Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Téli Tábor Szeged 2020.01.31-2020.02.02.

Megrendezésre került a KDSZ Téli Tábora. Pozsony után most Szegeden töltöttünk el egy felejthetetlen hétvégét.

Leírás *

TÉLI TÁBOR SZEGED

Megrendezésre került a KDSZ Téli Tábora. Pozsony után most Szegeden töltöttünk el egy felejthetetlen hétvégét.Pénteken a televíziót használva kezdtük el lejátszani és elénekelni a KDSZ himnuszait az alattunk lakók nagy örömére. Az este további részében nagy szerencsénkre a francia kártya is előkerült és a tavalyi tábor hírhedt játékát is kipróbáltuk, amely hasonlóan jól sült el. Így, tehát mindenki elég  lelkes volt, ahhoz, hogy elinduljunk a szegedi éjszaka felfedezésére. A helyszínen sikerült tárgyalásokat folyatunk a szegedi KDSZ különítmény felállításáról. 
Szombaton reggel könnyedén sikerült felkelnünk az ágyból az előző éjszaka homályos emlékeivel a fejünkben. A délelőtt televíziónézéssel telt. Ezekben az órákban, olyan minőségi műsorokat sikerült megnéznünk, melyeket valószínűleg rajtunk kívül senki nem nézett az országban. A végpontot a JimJam tévé megnézése adta, amely kellően beindított minket a városnéző túra elkezdéséhez. A fárasztó városnézés után folyattuk a zenei kirándulást a trash vidékeire. Robi megérkezésével előkerült újra a francia kártya és egy csakis rászabott játékot rendeztünk, melynek rajta kívül mindenki nagyon örült. Sokan viszont a pénteki játék hathatós következményei miatt elgyengültek, így csak néhányan vágtak neki a város bevételének. Ez a kemény csapat először a Sing-Sing nevű helyet térképezte fel, amely mint kiderült zárva volt, majd a Cool nevű minőségi vendéglátóhelybe vetette be magát. A KDSZ különítmény szívósságát mutatta, hogy Fekete Miki erőemelő versenyét nézték a tévében, miközben a Habsburg család élettörténetét ismerhették meg.
Vasárnap Gergő hathatós ébresztőjének köszönhetően mindenki túl korán kelt fel, így nagyon időben el tudtuk hagyni a szállást. Megnéztük még a nap folyamán az újszegedi ligetet, ahol egy séta közben kitárgyaltuk a KDSZ legendárium fontos részleteit.
A KDSZ téli tábora idén is tele volt szakmai programokkal. Az út során közpolitikai szempontból térképeztük fel Botka László városát, a kiegyensúlyozottság jegyében viszont a helyi Fidesz irodát is meglátogattuk. A legfőbb kritikánk a várossal kapcsolatban, hogy kevés a kuka és sok a sportautó. Ezenkívül, viszont nagyon szépnek találtuk a várost, különösen örültünk a sok formás villamosnak. A szakmaiság további mélyítése érdekében résztvehettünk „A Csillag-börtön éjjel és nappal” című túrán, emellett a szegedi dóm történetéről is megnézhettünk egy filmet, amit viszont 5 perc után otthagytunk.  A KDSZ fontosnak tartja a tagjainak technológiai és informatikai továbbképzést, ezért most alkalmunk nyílt résztvenni a „Hogyan tegyünk ki egy videót teljes képernyőre?” című nagy sikerű kurzuson, melynek végén viszont nem sikerült választ kapnunk a kérdésre.
A szakmai programok mellett természetesen sport programokkal is készültünk, egyrészt az újszegedi liget kondiparkjában vehettünk részt egy kemény edzésben, emellett egy nem mindennapi lépcsőzési gyakorlatot vittünk véghez a dómban. A szálláson pedig Peti vezetésével kapcsolódhattunk be a „Helikopter 117” fantázia nevű germán típusú aerobic edzésbe. További sport program volt még a „Kanapé foglaló” verseny, mely során tesztelhettük gyorsaságunkat és éberségünket, a nyeremény, pedig a kényelmes ülőhely volt.
Kulturális programokban sem volt hiány az idei táborban. A minőségi zene hallgatás közben megismerhettünk a „Sieben sieben alulu” című ukrán népdalt, az ukrán nemzeti kultúra egyik kiemelkedő alkotását. Emellett számos olyan zenei és képi élményben volt részünk, melyet azóta sem tudunk kiverni a fejünkből. Kulturálódás céljából a református ifjúsági műsort is levetítettük, melyből mindenki nagyon sokat merített az életének jobbá tételéhez. Ezenkívül résztvehettünk „A szegedi insta fotózás kultúrája” című programon is, melynek keretében a fiatalok fotózási szokásait ismerhettük meg. A teljes tábort Samuel Beckett emlékének szenteltük, hiszen tábor során a „Godor-ra várva” című híres színdarab posztmodern feldolgozását játszottuk el „Nadobán-ra várva” címen.
A táborban a gasztronómiai élvezetekben is bővelkedett, a Tündérkonyhában változatos ételeket kóstoltunk meg. Ez azt jelentette, hogy a rántott szelet sült krumplival fogás mellé valaki tartármártást, valaki ugyanakkor káposztasalátát kért. 
Emellett a másnapos reggeli pizza és az ízletes szegedi gyros is feldobta a napunkat.
További szórakoztató programok voltak még a „Majdnem vízipipázás”, „A cicázás a Csillag-börtön mellett”, illetve a „Keressük Gergő kocsikulcsát” című nagy sikerű események.
Összeségében, tehát egy sikeres tábort hagytunk magunk mögött. Köszönjük Gergőnek a szervezést és mindenkinek a részvételt!

  

Kapcsolódó bejegyzések

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.23. - 12:12:31