Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdaságinformatikus – mesterképzés

Készülj fel velünk a digitális világ változásaira és az ezzel járó feladatokra!

A szak célja a hallgatók felkészítése informatikai alapú üzleti innovációk előkészítésére, tervezésére, megvalósítására, és az üzletkritikus informatikai szolgáltatási háttér menedzselésére. A szak az üzleti elemzés, informatikai irányítás, digitalizáció, üzleti intelligencia, IT projektmenedzsment, IT audit, szakterületi (pl. ERP) rendszerek témakörében ad korszerű módszertani és gyakorlati ismereteket. A műszaki érdeklődés mellett a menedzseri készségek megléte, a szervezési és irányítási feladatokra való alkalmasság is fontos.

Fogadóórák

Vegyél részt az online fogadóórán, hogy közvetlenül a szakfelelőstől kérdezhess a képzés részleteiről! A részvételhez kattints az alábbi gombra, ahol tájékozódhatsz a fogadóóra menetéről és kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő időpontot.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Vegyél részt a világ egyik vezető üzleti képzésén!

A szakon jelentkezhetsz a CEMS-re, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

A végzettek többnyire nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál dolgoznak a szolgáltató vagy az IT szektorban, de startupok és kisebb tanácsadó cégek is akadnak a munkaadók közt. A hallgatók többsége már rendelkezik munkahellyel, a képzés teljesítése ugyanakkor minőségi ugrást jelenthet az álláslehetőségek terén. A hazai (és a nemzetközi) piacon is nagy az igény a vezetői készségekkel rendelkező, a specialista szaktudással felkészített munkatársakra. Jellemző munkakörök: IT projekt manager, Business Analyst (rendszerelemző), IT tanácsadó, IT auditor, üzleti intelligencia szakértő, ERP szakértő.

Szakfelelősi köszöntő

A digitalizáció korában az üzleti siker az informatikára épül, emiatt felértékelődik az üzlet és az informatika határterületén dolgozó szakemberek szerepe. A digitalizáció sikere megköveteli, hogy az IT területen is legyenek az üzleti folyamatokat értő, átlátó szakemberek, akik a technikai hátteret is ismerik, és képesek üzleti innovációk kezdeményezésére, megvalósítására, szolgáltatására. Olyan informatikusokat szeretnénk képezni, akikben az üzlet megtalálja a partnert a sikeres IT alapú innovációkhoz, akik képesek az IT területen felmerülő menedzsment feladatokat is ellátni, szakterületükön az üzleti igényeket magas szinten kiszolgálni.

Szabó Zoltán

Dr. Szabó Zoltán
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

A képzés tartalma kiemelt hangsúlyt tesz a későbbi vezetői karrier szempontjából fontos szakmai ismeretek, módszertani alapok megismertetésére: IT stratégiát, vállalati architektúra menedzsmentet, IT auditot, IT projekt menedzsmentet és IT governance-t csak a Corvinus kínál.

A képzés során a legjobb hazai üzleti iskola kínálatából lehet megismerni az üzleti oldalt.

A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

A képzésben kiemelt szerepet kapnak a nemzetközi informatikai piacon meghatározó cégek, akik legkorszerűbb technológiák és módszerek, valamint gyakorlati tapasztalatok közvetlen elérhetőségét biztosítják.

A képzés sok projektmunkára, problémamegoldásra épül.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.07.15. - 05:30:18