Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Mesterséges intelligencia a gazdaságban

Velünk előnyödre fordíthatod a mesterséges intelligenciát

Budapesti Corvinus Egyetem

Early bird jelentkezési határidő: 2023. október 12.

Normál jelentkezési határidő: 2023. október 20.

A képzés vezetője: Kő Andrea

A képzés oktatói: Dr. Racskó Péter 

 • Tíz éve foglalkozik  a mesterséges intelligencia kutatásával, oktatásával és alkalmazásával a Corvinus Egyetemen és vállalati projektekben. 8 évig volt a Magyar Telekom üzleti intelligencia igazgatója, emellett több államigazgatási informatikai projekt vezetője. 

A képzés hossza: 30 óra

A képzés nyelve: magyar

Early bird ár: bruttó 265 000 Forint (tartalmaz 27% áfát)

Normál ár: bruttó 312 000 Forint (tartalmaz 27% áfát)

A képzés során elsajátítható:

 A modul elsősorban a nem informatikai végzettségű szakemberek számára nyújt bevezetést a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás szakterületeire, elsősorban a gépi tanulás gyakorlati alkalmazásaira és nem a technikai megvalósításra 

Senior és nem senior  menedzserek és a mesterséges intelligencia vállalati alkalmazásában résztvevő munkatársak

Elsősorban tudásbővítés, de vállalati igény esetén egy területre is fókuszálható, előzetes megbeszélés alapján.

A képzés időpontjai:

 • indulás október 27
 • minden pénteken 14-17:20 -ig,
 • 7  alkalommal 4×45 perc egy 20 perces szünettel,
 • az utolsó alkalommal 14-15:30-ig.
 • utolsó alkalom december 15

A képzést a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

Szerezz 15% kedvezményt Early Bird kedvezményünkkel október 12-ig!

nap
óra
perc
másodperc

Tudj meg mindent a jelentkezésről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A képzésünk tökéletes azoknak, akik...

A mesterséges intelligencia már velünk van, a gazdaság és a mindennapi élet egyre több területén válik fontossá, esetenként meghatározó jelentőségűvé. Egy gazdálkodó szervezet ma még eldöntheti, hogy versenyképességének megtartása és erősítése érdekében ellenőrzött feltételek mellett alkalmazza a számára megfelelő mesterséges intelligencia módszereket és eljárásokat, vagy inkább kivár. A jelenlegi trendek mellett azonban ez utóbbi döntés kockázata igen jelentős és napról napra nő.

 Sokat olvashatunk arról, hogy a multinacionális és az országos szintű nagyvállalatok, bankok, telekommunikációs cégek, egészségügyi kutató és gyógyító intézmények, és mások hogyan, milyen módon alkalmazzák a mesterséges intelligenciát a napi üzleti gyakorlatban, kevesebbet olvashatunk viszont arról, hogy a kisebb szervezetek és a magánemberek hogyan tudják a mesterséges intelligencia előnyeit hasznosítani, pedig ezeken a területeken is jelentősek a potenciális előnyök.

Úgy gondoljuk, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazásához a vezetőknek, szakembereknek alapvető ismeretekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a lehetőségeket a saját szervezetük hasznára tudják fordítani, legyenek azok nagy vagy kisvállalatok.

A kurzus során arra törekszünk, hogy a hallgatók előképzettségétől függetlenül megismertessük a mesterséges intelligencia alapjait, feltárjuk a jelen és a jövő lehetőségeit, emberközelbe hozzuk a sokszor misztikusnak tűnő fogalmakat. Bemutatjuk a mesterséges intelligencia alkalmazása ellen szóló érveket is és azt is, hogy hogyan törekednek a szabályozók és a fejlesztők arra, hogy a mesterséges intelligenciát kontroll alatt tudjuk tartani.

A kurzuson nem tárgyaljuk a mesterséges intelligencia matematikai hátterét, viszont hangsúlyt fektetünk arra, hogy hogyan lehet és célszerű egy mesterséges intelligencia modellt integrálni egy szervezet informatikai és üzleti folyamataiba.

A képzés tanterve

 • Bevezetés – helyezzük el a mesterséges intelligenciát a világképünkben
 • Hogyan tanulnak a gépek? – a gépi tanulás célja, eszközei, használata
 • Tipikus alkalmazások – a probléma felvetésétől a megoldásig
 • A mesterséges intelligencia felhasználásával elérhető üzleti lehetőségek bemutatása, üzleti szempontból, részben a hallgatók saját tapasztalatainak alkalmazásával.
 • A modell útja az éles rendszerbe és azon túl

Felvételi követelmények

felsőfokú végzettség

Üdvözöllek a Mesterséges intelligencia a gazdaságban képzésünkön!

Budapesti Corvinus Egyetem

Kő Andrea
Szakfelelős

Oktatóinkról

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Racskó Péter

Matematikusként végeztem, a CSc fokozatot alkalmazott matematikából szereztem. Hosszabb ideig oktattam amerikai és német egyetemeken, 8 évet töltöttem el a Magyar Telekom üzleti informatikai igazgatójaként. Számos informatikai projektet vezettem, mint például az elektronikus adó és járulékbevallást és a Telekom elektronikus számlakibocsátási és fizetési projektjét.

Mintegy tíz éve foglalkozom a mesterséges intelligencia kutatásával, oktatásával és alkalmazásával a Corvinus Egyetemen és vállalati projektekben. Célom a mesterséges intelligencia hatékony és racionális felhasználási lehetőségeinek feltárása, figyelembe véve az alkalmazás potenciális kockázatait.

A képzés elvégzése után...

 • A hallgatók megismerik a mesterséges intelligencia alapú megoldások üzleti lehetőségeit, modelljeit, képesek lesznek eldönteni, hogy egy adott problémára milyen mesterséges intelligencia megoldás jelenthet gazdasági előnyt;
 • A kurzus sikeres befejezésével képesek lesznek a mesterséges intelligencia eszközökkel kapcsolatos döntések előkészítésére és meghozatalára a saját szakterületükön; 
 • Képesek lesznek mesterséges intelligencia projektek felügyeletére
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.28. - 11:03:41