Ugrás a fő tartalomra

Alkalmazottból vállalkozó

Ha a saját lábra állnál, mi felkészítünk, hogy profin léphess a vállalkozók világba!

Budapesti Corvinus Egyetem

Early bird jelentkezési határidő: 2024.09.20.

Normál jelentkezési határidő: 2024.09.27.

A képzés vezetője: Dr. Petheő Attila

A képzés oktatói:

  • Vecsenyi János
  • Szabó Krisztofer
  • Kállay László
  • Kerékgyártó Gábor
  • Molnár Endre
  • Michalkovné Szakács Katalin
  • Béza Dániel
  • Petheő Attila

Az adott szakterület rendkívül tapasztalt oktatói. 

A képzés hossza: 17 óra

A képzés nyelve: magyar

Normál ár: bruttó 89 000 Forint (tartalmaz 27% áfát)

Early bird ár: bruttó 76 000 Forint (tartalmaz 27% áfát)

A képzés során elsajátítható: 

Olyan szakembereket képzünk, akik nem egy-egy feladatra specializálódnak, hanem képesek átlátni és irányítani a kis- és közép-vállalkozások gazdasági folyamatainak egészét.

Hallgatóink tudása nem csak azt teszi lehetővé, hogy egy kisvállalkozást indítsanak, vagy a családi vállalkozásba kapcsolódjanak be, hanem felismerik a hiányzó kompetenciákat, amire társakat vonhatnak be.

A képzés időpontja:

  • szeptember 27-29
  • november 29-30

A képzést a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. (maximális létszám 20 fő)

Az oktatás jelenléti formában történik.

Jelentkezz, mielőtt a számláló lejár, és fejlődj velünk!

nap
óra
perc
másodperc

Tudj meg mindent a jelentkezésről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A képzésünk tökéletes azoknak, akik...

A képzés résztvevői amellett, hogy üzleti kommunikációs ismereteket szereznek, a vállalkozói kompetenciájuk fejlesztésével arra tanítjuk őket, hogy kezdeményezőként, vállalkozóként lépjenek fel az élet minden területén.

A képzésünk célja, hogy felkészítsük a jelentkezőket a vállalkozóvá válásra. A legfontosabb ismeretek átadásán túl a képzés után lehetőséget biztosítunk egyéni konzultációra és mentorálásra. 

A képzés tanterve

  1. Vállalkozz okosan – Üzleti koncepciós térkép (Vecsenyi János)
  2. Ötletből üzleti lehetőség formálása (Szabó Krisztofer)
  3. Vállalkozás üzleti környezete (Kállay László)
  4. Vállalkozások költségvetési kapcsolatai (Kerékgyártó Gábor)
  5. Tevékenység és Folyamatmenedzsment (Béza Dániel)
  6. Pénzáramlás tervezése (Michalkovné Szakács Katalin)
  7. Befektetők meggyőzése és megszerzése (Molnár Endre)
  8. Vállakozás üzleti tervezése és menedzsmentje (Petheő Attila)

Felvételi követelmények

nincs előfeltétel

Kérdés esetén keresd:

felnottkepzes@uni-corvinus.hu

• Petheő Attila István: +36 70 380 7129

Üdvözöllek az Alkalmazottból vállalkozó képzésünkön!

Bízom benne, hogy hallgatóink a képzésünk után kellőképp felkészítve léphetnek be a vállalkozók világába, ahol sikeresen tudnak majd boldogulni. Kollégáimmal azon leszünk, hogy releváns és aktuális tudást adhassunk át, amelyek segítenek majd a saját lábra állásban

