Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Microsoft Teams

Tippek, trükkök, újdonságok

A Helpdeskre beérkezett kérdések és tapasztalataink alapján gyűjtöttük össze ezeket a mindenki számára hasznos kérdéseket és válaszokat.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Melléktermek (Breakout rooms)

Csatornán indított értekezleteknél használható a melléktermek funkció, ami lehetővé teszi, hogy az értekezlet résztvevőit külön csoportokba soroljuk, majd a csoportokat, mint önálló értekezleteket elindítsuk. Ezekbe az értekezletekbe az előadó bemehet és ott kommunikálhat a csoporttagokkal, majd átléphet másik csoportba. A kiscsoportos munkák végeztével pedig visszahívhatja a résztvevőket a közös értekezletbe.

Melléktermeket csak csatornán indított értekezletben lehet létrehozni és csak az előadó tudja indítani és kezelni. A melléktermek funkció csak az asztali Teams verzióból indítható, de a résztvevők a webes felületen is tudják azt használni, azaz termekbe lehet őket is tenni.

A termek létrehozásához az értekezlet menüjében a következő gombra kell kattintani.

Budapesti Corvinus Egyetem

 




A teljes leírást, használati útmutatót innen töltheti le


Naptármeghívó

A Teams alkalmazást használva, a benne lévő naptárban létrehozott bejegyzések egyből Teams értekezletnek minősülnek, amihez csatlakozni lehet.
Amennyiben a naptárt más szolgáltatásból (pl. Outlook) nyitjuk meg és ott felveszünk egy naptár bejegyzést, akkor ott külön kell beállítani, hogy az egy Teams értekezlet lesz, különben csak egy sima megbeszélést vagy más eseményt hozunk létre.


Beállítható a fájlok jogosultsága (írási vagy csak olvasási joga)?
 
Megoszthatja a fájlokat a diákokkal: a csatornákon megoszthat mappákat vagy fájlokat, de a hallgatók nem szerkeszthetik őket. Ez nagyszerűen alkalmas a dokumentumok, például tantervek, iskolai szabályok és segédanyagok az osztállyal történő megosztására. Azt is megteheti, hogy saját írásvédett mappákat hoz létre, hogy korlátozza a tagok szerkesztési jogosultságait bármelyik csoportban.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:43:47