Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Diákfilm-válogatás a Szociofilm kurzusról – 2010-2020

A Budapesti Corvinus Egyetemen tartott Szociofilm kurzus keretében készült 10-20 perces rövidfilmeket december elején ismerheti meg a közönség.
2020. december 3., 17:00
1093 Budapest Fővám tér
Online esemény
Mi leszek, ha már nagy vagyok? Hol élünk? Mihez kezdünk magunkkal? Mitől élünk jól vagy éppen rosszul? Ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ fiatal szociofilmeseink. A Budapesti Corvinus Egyetemen tartott Szociofilm kurzus keretében készült 10-20 perces rövidfilmeket december elején ismerheti meg a közönség.  
Budapesti Corvinus EgyetemA szociofilm (angolul: visual anthropology) a mindennapi életünket bemutató dokumentumfilm típus. A diákfilmeknél nincs további műfaji korlát vagy megkötés. Egy érdekes ember portréja vagy egy rendkívüli élethelyzet, vagy a saját pályakezdésünk, útkeresésünk nehézségei – ezek a vissza-visszatérő motívumok az elmúlt évek szocio-diákfilmjeiben. A változatos filmes technikával, sokszor amatőr megoldásokkal, költségvetés nélkül készült filmek kiemelkedő értéke a fiatalok őszinte érdeklődése, a lelkesedés és a játékos szellem, és a megindító ragaszkodás szerteágazó témáik szereplőihez, akik mi vagyunk, a mindennapi emberek.

Moderál: Letenyei László 
Kövesd élőben: Facebook, Zoom
Információ: llet2003@gmail.com
Vágólapra másolva