Budapesti Corvinus Egyetem

Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás – mesterképzés

Közelebb visszük hozzád a nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket!

A szak célja megismertetni az alapvető mikro- és makrogazdasági, nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket, folyamatokat, valamint a globális és regionális intézményrendszerek kapcsolatát. A szak a nemzetközi közgazdasági és nemzetközi üzleti elemző, döntés előkészítő, döntéshozó munkára készít fel.

Fogadóórák

Vegyél részt az online fogadóórán, hogy közvetlenül a szakfelelőstől kérdezhess a képzés részleteiről! A részvételhez kattints az alábbi gombra, ahol tájékozódhatsz a fogadóóra menetéről és kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő időpontot.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Két diploma vagy a világ egy vezető üzleti képzése

A szakon kettősdiploma-programunk keretében jelentkezhetsz a University of Liégebe. Így a Corvinussal párhuzamosan ennek egy külföldi egyetem képzését is elvégezheted. A két diplomával komoly előnnyel indulhatsz majd a munkaerőpiacon, hiszen a corvinusos diploma színvonala közismert itthon, a nemzetközi végzettség pedig bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.

Sőt akár a CEMS-re is jelentkezhetsz, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

university-of-liege-logo
Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Multinacionális vállalatoknál (például IBM, KPMG, Vodafone), diplomáciai és nemzetközi szervezeteknél (Külügyminisztérium, ENSZ és EU intézményei) szakértő, elemző, döntéshozó munkakörökben. Tanulmányok folytatása PhD képzésben, majd elemző-kutató munkakörök betöltése kutatóintézeteknél, minisztériumoknál, nemzetközi intézményeknél.

Szakfelelősi köszöntő

A nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon olyan hallgatókat képzünk, akik képesek a nemzetközi gazdasági és üzleti problémákat elemezni, folyamatokat átlátni és globális és lokális kihívásokra választ adni. A képzés több tanszék együttműködésére épít és súlyt helyezünk arra, hogy olyanok oktassanak a képzésen, akik aktívak mind kutatásban és ezirányú tapasztalataikat és eredményeiket átadhatják a hallgatóknak, vagy releváns üzleti tapasztalattal rendelkeznek. Hallgatóink versenyképes tudást kapnak, hamar elhelyezkednek a hazai és nemzetközi üzleti életben, illetve a közszférában egyaránt. Képzésünk erőssége, hogy a világ minden tájáról (jelenleg 45 országból) tanulnak nálunk hallgatók. Ha egy igazán versenyképes nemzetközi üzleti diplomára és multikulturális közegben való tanulásra vágysz, akkor itt a helyed!

Budapesti Corvinus Egyetem

Tétényi András
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Kutatási terepgyakorlat (három különböző helyszínen) (covid függő) 

• Szakmai kirándulás, gyárlátogatás. Például Suzuki, Mercedes, Bosch, Richter, Budapesti Értéktőzsde (covid függő) 

• Szimulációs feladatok 

• Utazó szemináriumok (Magyarországon vagy crossborder módon, HU-SK) (covid függő) 

• Számos kettős diploma program vezető nyugat-európai egyetemekkel (University of Gröningen, University of Liége) 

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.06.16. - 03:30:42