Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Oktatónk is zsűrizett a közösségi befektetések díjáért folyó versenyén

2022-10-07 13:50:12

Matolay Réka, a Corvinus Science Shop Kompetencia Központ vezetője is tagja volt annak az öttagú szakmai zsűrinek, amely hazai piacon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok felelősségvállalási és fenntarthatósági programjait bírálta el. Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára beérkezett pályázatok eredményhirdetését október 6-án tartották.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Rangos mezőny és szoros küzdelem jellemezte az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjáért folytatott idei versengést. Az elismerést most is példamutató, innovatív és hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjaikkal nyerhették el a pályázó vállalatok a szakmai zsűri és a nagyközönség döntése alapján. Az ünnepélyes díjátadót az Effekteam Egyesület éves konferenciáján tartották. 

A hazai piacon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok pályázatai közül a szakmai elismerést minden évben azok a vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok érdemelhetik ki, melyek mérhető, kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából. A jelentkezéseket ez alkalommal is öttagú szakmai zsűri bírálta el. A testület tagjai voltak: Horváth Áron fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország; Matolay Réka PhD, egyetemi docens (képünkön), Budapesti Corvinus Egyetem; Pogány Éda regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngenta; Schubauer Krisztina HR-, marketing- és kommunikációs ügyvezető igazgató, EXIM Magyarország; valamint Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány. A zsűri hosszas szakmai egyeztetést követően hozta meg döntését a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra a nagyközönség is szavazhatott és kiválaszthatta a közönségdíjas programot. 

A jövő gazdasága kategóriában a FoxPost Zrt lett az első, a Fox Green programjuk csökkenti a csomaglogisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó környezetterhelést és légszennyezést. A nagyvállalatok mezőnyében holtverseny alakult ki, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és az EdisonKids közös pályázatában a diákokból és tanárokból válhattak jövőtervezők. A Zöld egyensúly kategória győztese az Auchan Magyarország Kft. pályázata lett a műanyagmentes Auchanért elnevezésű programmal. A Mindenki társadalma kategóriában a Vodafone Magyarország Alapítvány vállalati önkéntességi kezdeményezése győzött, a cég minden munkavállalójának évi 4 munkanapot biztosít önkénteskedésre, amit a Vodafone Alapítvány által szervezett és kínált önkéntes programokon tudnak felhasználni. 

Külön kategóriákban díjazták azokat a vállalati intézkedéseket és kreatív megoldásokat, melyek az orosz-ukrán háború károsultjainak és menekültjeinek jobblétét, magyarországi munkavállalását és beilleszkedését segítik elő. A Felelős támogató kategória győztese a Vodafone Orosz-Ukrán Válságkezelő Program lett. A Példamutató munkáltató kategóriában megosztott első helyezés született. Díjat kapott az OTP Bank Nyrt. az Ukrán-orosz konfliktus elől menekülő munkatársak támogatása elnevezésű kezdeményezéséért, illetve a CIB Bank a Szolidaritás nem ismer határokat nevű, az ukrán testvérbankjukat segítő programjáért.  

A szakmai zsűri által döntőbe juttatott összesen 21 pályázatra a nagyközönség is voksolhatott. A szavazók túlnyomó többségének tetszését a SPAR a társadalomért – Hungaricool by SPAR és Régiók Kincsei programok elnevezésű pályázat nyerte el. A döntős programokról további információ és részletes esettanulmány-gyűjtemény érhető el az Effekteam honlapján.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 11:16:08