Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Összefoglaló a júniusi Kutatási hét eseményeiről

2022-06-27 15:44:01

A Budapesti Corvinus Egyetem hagyományosan évi két alkalommal megrendezett programjának nyári eseményén közel 400 fő vett részt személyesen és online.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A július 20-24. között lezajlott öt napos programsorozatban a Corvinus kutatói közgazdasági, társadalomtudományi és üzleti témákban tartottak előadásokat, beszélgetéseket és workshopokat. 

 A 34 esemény között volt olyan, amely során a munkatársak a legutóbbi kutatási eredményeikről számoltak be vagy éppen külső szakértők gyakorlati tapasztalataikat megosztva segítettek egy adott témában elmélyülni, azt alaposan körüljárni.  

A témák között szerepeltek a digitalizáció, ellátási lánc menedzsment, de a kutatók reflektáltak olyan aktualitásokra is, mint a COVID-19 gazdaságra gyakorolt hatása vagy a gázpiac modellezési kérdései az orosz ellátás fókuszában  

A kutatói életpálya több szintjét is megismerhették a résztvevők személyes tapasztalatokról szóló beszámolókon keresztül, a fiatalok akadémiai életpályáján túl a nemzetközi karriert befutott magyar oktató-kutató példájáig. 

 Emellett a hallgatóság képet kaphatott az Egyetem kutatóknak szóló támogatásairól, többek között a Könyvtár specifikus szolgáltatásairól és a nemzetközi pályázatokra való felkészüléshez a Corvinus Horizon Europe Központ által nyújtott segítségről, valamit a ősszel nyíló új Horizon pályázatokról.   

A tanszékek, intézetek, kutatóközpontok képviselői mellett szót kaptak a Könyvtár és a Corvinus Science Shop munkatársai, valamin meghívott résztvevők. 

 A hetet a Kutatásmenedzsment Iroda által szervezett Tudománymetria aktuális kérdései interaktív előadás zárta, ahol a Magyar Tudományos Akadémia tudománypolitikai és tudományelemzési osztályának vezetője Sóós Sándor vezette be kollégáinkat a publikálás rejtelmeibe. 

A Kutatási Hét 2023. januárban tovább folytatódik. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 01:55:01