajk László Szakkollégium tagsága vitatja meg a jelölteket és szavaz a díjazottról.

A rendezvény részletei
Időpont: 2020. október 12 18:00-19:30
Az előadás címe: Rethinking the State: from public goods to public value

Mariana Mazzucato sikeréről és az eseményről szóló cikket itt találjátok!

A Facebook eseményt itt érhetitek el, míg regisztrálni az alábbi linken tudtok! 

Neumann-díjátadó 

Információ: gyenesmark13@gmail.com
Vágólapra másolva