Budapesti Corvinus Egyetem

Közgazdálkodás és közpolitika - mesterképzés

Legyél otthon a közszektort érintő problémák megoldásában és menedzseld jól a folyamatokat!

A nemzetközileg elismert és széleskörű nemzetközi lehetőségeket biztosító Közgazdálkodás és Közpolitika képzésen a jövő politikaalkotóit, elemzőit és vezetőit képezzük. Az itt végzettek a szakon elsajátított alapvető analitikus és vezetői kompetenciáik segítségével képesek elemezni és megoldani komplex közpolitikai problémákat – különösen a humán szakpolitikai területek és a piacszabályozás sajátos problémáit – és sikeresen menedzselni a közszektor és a civil szféra szervezeteit. Képzésünk a közgazdasági és társadalomtudományi megközelítéseket ötvözve, hallgatóink egyéni érdeklődését kibontakoztatva nyújtja az ehhez szükséges fogalmakat, elméleteket és praktikus eszközöket.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Közgazdálkodás és közpolitika, valamint a Közösségi kormányzás szakra is!

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével számításba vehetők még: a gazdálkodási és menedzsment, az emberi erőforrások, a filozófia, politika, gazdaság,  a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi tanulmányok, a politikatudomány, az üzleti adattudomány, a szociális munka, a szociológia, a jogi képzési területről a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási, az igazgatásszervező, a nemzetközi igazgatási, a közigazgatás-szervező, az orvos- és egészségtudomány képzési területről az egészségügyi szervező alapképzési szak.

• Figyelembe vehetők továbbá azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Végzés után hallgatóink jó feltételekkel helyezkednek el

• A magánszféra elemző, tanácsadó cégeinél

• az európai és a hazai igazgatási szférában,

• nemzetközi civil szervezeteknél,

• egészségügyi és oktatási intézményekben,

elsődlegesen elemzői és vezetői pozíciókban.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Örömmel üdvözlöm, és köszönöm érdeklődését a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szakjai iránt! A kétéves képzést magyar és angol nyelven is biztosítjuk. A kommunikáció és média a jelen és a jövő világának meghatározó, egyre jelentősebb tényezője. A kommunikáció és média szakterületeit kiválóan ismerő, értő és alakítani képes, magasan képzett szakemberek rövid időn belül kiemelkedően megbecsült elfoglaltságot, hivatást találnak. Ezt felméréseink is igazolják. Bízom benne, hogy hamarosan mesterképzésünk hallgatójaként szeptemberben is köszönthetem!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Szántay Antal
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A magyar és az angol nyelvű program is EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation) akkreditációval rendelkezik

• Részképzési lehetőségek vezető nyugat-európai egyetemeken: a European Masters in Public Administration (EMPA) alapító tagja, ERASMUS+ részképzés

• Kettős diplomát adó (Double Degree) képzési lehetőségek: Babes-Bolyai TudományegyetemPalermói Egyetem

• Munkahelybarát órarend, nemcsak a levelező szakon

• A képzés valamennyi tárgya angolul és magyarul is hallgatható

• Specializációs lehetőségek négy modullal: humán szakpolitikák (egészségügy, oktatás); versenypolitika és piacszabályozás; civil szervezetek menedzsmentje; közpolitikai elemzés.

• Jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktatók jellemzően kiscsoportos és interaktív, az egyéni érdeklődést figyelembe vevő módszerekkel oktatnak.

• Szakmai gyakorlati együttműködések tanácsadó és elemző cégekkel, kutatóintézetekkel

• Együttműködés, közös programok egyetemi diákszervezetekkel (Közgazdászok a Közpolitikában – KDSZ)

• Nemzetközileg elismert vendégprofesszorok: Geert Bouckaert (KU Leuven), Wolfgang Drechsler (Tallinn University of Technology), Stephen Osborne (University of Edinburgh Business School), Carmine Bianchi (University of Palermo)

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.04. - 06:51:16