Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdaságinformatikus – mesterképzés

Készülj fel velünk a digitális világ változásaira és az ezzel járó feladatokra!

A szak célja a hallgatók felkészítése informatikai alapú üzleti innovációk előkészítésére, tervezésére, megvalósítására, és az üzletkritikus informatikai szolgáltatási háttér menedzselésére. A szak az üzleti elemzés, informatikai irányítás, digitalizáció, üzleti intelligencia, IT projektmenedzsment, IT audit, szakterületi (pl. ERP) rendszerek témakörében ad korszerű módszertani és gyakorlati ismereteket. A műszaki érdeklődés mellett a menedzseri készségek megléte, a szervezési és irányítási feladatokra való alkalmasság is fontos.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a gazdaságinformatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus, üzleti adattudomány és az üzemmérnök-informatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

 

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A végzettek többnyire nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál dolgoznak a szolgáltató vagy az IT szektorban, de startupok és kisebb tanácsadó cégek is akadnak a munkaadók közt. A hallgatók többsége már rendelkezik munkahellyel, a képzés teljesítése ugyanakkor minőségi ugrást jelenthet az álláslehetőségek terén. A hazai (és a nemzetközi) piacon is nagy az igény a vezetői készségekkel rendelkező, a specialista szaktudással felkészített munkatársakra. Jellemző munkakörök: IT projekt manager, Business Analyst (rendszerelemző), IT tanácsadó, IT auditor, üzleti intelligencia szakértő, ERP szakértő.

Szakfelelősi köszöntő

A digitalizáció korában az üzleti siker az informatikára épül, emiatt felértékelődik az üzlet és az informatika határterületén dolgozó szakemberek szerepe. A digitalizáció sikere megköveteli, hogy az IT területen is legyenek az üzleti folyamatokat értő, átlátó szakemberek, akik a technikai hátteret is ismerik, és képesek üzleti innovációk kezdeményezésére, megvalósítására, szolgáltatására. Olyan informatikusokat szeretnénk képezni, akikben az üzlet megtalálja a partnert a sikeres IT alapú innovációkhoz, akik képesek az IT területen felmerülő menedzsment feladatokat is ellátni, szakterületükön az üzleti igényeket magas szinten kiszolgálni.

Szabó Zoltán

Dr. Szabó Zoltán
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

A képzés tartalma kiemelt hangsúlyt tesz a későbbi vezetői karrier szempontjából fontos szakmai ismeretek, módszertani alapok megismertetésére: IT stratégiát, vállalati architektúra menedzsmentet, IT auditot, IT projekt menedzsmentet és IT governance-t csak a Corvinus kínál.

A képzés során a legjobb hazai üzleti iskola kínálatából lehet megismerni az üzleti oldalt.

A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

A képzésben kiemelt szerepet kapnak a nemzetközi informatikai piacon meghatározó cégek, akik legkorszerűbb technológiák és módszerek, valamint gyakorlati tapasztalatok közvetlen elérhetőségét biztosítják.

A képzés sok projektmunkára, problémamegoldásra épül.

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.25. - 13:23:16