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Petheő Attila
Szakfelelős

Oktatóinkról

Petheő Attila Ph.D.
Petheő Attila Ph.D. Budapesti Corvinus Egyetem docense
Tovább olvasom
2017-ben az év oktatója, A Vállalkozz Okosan! könyv társszerzőjeA Budapesti Corvinus Egyetem végzett okleveles közgazdász, és itt szerezte meg PhD fokozatát. Oktatóként a Kisvállalkozások indítása és működtetése, az üzleti tervezés, a stratégia menedzsment, a vállalati stratégia és innováció, valamint a vállalkozások pénzügyei című tárgyakat oktatta. Számos rangos külföldi egyetemen oktatott angol nyelven vállalkozással kapcsolatos tárgyakat (University of Ljubljana 2009, University of Belgrade 2008 és Ohrid University 2007, Cems 2008-17, Essca 2019-2022). Sorozatvállalkozóként rengeteg iparágban szerzett tapasztalatot: LivingROOM egyetemi klub alapítója, a Snowattack 2010 Puy St. Vincent első magyar Sí és Snowboard fesztivál supervisora, a Magyar Egyetemisták Extrém Sport Egyesületének (MEEX) vezetőségi tagja.
Kállay László Ph.D
Kállay László Ph.D egyetemi docens
Tovább olvasom
25 éves gazdaságfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra. Dolgozott kutatóintézetekben, közigazgatásban és felsőoktatásban.Feladatai közé tartozott a magyarországi kis- és középvállalkozások állapotára vonatkozó monitoring és jelentési rendszer bevezetése és működtetése, valamint hasonló rendszer kialakítása Montenegróban és Koszovóban. Közreműködött az EU 2007–2013-as programozási időszakának innovatív pénzügyi eszközeinek (JEREMIE) kialakításában és működtetésében. Cikkeket és könyveket publikált olyan fejlesztési kérdésekről, mint a mikrohitelezés és a technológiatranszfer. Kkv-fejlesztést tanult az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Olaszországban és Japánban, és számos nemzetközi csapatban dolgozott a közép-kelet-európai régióban.
Dr. Béza Dániel
Dr. Béza Dánielcímzetes egyetemi docens.
Tovább olvasom
Okleveles Kohómérnök, Okleveles Közgazdász és Okleveles Szakközgazdász (Vállalati komplex szervezés-vezetés).A Corvinus Egyetemen külsősként oktat immár több mint húsz éve. Témái: Vállalati finanszírozás, Kisvállalkozások Finanszírozása, Vállalkozások indítása és működtetése, Vállalkozások menedzsmentje. Főállású munkái során először egy közepes vállalat elsőszámú vezetője volt, majd egy nagy gépgyártó vállalat vezérigazgatója lett (Csepelművek Egyedigépgyár). Nyugdíjba vonulása előtt 20 éven keresztül az OTP bank egyik vezetőjeként dolgozott, ahol komoly pénzügyi és nemzetközi bankszakmai ismeretekre tett szert. Több szakkönyv szerzője, illetve társszerzője.
Kerékgyártó Gábor Ph.D
Kerékgyártó Gábor Ph.D tudományos munkatárs
Tovább olvasom
A Budapesti Corvinus Egyetemen kiváló minősítéssel végzett kisvállalkozói főszakirányon, marketing kommunikáció mellékszakirányon. Diplomázás után a mérlegképes könyvelői végzettségét fejlesztendő egy évig az APEH-ben szerzett szakmai gyakorlatot nemzetbiztonságilag kiemelt ügyek revizoraként, majd visszatért a Corvinus Egyetemre doktori tanulmányokat folytatni, ahol azóta is vállalkozásfejlesztési és adózási ismereteket oktat, továbbá a Tudományos Diákkör Vállalkozás Szekciójának a titkári feladatait is ellátja. Az oktatás mellett vállalkozásfejlesztési kutatóként és tanácsadóként szakértői munkát végzett többi közt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, hazai kis- és nagyvállalatoknak és több önkormányzatnak. 2014 és 2019 között Újbuda Önkormányzatának Pénzügyi és Jogi Bizottságát vezette továbbá Újbuda vállalkozásfejlesztési tanácsnoki feladatkörét is ellátta. 2019 végétől előbb elnöki tanácsadóként, majd 2020 nyarától Gazdaságfejlesztési és Szolgáltatási Igazgatóként dolgozik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.
Michalkovné Szakács Katalin Ph.D
Michalkovné Szakács Katalin Ph.D Corvinus egyetemi tanársegéd
Tovább olvasom
