Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Újra munkavállalói elkötelezettség felmérés indul, megújult módszertannal 

A Corvinus ebben az évben is – immáron második alkalommal – fel kívánja mérni a munkatársak elkötelezettségét. A december 8-22. között megújult módszertannal zajló kutatás a tavalyinál mélyebb és részletgazdagabb szervezeti megismerést tesz majd lehetővé. A kitöltésben és az eredmények feldolgozásában a tavalyi évhez hasonlóan kérjük, várjuk a munkatársak aktív részvételét.

A munkatársak elkötelezettségének felmérése és ezzel együtt annak feltárása, hogy a szervezetben melyek azok a területek, amelyek kellően erősek és melyek azok, amelyek fejlesztésre szorulnak, időről-időre fontos. Az Egyetem a munkatársak véleményét ismerve tud igazán hatékonyan lépni, szükség szerint változtatni, fejleszteni.  

Az idei elkötelezettség felmérésben a Corvinus külső partnere a nemzetközi és a hazai piacon is jelenlévő Kincentric, amely 50 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel. A Kincentric módszertana a tavalyi kutatáshoz képest részletesebb, több dimenziót mér. A partner kiválasztása és a felmérés végső kialakítása a HR és az akadémiai vezetés közös együttműködésének eredménye.  

A felmérés kapcsán mind a Corvinusnak, mind a Kincentricnek kiemelt fontosságú az anonimitás: a december 8-án induló felméréshez a munkatársak az Egyetemtől kapják majd meg e-mail fiókjaikba a kutatási felkérőket a kérdőív linkjével, majd a kérdőívre adott válaszok a Kincentric szerverére érkeznek be. A kitöltött kérdőívek adataihoz az Egyetemnek közvetlen hozzáférése nem lesz, a Kincentric aggregált eredményeket biztosít a kitöltés lezárultával.  

A 2022-es adatok a tavalyi fő eredményekkel összességében összehasonlíthatóak lesznek a szolgáltató területek vonatkozásában az új módszertannal is Az akadémiai területen az új intézeti struktúra miatt idén a bázisképzés a cél, mely a következő évek felméréséhez összehasonlítási alapot ad majd. 

Az idei felmérésnek a tavalyihoz hasonlóan kiemelt célja, hogy pontosan lássuk az elkötelezettség aktuális mértékét és az eredményekre alapozva olyan további szervezeti változásokat, fejlesztéseket hajtsunk végre, amelyek hozzájárulnak a munkatársak Egyetemünk iránti elkötelezettségéhez. 

A tavalyi felmérés eredménye alapján három kulcsterület rajzolódott ki, ahol az elkötelezettség erősítéséhez összeegyetemi akciókat indítottunk: „Elvárások” (Munkával kapcsolatos eredményelvárások egyértelmű specifikálása); „Elismerés” (Elismerés és visszajelzési kultúra fejlesztése);” Számít a véleményem” (Munkatársi ötleteket, javaslatokat integráló fejlesztések és szervezeti működés kialakítása). A tavalyi akciók folytatódnak és az idei felmérés eredményei alapján várhatóan további akciókkal egészülnek majd ki.  

A felmérés eredménye a területi vezetők számára is fontos információkat ad, egyfajta szervezeti iránytű, ami megmutatja számukra hogyan tudják erősíteni a munkatársaik elkötelezettségét az általuk irányított szervezetben.  

Kifejezetten fontos, hogy az elkötelezettség felmérésben a szervezet lehető legtöbb munkatársa részt vegyen és hangot adjon véleményének. Az eredmények feldolgozásában is számítunk a munkatársak aktív közreműködésére, amihez közös alkalmakat fogunk szervezni. Így válhat lehetővé, hogy mindannyian együtt dolgozzunk a szükséges változásokon.   

Előre is köszönjük a munkatársak közreműködését! 

 

Corvinus HR 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:37:29