Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Másfél milliárdos digitális fejlesztés a Corvinuson

2022-08-22 15:41:35

1,491 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a Budapesti Corvinus Egyetem gyakorlatorientált és digitális fejlesztésekre az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz pénzügyi keretéből.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az elnyert forrás hozzájárul a Ménesi úti campus digitális fejlesztéseihez, újjászületik az egyetem online oktatási rendszere és bővülnek, frissülnek a digitális tananyagok is.

Corvinus Épület

A csaknem másfél milliárdos uniós támogatásnak köszönhetően négy területen is fejlesztéseket valósíthat meg az Egyetem.

Az Akadémia alprojekt keretében a corvinusos kiemelt tantárgyakhoz digitális tananyagok készülnek, valamint az egyetem új, adattudományhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó graduális és posztgraduális képzéseket fejleszt. A Ménesi Campus alprojekt keretében a Corvinus új Ménesi úti Campusának digitális és oktatási infrastruktúrája jön létre a gyakorlat-, az innovációorientáltság és a fenntarthatóság középpontba állításával.

Az Informatika alprojekt támogatása lehetővé teszi, hogy a Corvinus előadótermei, oktatási terei hibrid, digitális oktatásra is teljes egészében alkalmassá váljanak, zárt rendszerű infrastruktúrával. Emellett az Egyetem digitális eszközkölcsönző programot is indít rászoruló hallgatóinak. A Digitalizáció alprojektben az Egyetem továbbfejlesztheti az oktatási kiválóságot, a képzési adatokat kezelő és a tanulmányi adminisztrációt támogató rendszert is.

„A hallgatók és az oktatók egyaránt profitálni fognak a létrejövő egyetemi fejlesztésekből. A projekt eredményeképpen a Corvinus közössége magas színvonalú infrastruktúrára és modern támogató rendszerekre támaszkodó, a digitalizáció kihívásaihoz naprakészen kapcsolódó képzési kínálatot élvezhet. A fejlesztésekkel a Corvinus egyúttal közelebb kerül stratégiai céljai eléréséhez, egész pontosan ahhoz, hogy 2030-ra a gazdaság- és társadalomtudomány területein Közép-Európa vezető intézménye legyen a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.” – emelte ki Dr. Vas Réka Franciska, a Corvinus oktatási rektorhelyettese.

A 2026. április végéig tartó projekt az unió Európai helyreállítási tervében szereplő, ún. RRF-2.1.2-21, Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése pályázati kiírásból valósul meg. Ezek az uniós támogatási lehetőségek a tagállamok reformjait és beruházásait segítik elő. Céljuk, hogy enyhítsék a koronavírus-világjárvány társadalmi és gazdasági hatásait, és hogy az európai gazdaságokat és társadalmakat fenntarthatóbbá, reziliensebbé tegyék, továbbá felkészítsék őket a zöld és a digitális átállásra.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 18:46:53