2008-tól az egyetem doktori képzésében vett részt, disszertációját summa cum laude minősítéssel 2014-ben védte meg. 2014 óta az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Közhasznú Egyesület tagja, oktatási vezetője. 2008 óta részt vesz a Kisvállalkozás-fejlesztési Központ oktatási tevékenységében, amely során főként a Kisvállalkozás specializáció hallgatóit tanítja mind a budapesti, mind a székesfehérvári campuson. Ezen felül több tárgyat oktat a Közgazdász Emellett önmagát is folyamatosan képezi szakmai területen, így 2011-ben részt vett az EFER European Entrepreneurship Colloquium vállalkozásoktató tanár továbbképzésén Varsóban, számos egyénre szabott oktatás-módszertani tanácsadás és fejlesztésben, valamint 2019-ben a „Kiválóság a felsőoktatás angol nyelvi programjában” (Academic Teaching Excellence course – Teaching with English as the Medium of Instruction – ATE EMI) a British Council és a BCE közös szervezésében.
Dr. Molnár Endre Mihály
Dr. Molnár Endre Mihályegyetemi adjunktus
Tovább olvasom
PhD fokozatát kockázati tőke és startup finanszírozás területén szerezte, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézetében adjunktusként dolgozik. Az egyetemi pozíciója előtt a kockázati tőke szektorban dolgozott pénzügyi elemzőként és kockázatkezelőként. Jelenleg részmunkaidőben pénzügyi terv tanácsadással foglalkozik befektető cégek számára. Oktatási portfóliójában a kockázati tőkével, a vállalati pénzügyi tervezéssel és az üzleti tervezéssel kapcsolatos tárgyak szerepelnek. Kutatási területe a korai fázisú vállalatfinanszírozás és a kockázati tőke, ezekhez kapcsolódóan több kutatási projektben is részt vett. Kutatásait rendszeresen prezentálja külföldi tudományos konferenciákon, tudományos folyóiratok lektora. Kiemelten foglalkozik a befektetők meggyőzésének témakörével, amely témában tudományos kutatást is folytatott.
Szabó Krisztofer
Szabó Krisztoferegyetemi tanársegéd
Tovább olvasom
Kutatási témája során a családi vállalkozások és a vállalkozói motiváció kapcsolatát vizsgálja, melyhez személyes és gyakorlati érdekeltsége is társul. Szakmai munkássága során már fiatalon elkezdett foglalkozni a startup világgal, családi vállalkozásokkal, melyhez korábbi Svájcban töltött egyetemi tanulmánya adott kiváló alapot, és hasznosítja az ott megszerzett tudást üzleti tanácsadói területen és az oktatásban egyaránt. Az “Alkalmazottból Vállalkozó” executive képzés során az ötletből üzleti lehetőség formálása témakörrel fognak vele találkozni a leendő hallgatók, ahol több aktuális piaci trendet megfigyelve lesz szó arról, hogy milyen döntések és szempontok figyelembevétele szükséges ahhoz, hogy sikeresen megalapozhassuk jövőbeli vállalkozásunkat.
Professor emeritus Vecsenyi János
Professor emeritus Vecsenyi JánosBudapesti Corvinus Egyetem
Tovább olvasom
Több mint negyven éve a Corvinus Egyetem, tíz éve a BME oktatója is, és tanított több hazai és külföldi egyetemen is. Közben csaknem másfél évtizedig a GE Capital, Budapest Bank képzési és fejlesztési vezetőjeként is dolgozott. Kiterjedten konzultált jelentős magyar cégeket és jelenleg is mentorál hazai és külföldi startupokat Európában. Legutóbb jelent meg Petheő Attilával közösen írt „Vállalkozz okosan - Az ötlettől a piacra lépésig.” című könyve a HVG Kiadónál átdolgozott új kiadásban. Vállalkozásindító platformja a www.vallakozasindito.hu. Alapítója és ügyvezetője volt az Astro3 Bt-nek és a VJV Kft-nek. Korábban több alapítvány (SEED, JA Hungary) kuratórium tagja volt Négy évig volt elnöke a Centrum Áruházak igazgatóságának
Előző
Következő

A képzés elvégzése után megszerzett kompetenciák...

  • Azonosítani tudjuk a negatív és pozitív ügyfélélmény közötti különbségeket 
  • Képesek leszünk önállóan kutatási briefet összeállítani 
  • Megtanulunk Perszónákat definiálni 
  • Journey Map-et tervezni 
  • Egyszerűbb képernyők prototípusát megtervezni 
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.09. - 12:31:41