Ugrás a fő tartalomra

Adatvezérelt ellátásilánc-menedzsment/ szakközgazdász

Budapesti Corvinus Egyetem

Ha digitálisan dolgoznál az ellátási láncokkal.  

Az elmúlt évek kritikus eseményei, mint a Covid-19 járvány, és legújabban az orosz – ukrán háború okozta ellátási problémák minden korábbi eseménynél erőteljesebben hívják fel a figyelmet a globális ellátási hálózatok sérülékenységére Az ellenállóképes, agilis, robusztus jelzők mellett ma már gyakran az ellátási hálózatok életképességének fenntartása a feladat. Elkerülhetetlenné vált ezeknek komplex struktúráknak az újragondolása. A változások célja a stabilitás, az alkalmazkodóképesség, rugalmasság növelése, de a költséghatékonyság is fontos elvárás marad. A sokszor első látásra ellenmondó elvárások közötti választás komoly kihívás elé állítja a vállalati szakembereket. A megfelelő válaszok megtalálásához szükség van új üzleti vízióra, szakmai tudásra és vezetői képességekre. Ezek megszerzésében segít a képzés.


A képzésért felelős szervezet: Ellátásilánc-menedzsment Tanszék 

Szakfelelős oktató: Gelei Andrea

Képzési idő félévekben: 2 félév

Képzés nyelve: Magyar

Telephely: Budapest

Tagozat: Levelező

Finanszírozás: : önköltséges 525.000 Ft/félév (A felvételi eljárás díja: 9.000 Ft)

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

  • Ellátási lánc fejlesztő

  • Ellátásilánc-fejlesztő szakközgazdász(közgazdasági alapdiploma esetén)

vár a corvinus
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Mindenkiét, aki: 

  • az ellátásilánc-menedzsment egy-egy részterületét már megismerte, de nagyobb rálátást szeretne szerezni a lánc egészére, és meg szeretné érteni azok belső összefüggéseit; 
  • aki nyitott a digitalizáció adta lehetőségek megismerésére és alkalmazására; 
  • aki megőrizte emberi és szakmai kíváncsiságát, és nyitott az új megközelítések és módszertanok irányába; 
  • aki élvezi, hogy felkészült, motivált és elkötelezett oktatókkal, előadókkal és hallgatókkal dolgozhat együtt. 

Felvételi követelmények:

Ellátási lánc fejlesztő szakképzettség esetén: A képzésre jelentkezhet bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel, valamint az ellátási lánc bármely területén legalább kétéves munkatapasztalattal rendelkező érdeklődő. 

• Ellátási lánc fejlesztő szakközgazdász szakképzettség esetén: A képzésre jelentkezhet a gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és közgazdász szakképzettség, valamint az ellátási lánc bármely területén legalább kétéves munkatapasztalat esetében. 

• Részvétel felvételi elbeszélgetésen.  

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

• Felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala

• A kétéves munkatapasztalatot igazoló dokumentum

• Önéletrajz

• Motivációs levél

Szakfelelősi köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Az elmúlt évek nemzetközi gazdasági eseményei élesen rávilágítottak arra, hogy az egyes vállalatok versenyhelyzete nem függetleníthető azoknak az összetett ellátási láncoknak, hálózatoknak az alakulásától, melyekbe ágyazottan azok működnek. És ez nem csak a nagyvállalatokra, de a hazai középvállalatokra is igaz. A világgazdaság átrendeződése elkerülhetetlennek tűnik, de a gazdaság globalizációja megmarad. Alapvető fontosságú ezért, hogy az egyes vállalatok mielőbb felismerjék gazdasági lehetőségeiket ebben a dinamikusan változó versenytérben és kihasználjak a régiók és a glokalitás felértékelődéséből adódó lehetőségeket. Ehhez szükség van a vállalatok ellátási láncainak rendszerszintű vizsgálatára, ami pedig szükségessé teszi a szakismeretek integrálását mind a hagyományos, mind a modern informatikai (pl. Ipar 4.0) és adatelemzési (pl. Big Data, tanuló algoritmusok, szimuláció) ismeretekkel. Az Adatvezérelt ellátásilánc-menedzsment szakirányú továbbképzési program a vállalati döntéshozó szempontjából végzi el ezeknek az ismereteknek az összehangolását, és blended learning formában kínálja ennek az összetett ismeretanyagnak az oktatását, ami remélem tovább növeli az egyetemn eltöltött képzési időnek nem csak a hasznosságát, de élvezeti értékét is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Gelei Andrea
szakfelelős
egyetemi docens

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

  • Erős rendszerszemlélettel rendelkezik majd, hiszen a képzés alapvető célnak tekinti a résztvevők folyamat- és rendszerszemléletének erősítését.
  • Ismerni fogja az új módszertani és informatikai megoldások alkalmazásának feltételeit, kritikus pontjait, és így komplex projektek vezetését módszertanilag is megalapozottan tudja vállalni.
  • Ezért a nemzetközi munkaerőpiacon is értékes és keresett tudással rendelkezik majd, ami támogatja nemzetközi pozíciók betöltéséhez szükséges képességeinek erősítését.
vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 12:05:00